Παρασκευή, Ιουλίου 13

Οι δικαστές δίκαζαν αλλά οι υπουργοί αθώωναν τους κλέφτες 20 χρόνια πλιάτσικο της κρατικής περιουσίας

Οι δικαστές δίκαζαν αλλά οι υπουργοί αθώωναν τους κλέφτες
Του Κώστα Χαρδαβέλλα

Την χωρίς όρια διαφθορά του πολιτικού μας συστήματος, όπου υπουργοί και πρωθυπουργοί ακύρωναν καταδικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου για κλέφτες του Δημοσίου αποκαλύπτει ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Γ. Σανιδάς στα απομνημονεύματά του τα οποία παρουσιάζει από προχθές το newsbomb.gr.
«Μεγάλες καταχρήσεις υπήρξαν στις λεγόμενες προβληματικές επιχειρήσεις – τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Σανιδάς - και κυρίως σε αυτές που είχαν
ενταχθεί στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων (ΟΑΕ). Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονταν η ΠΥΡΚΑΛ, η Πειραϊκή - Πατραϊκή, η ΕΛΙΝΤΑ (πρώην IZOΛΑ), η Χαρτοποιία Δυτ. Ελλάδας, η ΛΑΡΚΟ και η Αθηναϊκή Χαρτοποιία. Για τη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών παρήγγειλε σε μένα να ενεργήσω προκαταρκτική εξέταση. Από την έρευνά μου που διήρκησε δύο περίπου έτη, προέκυψε ότι ενώ η ένταξη των προβληματικών επιχειρήσεων στον ΟΑΕ είχε γίνει με σκοπό την εξυγίανση τους αντί να εξυγιανθούν είχαν μετατραπεί σε χώρους όχι μόνον κατασπατάλησης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματος, το οποίο παρείχετο αφειδώς από το κράτος αλλά και λεηλασίας και διαρπαγής αυτού από τους διοικούντες πολλές φορές και από τους ιδίους τους εργαζόμενους. Οι επιχειρήσεις στις οποίες  φέρονταν να εργάζονται χιλιάδες εργαζόμενοι ή δεν παρήγαγαν τίποτα ή παρήγαγαν ελάχιστα, ενώ οι εργαζόμενοι φέρονταν να εργάζονται υπερωριακώς και να λαμβάνουν και bonus!!!
Επίσης από έρευνα προέκυψε ότι είχαν προκληθεί ζημιές δισεκατομμυρίων δραχμών. Η ΠΥΡΚΑΛ μόνο από την πώληση όπλων στο Ιράκ στη διάρκεια του πολέμου με το Ιράν, για την οποία η διοίκηση δεν είχε λάβει καμία εγγύηση, είχε ζημιωθεί δεκατρία δισεκατομμύρια δραχμές, ποσό αστρονομικό για την εποχή εκείνη. Εξεταζόμενος ο τότε διευθύνων σύμβουλος της ΠΥΡΚΑΛ κατέθεσε κυνικά ότι η συναλλαγή με το Ιράκ και ο τρόπος που έγινε αποτελούσε κυβερνητική πολιτική και δεν ενδιέφερε η τυχόν πρόκληση ζημιάς. Για τις περιπτώσεις επτά ή οκτώ προβληματικών επιχειρήσεων που διερεύνησα συνέταξα σχετικά πορίσματα και παρήγγειλα την άσκηση ποινικών διώξεων μεταξύ των άλλων και για κοινή ή και κακουργηματική απιστία.
Όταν τον Οκτώβριο του 1993 επήλθε κυβερνητική αλλαγή και ήλθε στην κυβέρνηση και πάλι το ΠΑΣΟΚ, ελάχιστο χρόνο μετά την κυβερνητική μεταβολή ψηφίσθηκε ο νόμος 2172/1993. Τούτο είχε ως συνέπεια την παραγραφή όλων σχεδόν των εγκλημάτων απιστίας.
Με ποια ψυχική διάθεση και δύναμη οι δικαστικοί λειτουργοί θα είναι δυνατόν να συνεχίζουν το έργο τους και την αποστολή τους, να μοχθούν και να κοπιάζουν, όταν γνωρίζουν ότι θα είναι δυνατόν να έρχεται, την επόμενη, μια κυβερνητική πλειοψηφία, οποιουδήποτε κόμματος και να θεσπίζει διατάξεις με τι οποίες θα ευνοούνται κατηγορούμενοι για οποιαδήποτε εγκλήματα, πολύ όμως, περισσότερο για εγκλήματα τελεσθέντα εις βάρος του Δημοσίου.
Είμαι βέβαιος ότι εάν είχαν τιμωρηθεί τότε όλοι εκείνοι, οι οποίοι είχαν ασελγήσει σε βάρος του δημοσίου εγκλήματος δεν θα είχαμε φθάσει στην εξαχρείωση όλου του δημοσίου τομέα και δεν θα είχαμε γίνει σήμερα πρωταθλητές στη διαφθορά».

Newsbomb.gr.

6 σχόλια:

  1. Να ασκηθεί ποινική δίωξη κατά Σανιδά για τις καταγγελίες Κολιούση

    Ως εντεταλμένος της παραδικαστικής χούντας και μακρύ χέρι του Μεγάρου Μαξίμου λειτουργούσε ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς. Είχε αναλάβει εργολαβικά την δικαστική συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων της κυβέρνησης που τον είχε επιλέξει για τη θέση του Γενικού Εισαγγελέα της χώρας ειδικά γι΄αυτό το σκοπό, τον οποίο εξεπλήρωσε με ιδιαίτερο ζήλο.
    Κατά τη διάρκεια της διετούς θητείας του, ο πρώην ανώτατος Εισαγγελέας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τους νόμους και τον Οργανισμό των Δικαστηρίων , κατέλυσε κάθε έννοια δικαίου, καταρρακώνοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.
    Με γνωμοδοτήσεις και αρχειοθετήσεις (πόρισμα Ζορμπά για τα Ομόλογα), με παρεμβάσεις σε εισαγγελείς και δικαστές (σκάνδαλο Βατοπεδίου), με χειραγώγηση Ζαγοριανού (σκάνδαλο Siemens) όρθωνε τείχος προστασίας των εμπλεκόμενων υπουργών μέχρι την παραγραφή των πράξεών τους.
    Μεταξύ των ελαχίστων εισαγγελέων που όρθωσαν το δικαστικό τους ανάστημα, ήταν ο αντεισαγγελέας Εφετών Ηλίας Κολιούσης και η συνάδελφός του Ελένη Σωτηροπούλου, που αρνούμενη τη χειραγώγησή τους παραιτήθηκαν.
    Καταθέτοντας χθες στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για το Βατοπέδι, ο Ηλίας Κολιούσης είπε: «Ο Σανιδάς προσπαθούσε να μας πείσει πως δεν υπάρχουν ευθύνες υπουργών για το Βατοπέδι». Η ευθεία παρέμβαση Σανιδά στο έργο των συγκεκριμένων εισαγγελέων συνιστά μια δέσμη ποινικών αδικημάτων. Είναι στην αρμοδιότητα του οποιουδήποτε εισαγγελέα και ειδικά των προϊσταμένων των Εισαγγελιών Πρωτοδικών και Εφετών να διατάξουν προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.



    http://www.kentri.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1381:2010-04-21-06-51-56&catid=37:2009-05-01-09-41-47&Itemid=69

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σανιδάς, Κεδίκογλου, ασπίδα για Ζαγοριανό
    Της ΑΡΙΣΤΕΑΣ ΜΠΟΥΓΑΤΣΟΥ
    «Ασπίδα» για την προστασία του ανακριτή της υπόθεσης Siemens Ν. Ζαγοριανού ύψωσαν ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεώργιος Σανιδάς και ο επίτιμος πρόεδρος Ρωμύλος Κεδίκογλου.
    Οι καταθέσεις των Γ. Σανιδά και Ρ. Κεδίκογλου στον Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού Και οι δύο λειτουργούν ως «σωματοφύλακες» του ανακριτή και, με τις καταθέσεις τους στο πλαίσιο της ποινικής προκαταρκτικής έρευνας σε βάρος του Ν. Ζαγοριανού, δεν αρκούνται στην υπεράσπιση της ακεραιότητάς του.
    Ο «εφευρέτης» της φόρμουλας των παραπλανηθέντων υπουργών στην υπόθεση του Βατοπεδίου, ο κ. Σανιδάς, στην 16σέλιδη κατάθεσή του (16/11/2009) ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Κ. Παρασκευαΐδη, από μάρτυρας μετατρέπεται σε κατήγορο. Εκπλήσσει η σφοδρότητα των διατυπώσεών του κατά όσων ζήτησαν τον έλεγχο του ανακριτή και κατά όσων εισαγγελικών λειτουργών ενεπλάκησαν στην πειθαρχική και ποινική προκαταρκτική.
    Κατά Ματζουράνη
    Ο κ. Σανιδάς σπεύδει να προλάβει και τα χειρότερα για τον ίδιον, γι' αυτό υποστηρίζει ότι: «...Διαπίστωσα περίεργες, ανεξήγητες και ύποπτες προσπάθειες ενοχοποιήσεως του ανακριτή Ν. Ζαγοριανού, αλλά και άλλων δικαστικών λειτουργών, μεταξύ των οποίων του προσώπου μου και του Εισαγγελέα Εφετών Ιωάννη Σακελλάκου».
    Με ανοίκειο τρόπο καταφέρει κατά του δικηγόρου Ι. Ματζουράνη (υπερασπιστή του κατηγορούμενου Γ. Σκαρπέλη), χαρακτηρίζοντας ψευδέστατα και συκοφαντικά όσα ο πρώτος κατέθεσε ενώπιον του Ι. Παπανικολάου.
    Μάλιστα, ο κ. Σανιδάς δηλώνει ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός του, εκτιμώντας πως όσα κατατέθηκαν από τον συνήγορο είχαν «σκοπό να πλήξουν τον ανακριτή και εμένα». Παρά ταύτα ο επίτιμος εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει επιβεβαιώσει τρεις συναντήσεις με τον ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, που σκοπό είχαν την επιτάχυνση και διευκόλυνση της ανάκρισης. Δηλαδή, όσες και ο ίδιος ο ανακριτής ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της Siemens.
    Κατά Παπανικολάου
    Ο κ. Σανιδάς αφήνει μπηχτές για τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αν. Κανελλόπουλο, ενώ σχεδόν με απαξιωτικό τρόπο αντιμετωπίζει τον συνάδελφό του Ι. Παπανικολάου, όταν υποστηρίζει: «Δεν γνωρίζω τους λόγους και τα παραγωγικά αίτια της βουλήσεως των ενεργειών του κ. Ι. Παπανικολάου, θέλω πάντως να πιστεύω ότι αυτά δεν έχουν σχέση με τη μη επιλογή του σε πρόεδρο ή εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, όπως έχει γραφεί στον Τύπο». Και συνεχίζει αντιστρέφοντας «το κατηγορητήριο»: «...Προκύπτει ότι κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, και μάλιστα κατ' εξακολούθηση, έχει με τις ενέργειές του τελέσει εκείνος που εστράφη κατά του ανακριτού Ζαγοριανού»!
    Κατά τον κ. Σανιδά ο ανακριτής, ό,τι και αν έκανε, ό,τι και αν παρέλειψε, θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως προστατευόμενο είδος. Μάλιστα, φτάνει στο σημείο να υποστηρίζει ότι «οι υποθέσεις του σκανδάλου Siemens τείνουν να μεταβληθούν σε υπόθεση Ζαγοριανού» με αποτέλεσμα τον αποπροσανατολισμό...
    Ο κ. Σανιδάς καλύπτει πλήρως τον ανακριτή για το γεγονός ότι αυτός δεν εξέδωσε ένταλμα κατά του Μιχ. Χριστοφοράκου για πράξεις δωροδοκίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα (2004-2007). Χαρακτηρίζει δε, τη σε βάρος του κατηγορία για παράβαση καθήκοντος, ως προπετή, αβάσιμη και αόριστη, ενώ περιλούζει τον Ι. Παπανικολάου για το «ολέθριο ατόπημα σε βάρος του ανακριτού που του αποδίδει παράλειψη ενέργειας», κάτι που επιβεβαιώνει «την έλλειψη αμεροληψίας και αντικειμενικότητας».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παπαληγούρας: «Σε λίγο θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια αγαπητέ μου !"
    28.12.11 diaprisios 0 ΣΧΟΛΙΑ

    Diaprisios.GR - ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

    Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το τελευταίο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη, με τίτλο "Καραμανλής : Off the record".

    Στο βιβλίο ο γνωστός δημοσιογράφος παρουσιάζει ένα χρονικό της διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή μέσα από τις προσωπικές του σημειώσεις από τις συναντήσεις που είχε κατά καιρούς τόσο με τον ίδιο τον Καραμανλή όσο και με κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του.

    Από το βιβλίο δεν θα μπορούσαν να λείπουν και περιστατικά με τον Αναστάση Παπαληγούρα που διετέλεσε υπουργός σε δύο μάλιστα υπουργεία και θεωρείτο εκ των στενών και έμπιστων συνεργατών του Καραμανλή.

    Ωστόσο, ο συγγραφέας κάνει ιδιαίτερη μνεία στη θητεία του Παπαληγούρα στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και περιγράφει ένα περιστατικό με τον πρώην υπουργό την εποχή που είχε ξεκινήσει το μεγάλο ξεκαθάρισμα στο παραδικαστικό κύκλωμα που για πολλά χρόνια βασάνιζε την ελληνική δικαιοσύνη.

    Οι διάλογοι που παραθέτει το βιβλίο είναι χαρακτηριστικοί "παπαληγουρικοί".

    Γράφει ο Κοττάκης για το 2005, όταν ξεκίναγε το κυνήγι του παραδικαστικού :

    "Αυτό το σπυρί πρέπει να το σπάσουμε, πρόεδρε", είπε σε μια συνάντησή του με τον Καραμανλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αναστάσης Παπαληγούρας.

    "Αναστάση, μη μου λες ! Όποιοι και αν έχουν χρηματιστεί, προχώρα !" ήταν η απάντησή του.

    Ο υπουργός Δικαιοσύνης δέχτηκε τότε απίστευτες πιέσεις από δικαστές να μην προχωρήσει η κάθαρση, γιατί έπληττε το κύρος του κλάδου.

    "Σε λίγο δε θα μπορούμε να πάμε στο περίπτερο ούτε για τσίχλες", εξομολογήθηκε απογοητευμένος στον Παπαληγούρα ανώτατος δικαστής.

    "Αν δεν πάει η κάθαρση μέχρι τέλους, σε λίγο οι πολίτες θα σας πιάνουν τα ... οπίσθια, αγαπητέ μου !" του απάντησε λίγο απότομα ο Κορίνθιος, όπως μόνο εκείνος ήξερε ...

    Ο Παπαληγούρας μνημονεύεται στο βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη και σε δύο άλλες κομβικές περιπτώσεις για την κυβέρνηση Καραμανλή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. -Μόνο ο Άκης, κ. Αθανασίου;
    ====================
    -Αλήθεια κ. Αθανασίου, που είσαστε όλα αυτά τα χρόνια;
    Δεν είχατε ακούσει τίποτε για το σκάνδαλο με τις μίζες στα Εξοπλιστικά; Μόνο ο Άκης εμπλέκεται κ. Αθανασίου; Μήπως πήρε το αυτί σας για κάποιο σκάνδαλο Siemens την διαλεύκανση του οποίου είχε αναλάβει ο συνάδελφός σας κ. Νίκος Ζαγοριανός ο οποίος άφησε να πετάξουν στην ελευθερία, έναν μετά τον άλλον, τους κ.κ Χριστοφοράκο, Καραβέλα, Γιουνγκ και πολλούς άλλους; Είχατε ακούσει κ. Αθανασίου κάτι σχετικό με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου; Mήπως ζητήσατε τον καυτό φάκελο των Ολυμπιακών Αγώνων, το περίφημο C4i, τις μερακλίδικες αναθέσεις του ΟΠΑΠ; Μήπως ερευνήσατε ποτέ το όργιο υπερτιμολογήσεων στα φάρμακα και στις προμήθειες των νοσοκομείων; Μήπως η Δικαιοσύνη τσίμπησε- στη διάρκεια 4 δεκαετιών- έστω και έναν μεγαλοδιαπλεκόμενο αν εξαιρέσει κανείς τον Κοσκωτά; Μήπως αγαπητέ κ. Αθανασίου, η Δικαιοσύνη ζήτησε να ελεχθεί διεξοδικά και επισταμένα το πόθεν έσχες ενός εκάστου από όλους όσους διετέλεσαν πρωθυπουργοί, υπουργοί, υφυπουργοί, Γενικοί Γραμματείς υπουργείων και πάει λέγοντας; Μήπως η Δικαιοσύνη έκανε το ίδιο και με τους λειτουργούς της;

    Υ.Γ> «Και μες σε καπνούς και σε βρισιές…», ήλθε η κ. Μπακογιάννη να σας γκρεμίσει από το βάθρο της τιμητικής πρώτης θέσης στην δεύτερη θέση που όσο νάναι κι αυτή τιμητική είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βατοπέδι: "Πόλεμος" για τη στάση Σανιδά
    30 Δεκεμβρίου 2011, 01:49 » attikanea » πολεμος, σταση, κομμα, αποφαση
    Σχόλικο attikanea: "Καμαρώστε"... την"ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης", ανάλογα με το κόμμα που κυβερνά, αλλά και τους πολιτικούς, ανάλογα την θέση που έχουν (κυβέρνηση ή αντιπολίτευση). "Καμαρώστε" και τον μεγάλο ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ... Καρατζαφύρερ... Αμφότεροι, είναι για ΦΤΥΣΙΜΟ!
    Δημοσίευση
    24 /04 /2009

    Οργισμένες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στον πολιτικό και δικαστικό κόσμο η απόφαση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Γιώργου Σανιδά να μην στείλει στη Βουλή τη δικογραφία για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Ψηφοφορία στη Βουλή για Προανακριτική Επιτροπή, ζήτησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος μετά από συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής κ. Σιούφα. Σύμφωνα με τον κ. Σανιδά, τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει για την υπόθεση δεν δικαιολογούν την αποστολή τους στη Βουλή, κάνοντας λόγος για εικασίες και αόριστες αναφορές σε υπουργούς , χωρίς αποδεικτικά στοιχεία. Διαφορετική γνώμη ...
    ωστόσο έχουν πολλοί εκπρόσωποι της Δικαιοσύνης.

    Πρόεδρος Ένωσης Εισαγγελέων
    Ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων, κ. Σωτήρης Μπάγιας έκανε λόγο για θεσμική παρέκκλιση του κ. Σανιδά, προσθέτοντας πως ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν είναι γενικός εισαγγελέας, και δεν δικαιούται να αντικαθιστά το ρόλο και τις αρμοδιότητες άλλου εισαγγελέα πολύ δε περισσότερο να υποκαθιστά την κρίση και τη συνείδηση κάθε αρμόδιου εισαγγελέα για συγκεκριμένη υπόθεση .

    Πρόεδρος Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών
    Ο κομματισμός, όπως έχουμε καταγγείλει εδώ και χρόνια, έχει εισχωρήσει και στον ιερό χώρο της Δικαιοσύνης, με Βένετους και Πράσινους να διεκδικούν μερίδιο εξουσίας δηλώνει στα ΝΕΑ ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δημήτρης Παξινός. Η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, το Κράτος Δικαίου, η Δημοκρατία είναι υπόθεση της ελληνικής κοινωνίας, είναι θέμα πατριωτισμού για τον καθένα, για όλους τονίζει.

    Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου
    Σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 2 του Συντάγματος, αν στο πλαίσιο ανάκρισης, προανάκρισης ή εξέτασης προκύψουν στοιχεία για ποινική ευθύνη υπουργών (ή πρώην), αυτά διαβιβάζονται αμελλητί στη Βουλή από αυτόν που διενεργεί την έρευνα. Η διάταξη είναι σαφής και υπερισχύει από κάθε άλλη διάταξη νόμου ή Κανονισμού της Βουλής και πολύ περισσότερο από εγκυκλίους εισαγγελικών αρχών οι οποίες άλλωστε δεν αποτελούν καν πηγή δικαίου και δεν δεσμεύουν κανέναν εκτιμά μιλώντας στα ΝΕΑ ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Κωνσταντίνος Χρυσόγονος.

    Απάντηση Σανιδά
    Με πάθος υπερασπίζεται ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου την απόφαση του να μη σταλεί στη Βουλή η δικογραφία του Βατοπεδίου, λέγοντας ότι η πρώτη απόφαση -τον Οκτώβρη του 2008- , η οποία είχε ως τελικό αποτέλεσμα την παραίτηση των δύο εισαγγελέων, αποδείχθηκε ορθή και από το αποτέλεσμα της Εξεταστικής.
    Κατάχρηση εξουσίας συνιστά όχι μόνον η παράλειψη διώξεως ενόχου αλλά και η δίωξη κάποιου αθώου. (…) Για να σταλούν όμως τα στοιχεία στη Βουλή θα πρέπει να προκύπτει από αυτά μια άξια λόγου πιθανολόγηση ποινικής ευθύνης υπουργών ή υφυπουργών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στην υπόθεση Βατοπεδίου, την οποία ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέσυρε από το αρχείο, ο ίδιος είχε κρίνει τον Οκτώβριο του 2008 ότι δεν προκύπτουν στοιχεία σε βάρος υπουργών σχετικά με την υπόθεση αυτή. Η θέση αυτή του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου επιβεβαιώθηκε από το αποτέλεσμα της ενδελεχούς έρευνας που έκανε η Βουλή με τη συσταθείσα εξεταστική επιτροπή , συμπληρώνει.
    Ο κ. Σανιδάς αδειάζει επίσης ουσιαστικά τους δύο εισαγγελείς (Σπυροπούλου και Στραγάλη), λέγοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης από τους δύο (…) ουδέν νεώτερο στοιχείο προέκυψε σε βάρος υπουργών που να δικαιολογεί την αποστολή του στη Βουλή .

    Σφοδρές αντιδράσεις της Αντιπολίτευσης
    Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την παραίτηση του κ. Σανιδά, με το ΠΑΣΟΚ να κάνει λόγο για δικαστικό πραξικόπημα και παραβίαση του Συντάγματος.
    Με τις πράξεις του, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου υπονομεύει ευθέως τους δημοκρατικούς θεσμούς δήλωσε εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
    Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά. (…) Παρεμπόδισε τρεις φορές να διαβιβαστεί στη Βουλή η δικογραφία της Μονής Βατοπεδίου. Προέβη σε επανειλημμένες εξωθεσμικές συναντήσεις και υποδείξεις προς τον ανακριτή της υπόθεσης Μανούση - Παυλίδη. Αρχειοθέτησε παράνομα τα πορίσματα Ζορμπά σχετικά με τη λεηλασία των Ασφαλιστικών Ταμείων. Έδωσε εντολή για δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά συνδικαλιστών της ΔΕΗ, διαφωνώντας και αντίθετα με την πρόταση του αρμόδιου Εισαγγελέα (…) Μεθόδευσε την αλλαγή της νομολογίας του Αρείου Πάγου σε βάρος των συμβασιούχων ανέφερε μεταξύ άλλων ο ίδιος.
    Στο θέμα αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. "Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί ότι δεν έχουν δικαίωμα ανώτεροι δικαστικοί να κάνουν πολιτική και ο κ. Σανιδάς κάνει πολιτική" τόνισε.
    "Μετά την προκλητική παρέμβαση του Γ. Σανιδά υπέρ της εταιρείας Τζάμπο, όπου χαρακτήρισε έγκλημα τις εργατικές κινητοποιήσεις κατά των εκβιασμών και των απολύσεων, καθόλου δεν μας ξαφνιάζει η νέα παρέμβασή του για να μη σταλούν οι δικογραφίες στη Βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ούτε επίσης μας εκπλήσσει η υποκρισία του δικομματισμού, τόσο για αυτά που λένε για το σκάνδαλο, όσο και για τη δήθεν ανεξάρτητη και δήθεν ακομμάτιστη δικαιοσύνη" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.
    "O κ. Σανιδάς αποστερώντας από την Βουλή τα προνόμιά της που απορρέουν από το Σύνταγμα και τους Νόμους, υποπίπτει σε κακούργημα. Αργά ή γρήγορα θα βρεθεί κατηγορούμενος, παρά τις μεθοδεύσεις για να το αποφύγει" τόνισε ο ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .