Πέμπτη, Ιουλίου 19

Ρώμη: Δεν προσφεύγουμε για την ώρα σε μηχανισμό

Ρώμη: Δεν προσφεύγουμε για την ώρα σε μηχανισμό
«Πηγές της κυβέρνησης Μόντι αφήνουν να διαρρεύσει ότι, προς το παρόν, δεν πρόκειται να αποφασισθεί κανενός είδους προσφυγή στη λεγόμενη ασπίδα κατά του σπρεντ, που υιοθετήθηκε επισήμως στην τελευταία ευρωπαϊκή διάσκεψη» μεταδίδει η ιταλική Rai την ώρα που αυξάνονται οι ανησυχίες από τη διαρκή άνοδο των spread. Περαιτέρω ανησυχίες πυροδότησε η
ανακοίνωση ότι το ιταλικό δημόσιο χρέος ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αγγίζοντας τα 1,96 τρισ. ευρώ.
Η διαφορά απόδοσης των ομολόγων του ιταλικού και του γερμανικού δημοσίου διαμορφώθηκε, τελικώς, στις 488 μονάδες. Κατά τη διάρκεια των πρωινών ωρών είχε αγγίξει τις 495 μονάδες βάσης.
Η απόδοση των δεκαετών ιταλικών ομολόγων, παράλληλα, έφτασε στο 6,10%.
Κατά την άποψη των οικονομικών αναλυτών, οι κύριες αιτίες της νέας αυτής οικονομικής θύελλας εντοπίζονται στις αρνητικές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, στη γερμανική αδιαλλαξία σχετικά με τη βοήθεια προς τα ασθενέστερα κράτη και στην ασάφεια ως προς τη βοήθεια προς τις «χώρες που υιοθέτησαν ενάρετες στρατηγικές», όπως η Ιταλία.
ΠΗΓΗ: 24h.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .