Δευτέρα, Οκτωβρίου 29

''Η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης''

ESIEAAITHOY1του Σπύρου Κουταβα
Η ρήση αυτή του Ελβετού φιλέλληνα Johann Jacob Meyer ο οποίος πέθανε στην έξοδο του Μεσολογγίου αποτελεί το βασικό αξίωμα της δημοσιογραφίας. Η παραπάνω ρήση κοσμεί την αίθουσα της ΕΣΗΕΑ.
Η δικαιοσύνη είναι ξεχωριστός αλλά σημαντικός πυλώνας της δημοκρατίας αλλά η δημοσίευσις αποτελεί την προϋπόθεση την αναγκαία συνθήκη το οξυγόνο ελευθερίας για την δίκαιη απονομή της. Ο Κώστας Βαξεβάνης - πολύ καλά έκανε - δημοσίευσε την λίστα Λανγκάρντ η οποία τα τελευταία δύο χρόνια περιφερόταν ως καυτή πατάτα από χέρι σε χέρι ανώτατων υπηρεσιακών παραγόντων του Κράτους αλλά και σημαντικών εκπροσώπων του πολιτικού προσωπικού. Είναι κατανοητό ότι το φορτίο είναι βαρύ όχι γιατί υπάρχουν στην λίστα γνωστά πρόσωπα του επιχειρηματικού κόσμου του πολιτικού προσωπικού και δημοσιογράφων αλλά γιατί κάποιοι από τους παραπάνω και αρκετοί άλλοι από τους αγνώστους που περιλαμβάνονται
στα 2059 ονόματα δεν θα μπορούν –πόθεν- να δικαιολογήσουν το ύψος των καταθεσεών τους.
Οι δικαστές που το τελευταίο διάστημα απεργούν γιατί θα γίνουν περικοπές στο μισθολόγιο τους ας μην προβαίνουν σ ε μάταιο κυνήγι φαντασμάτων για να αποδείξουν σε «εαυτούς και αλλήλους» ότι στην θεσμικά καταρρακωμένη Ελλάδα λειτουργεί μόνο ο πυλώνας της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση του Κώστα Βαξεβάνη μπορεί να γίνει μπούμερανγκ σε όσους θεσμικούς της πολιτικής αλλά και δικαστικούς θεωρούν ότι «με αυτά και με άλλα» των ''αμαρτωλών'' προσωπικών δεδομένων μπορούν να φιμώσουν τον φορέα της δημοσίευσις.
Εχουμε πόλεμο απέναντι στην φοροδιαφυγή και σε κάθε λογής πρόσωπα που ροκάνισαν και λεηάτησαν τον πλούτο της χώρας. Η ευαισθησία των προσωπικών δεν είναι πάνω απο την σωτηρία της χώρας και των πολιτών της που κινδυνεύουν με κατάρρευση.
Όλα στο φώς λοιπόν και έάν κάποιοι του πολιτικού προσωπικού η της δικαιοσύνης θεωρούν ότι δεν αντέχουν το φορτίο, ας αποσυρθούν αθορύβως. Ας μην ξεχνούν ότι «η δημοσίευσις είναι η ψυχή της δικαιοσύνης».vetonews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .