Τετάρτη, Δεκεμβρίου 19

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ, Η ΧΛΙΔΑΤΗ ΖΩΗ, ΟΙ ΤΣΑΝΤΕΣ ΕΡΜΕΣ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ


katerina-lavrentiadi
Πέρα από τις κούτες με τα μετρητά και τα κοσμήματα οι αστυνομικοί που μπήκαν στην πολυτελή κατοικία του Λαυρεντιάδη αντίκρυσαν έκπληκτοι και βουνά από τσάντες Hermes. Συλλεκτικές, τεράστιας αξίας. Η σύζυγος του επιχειρηματία Κατερίνα Νικολίτσα Λαυρεντιάδη υπήρξε κορυφαία πελάτισσα του tres chic ιστορικού οίκου με τις boutique σε όλες τις μεγάλες πρωτεύουσες του πλανήτη.
Είχε τη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας
Η Κατερίνα Λαυρεντιάδη βρέθηκε στο πλευρό του επιχειρηματία από τις πρώτες στιγμές της ανόδου του στα σκαλιά της επιτυχίας. Το 2011, όταν οι δικαστικές περιπέτειές του άρχιζαν
να επηρεάζουν με άμεσο τρόπο αρκετές από τις εταιρείες που είχε στην κατοχή του, όπως η Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας ο Λαυρεντιάδης πήρε την κατοχή της εταιρείας από τον Πέτρο Κυριακίδη και την πέρασε στα χέρια της συζύγου του Κατερίνας.
«Η κυρία Λαυρεντιάδη θα έρθει στη Καβάλα με αφορμή την εκδήλωση κοπής της πίτας που διοργανώνει η διοίκηση της ΒΦΛ την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα. Όπως είπε ο Γιώργος Τσιμενίδης πρόεδρος του Σωματείου, μιλώντας σε εκπομπή του Στούντιο 7 , τους ανακοίνωσαν πως μετά την εκδήλωση θα γίνει συνάντηση ιδιοκτήτριας, διοίκησης και σωματείου» ανέφερε η τοπική εφημερίδα της Καβάλας «Εβδόμη».
«Οσο για το πώς προέκυψε ως ιδιοκτήτρια η Κατερίνα Λαυρεντιάδη είναι κάτι άγνωστο ακόμα και στο Σωματείο. Αρχικά η ΒΦΛ είχε αγοραστεί από τον όμιλο Λαυρεντιάδη, μετά οι μετοχές της μεταφέρθηκαν στην οικογένεια Κυριακίδη και το καλοκαίρι που μας πέρασε όπως είπε ο Γιώργος Τσιμενίδης «μας ενημέρωσαν πως οι μετοχές από την οικογένεια Κυριακίδη μεταφέρθηκαν και πάλι στον όμιλο Λαυρεντιάδη. Τελευταία πληροφορηθήκαμε από την ίδια την Κατερίνα Λαυρεντιάδη πως οι μετοχές της ΒΦΛ πέρασαν σε εταιρεία δικών της συμφερόντων»» ανέφερε η εφημερίδα.
Κουμπάρα του Σπέκχαρντ
Tο 2011, τη στιγμή που οι πληροφορίες έφεραν να υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις μεταξύ του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και του δεύτερου μεγάλου μετόχου στην Proton Bank, Aντώνη Aθανάσογλου, αντιπροέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, υπήρξε μια έκπληξη μεγάλου βεληνεκούς.
O Λαυρεντιάδης διέμενε εκείνη την εποχή πλέον μόνιμα στο εξωτερικό και παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου και μη εκτελεστικού μέλους.
H μεγάλη «έκπληξη» άκουγε στο όνομα του Ντάνιελ Βερν Σπέκχαρντ. Tου πρώην πρέσβη των HΠA στην Aθήνα (2007-2010), που τοποθετήθηκε, ως πρόεδρος στην Tράπεζα Proton Bank. Σπέκχαρντ και Λαυρεντιάδης διατηρούσαν εδώ και χρόνια άριστες προσωπικές και οικογενειακές σχέσεις, αφού η Κατερίνα Λαυρεντιάδη βάφτισε τον εγγονό του Σπέκχαρντ.
Ταυτόχρονα ο Έλληνας επιχειρηματίας ήταν χορηγός πολλών εκδηλώσεων, που έγιναν με τη συνέργεια της πρεσβείας των HΠA. O κ. Σπέκχαρντ, δεν ήταν διπλωμάτης όταν έγινε πρόεδρος της Proton Bank, αλλά απλά και μόνο το γεγονός ότι κατείχε στη χώρα μας τη θέση του πρέσβη, μπορεί να σημαίνει πολλά.
Οταν ο Σπέκχαρντ έγινε πρόεδρος της Proton Bank ήταν διευθύνων συνέταιρος στη WEM Global Investment Inc και Non-resident Senior Fellow, για τις HΠA και την Eυρώπη του Iδρύματος Brooking.
Μια χλιδάτη επέτειος
Ολα τα περιστατικά γύρω από τη ζωή του ζεύγους Λαυρεντιάδη είναι πασπαλισμένα με τη χρυσόσκονη της πολυτέλειες. Οπως το παρακάτω περιστατικό που προέρχεται από έγκυρες πληροφορίες:
Οταν το ζεύγος Λαυρετνιάδη γιόρταζε την επέτειο δύο χρόνων γάμου ο επιχειρηματίας θέλοντας να κάνει μια υπέροχη έκπληξη στη σύζυγό του Κατερίνα έκλεισε το βράδυ ολόκληρη την παραλία του πολυτελούς ξενοδοχείου στην Ελούντα της Κρήτης.
Σαράντα «φουσκωτοί» απέκλεισαν την είσοδο στην παραλία στους άλλους πελάτες του ξενοδοχείου ώστε το ζευγάρι να μπορέσει να χαρεί μόνο με φίλους την επέτειο. Μια τεραστίων διαστάσεων σκηνή στήθηκε μέσα στο νερό ενώ χαριτωμένα κανονάκια πετούσαν λουλούδια. Ρομαντική μουσική έπαιζε από δεκάδες μεγάφωνα και στη γιγαντοοθόνη προβάλλονταν οι σκηνές από τον γάμο του ευτυχισμένου ζευγαριού.
Η γέννηση του παιδιού και οι σαμπάνιες
Ολα αποδεικνύουν σήμερα ότι ο Λαυρεντιάδης ήταν ένας επιχειρηματίας που είχε χάσει το μέτρο. Ελικόπτερα, λίαρ τζετ, γιοτ, σαμπάνιες, μπάτλερ, διαμονή σε υπερπολυτελή ξενοδοχεία εξωτικών προορισμών.
Στο Βήμα της Κυριακής περιγράφεται μια σκηνή από τη γέννηση του πρώτου παιδιού του ζεύγους Λαυρεντιάδη:
«Εκπληκτοι οι επισκέπτες στον τελευταίο όροφο γνωστού μαιευτηρίου αντίκριζαν αντί για... γιατρούς και νοσοκόμες bodyguards, γκαρσόνια και έναν... μπάτλερ! To ζεύγος Λαυρεντιάδη είχε μόλις αποκτήσει το τρίτο του παιδί. Η Κατερίνα Λαυρεντιάδη ξαπλωμένη στα σατέν της σεντόνια και τα πλουμιστά της κουβερλί, τα οποία είχαν φθάσει ειδικά για εκείνη στην κλινική , υποδεχόταν φίλους και γνωστούς.
Ο πολυάσχολος σύζυγος της είχε φροντίσει να ακροβολήσει τους σωματοφύλακες σε... όλα τα μήκη και πλάτη του τελευταίου ορόφου όπου βρίσκονταν οι πολυτελείς σουίτες. Οι φήμες ανέφεραν ότι το δημοφιλέστατο τότε couple, στην υψηλή κοινωνία της Αθήνας είχε ζητήσει να «αδειάσει» ο όροφος και οι σουίτες από τις υπόλοιπες νοσηλευόμενες. Οι άλλες πτωχές, «ταπεινές» κυρίες δεν μπορούσαν να βρίσκονται κοντά σε μία grande φαμίλια!
Εκείνο όμως που άφησε άναυδους τους επισκέπτες του ζεύγους δεν ήταν τόσο οι bodyguards και τα τεράστια πακέτα με τα πανάκριβα δώρα που σχημάτιζαν βουνό όσο ο μπάτλερ! Ευθυτενής κύριος με επίσημη σκουρόχρωμη στολή σερβίριζε γαλλική σαμπάνια στους επισκέπτες! Υπήρχαν μάλιστα μπουφέδες με καναπεδάκια σολομού, γαρίδες και αστακούς τα οποία «συνόδευαν» τον συλλεκτικό γαλλικό καμπανίτη.
Ο daddy Λαυρεντιάδης «πεταγόταν» μέχρι το μαιευτήριο στα διαλείμματα των επαγγελματικών του υποχρεώσεων.Ανάμεσα στους επισκέπτες ήταν επιφανείς επιχειρηματίες, συλλέκτες έργων τέχνης και πνευματικοί άνθρωποι. Γνωστότατα ονόματα της πολιτικής ζωής τηλεφωνούσαν συνέχεια για να συγχαρούν τον ευτυχή, πολυπράγμονα πατέρα. Εκείνος γεμάτος ενθουσιασμό μοίραζε ατέλειωτα φιλοδωρήματα στο προσωπικό του μαιευτηρίου» γράφει η Σίβυλλα στο Βήμα της Κυριακής.
Βάφτιση με Αρχιεπίσκοπο
Ο Λαυρέντης και η Κατερίνα Λαυρεντιάδη βάφτισαν την κόρη και τον γιό τους στην Μητρόπολη Αθηνών, με κουμπάρους τον Πέτρο Κυριακίδη Πρόεδρο του Φιλανθρωπικού Σωματείου Αγάπη και τον Γιάννη Νικολίτση αδελφό της Κατερίνας Λαυρεντιάδη.
Τη βάφτιση τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μαζί με τους Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιο και Φιλίππων Προκόπιο.
Ακολούθησε λαμπερή δεξίωση στον Αστέρα Βουλιαγμένης όπου εκλεκτοί προσκεκλημένοι από τον πολιτικό, επιχειρηματικό, καλλιτεχνικό, πολιτιστικό χώρο αλλά και αγαπημένοι συγγενείς και φίλοι του ζευγαριού έδωσαν το παρών και ευχήθηκαν στα νεοφώτιστα Βασίλη και Ζαφειρία.
Τις μπομπονιέρες είχε φιλοτεχνήσει ο γνωστός ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, όπως επίσης τα διακοσμητικά στοιχεία που πλαισίωναν το χώρο της δεξίωσης.
Είχαν και Εδρα Μελετών
Με μια λαμπρή δεξίωση, όπου παρευρέθηκε η πολιτική και οικονομική ελίτ της χώρας, έγινε η παρουσίαση της ίδρυσης της έδρας Μελετών Νοτιοανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» στο CSIS.
Η δεξίωση πραγματοποιήθηκε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης. Ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης και η σύζυγός του Κατερίνα καλωσόρισαν τους επίσημους καλεσμένους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να πιουν το ποτό τους και να συνομιλήσουν υπό τις μελωδίες της άρπας. Στο επίσημο δείπνο παρακάθισαν εκπρόσωποι της πολιτικής και οικονομικής ζωής του τόπου και του κορυφαίου Κέντρου Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών (CSIS), υψηλόβαθμα στελέχη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, διακεκριμένοι νομικοί, επιχειρηματίες και ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα Ντάνιελ Σπέκχαρντ.
Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Αντζελα Γκερέκου και οι βουλευτές Τηλέμαχος Χυτήρης, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μίμης Ανδρουλάκης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Νταλάρα και Τόνια Αντωνίου εκπροσώπησαν την κυβέρνηση. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης το παρών έδωσαν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο Γιώργος Καλαντζής και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.
Με την παρουσία τους τίμησαν τη δεξίωση ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, οι μέτοχοι του ομίλου Πέτρου Κυριακίδη, Γιώργος και Μιχάλης Κυριακίδης, η διευθύντρια του ομίλου μέσων μαζικής ενημέρωσης Πέτρου Κυριακίδη Αρετή Σιδηροκαστρίτου και όλα τα υψηλόβαθμα στελέχη του ομίλου.
Παρόντες ήταν ο σύμβουλος του CSIS Zbigniew Brzezinski, ο πρώτος διευθυντής της έδρας Μελετών Νοτιανατολικής Ευρώπης «Λαυρέντης Λαυρεντιάδης» Janusz Bugajski καθώς και τα ανώτατα στελέχη του CSIS Marc Grossman και Heather Conley. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης μίλησε στους εκλεκτούς καλεσμένους του κι αφού τους ευχαρίστησε που τον τίμησαν με την παρουσία τους στη συνέχεια αναφέρθηκε στη νεοϊδρυθείσα έδρα του CSIS που δημιουργήθηκε χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του.
www.iefimerida.gr
 http://makeleio.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .