Τετάρτη, Ιουνίου 27

ΦΩΤΟ: Επί 22 χρόνια ερωτευμένοι ο Αλέξης και η Περιστέρα


ΦΩΤΟ: Επί 22 χρόνια ερωτευμένοι ο Αλέξης και η Περιστέρα
Για δεύτερη φορά μπαμπάς έγινε ο Άλεξης Τσίπρας, καθώς σήμερα το πρωί η γυναίκα της ζωής του, Περιστέρα Μπαζιάνα, έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι 3,370 γραμμαρίων.
Δραστήρια, μαχητική και δυναμική. Η Περιστέρα Μπαζιάνα, παρότι αποφεύγει διακριτικά τα φώτα της δημοσιότητας, στέκεται πάνω από 20 χρόνια στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα. Η Μπέτυ, όπως συνηθίζει χαϊδευτικά να την αποκαλεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί το στήριγμά του σε κάθε
του βήμα, πολιτικό και μη.
Η Περιστέρα γεννήθηκε το 1978 στην Καρδίτσα, από οικογένεια βιοπαλαιστών. Από τα εφηβικά της χρόνια ακόμα, πρωτοστατούσε σε πορείες και κοινωνικούς αγώνες κόντρα στο κατεστημένο της εκάστοτε εποχής. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι υπήρξε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος της ΚΝΕ.
Είναι απόφοιτος του Πανεπιστήμιου Πατρών του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Η/Υ (1998) και εργάστηκε ως ερευνήτρια του εν λόγω Πανεπιστημίου για την ανάπτυξη εφαρμογής τηλεϊατρικής του Ο.Τ.Ε. Το 2002, συνέχισε τις σπουδές της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, οπού εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή με θέμα τα οπτικά δίκτυα. Μέχρι το 2005 υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας Συνασπισμού και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πληροφορικής σε σχολείο.
Γνώρισε τον άντρα της ζωής της, Αλέξη Τσίπρα, στα σχολικά έδρανα. Φοιτούσαν μαζί στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων και αγωνίζονταν παρέα στις μαθητικές καταλήψεις του 90-91.
Κάπως έτσι, ανάμεσα στα σχολικά βιβλία και στους μαθητικούς αγώνες, ξεκίνησε να φουντώνει ο έρωτας τους. Η δυναμικότητα και το πάθος της , αμέσως μαγνήτισαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και έκτοτε παραμένουν μαζί και ερωτευμένοι.
Η Μπέτυ είναι η μοναδική γυναίκα που συνεχίζει να τον εμπνέει και να του δίνει δύναμη, 22 ολόκληρα χρόνια μετά από την πρώτη γνωριμία τους. Παρόλο που δεν έχουν ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας, συζούν από πολύ νωρίς (πάνω από 17 χρόνια) και έχουν υπογράψει μάλιστα και σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Πριν από δυόμισι χρόνια ήρθε στη ζωή το πρώτο τους παιδί, ο μικρός Παύλος, και σήμερα η οικογένεια τους μεγάλωσε, με τον ερχομό του δεύτερου γιού τους.
Οι δυο τους, ζουν μια ήρεμη και φυσιολογική ζωή, χωρίς περιττές πολυτέλειες. Μισούν το «κυριλέ» και επίσημο ντύσιμο. Λατρεύουν τους πολύωρους περίπατους, την παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων και τις ολιγοήμερες αποδράσεις τους στο νησί της Κρήτης.
Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Δεν έχει εισαχθεί τίτλος Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Ελευθερία Μαρία Παττακού για το parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .