Σάββατο, Φεβρουαρίου 16

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΑ: ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ!!!

PAPMythoi
Κείμενο γύρω από 15 μύθους και τις αλήθειες γύρω από αυτούς, για το έλλειμμα, τον λάθος πολλαπλασιαστή, τα μέτρα και τα Μνημόνια δημοσίευσαν στο διαδίκτυο συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
Ένα κείμενο με το οποίο σπάει 15 μύθους για τη διετία διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και του Γιώργου Παπανδρέου δημοσίευσαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου.
Δείτε την αποδόμηση της διετίας ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου μέσα από τους 15 μύθους
Με το κείμενο που τιτλοφορείται "Σπάμε 15 μύθους" απαντά στις κατηγορίες για την κρίση και το έλλειμμα, πριν εκλεγεί πρωθυπουργός, καθώς και σε όσους τον κατέκριναν για το ΔΝΤ.
Για το έλλειμμα

"Το ΠΑΣΟΚ γνώριζε ότι το 6% έλλειμμα για το οποίο δεσμευόταν η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα, ότι το έλλειμμα πήγαινε για διψήφιο-δεν γνωρίζαμε ότι το έλλειμμα είχε ήδη φτάσει στο οχτάμηνο στο 10%, ότι η ΕΕ προειδοποιούσε από τον Ιούλιο για έλλειμμα μεγαλύτερο του 10%. Η κυβέρνηση Καραμανλή γνώριζε, αλλά απέκρυπτ. Ακόμη και η ΝΔ που υποστήριζε μέχρι πρότινος ότι το έλλειμμα του 2009 «διογκώθηκε» τεχνητά, πλέον αποδέχεται και υπογράφει ότι όντως το έλλειμμα του 2009 ξεπέρασε το 15%".
Για τη διαπραγμάτευση
"Το ΠΑΣΟΚ διαπραγματεύτηκε χωρίς προηγούμενο, μέσα στις χειρότερες δυνατές συνθήκες που είχαν διαμορφώσει οι συνθήκες της προηγούμενης κυβέρνησης για να υπάρξει συμφωνία χωρίς χρεοκοπία» επισημαίνουν και προσθέτουν «δεν υπήρχε κανένα χρονικό περιθώριο ούτε για εκλογές, ούτε για δημοψήφισμα το Μάιο του 2010. Πολύ απλά δε θα προλαβαίναμε να στήσουμε τον Μηχανισμό πριν χρεοκοπήσουμε".
Για το λάθος του πολλαπλασιαστή
"Κανείς δε θα χρηματοδοτούσε την Ελλάδα αν ήξερε εξαρχής ότι θα αποτύχει. Είναι αυταπόδεικτα αστείος κάθε αντίθετος ισχυρισμός".
Για τα μέτρα και τα Μνημόνια
"Στην Ελλάδα σήμερα γίνεται πράξη αυτό που αρνήθηκε η αντιπολίτευση δημαγωγώντας επί δύο χρόνια από το 2010: διακομματική συναίνεση στο αυτονόητο. Είμαστε η μοναδική χώρα που εντάχθηκε στο Μηχανισμό Στήριξης στην οποία δεν συνέβη αυτό εξαρχής. Σε όλες τις άλλες, υπήρξε έστω ένα minimum επίπεδο διακομματικής συνεννόησης. Αυτό κόστισε στη χώρα. Κόστισε σε πολύτιμο χρόνο, σε διαπραγματευτική δύναμη, σε μεταρρυθμιστική ορμή ακόμη και για αυτονόητες αλλαγές, κόστισε σε χρήμα: στην κρισιμότερη φάση του Προγράμματος, η χώρα έχασε 1 τουλάχιστον χρόνο, έκανε 2 πρόωρες εκλογές, άλλαξε 3 πρωθυπουργούς, για να ψηφιστεί τελικά από τη Βουλή στα τέλη του 2012 βαρύτερο «πακέτο» μέτρων από αυτό που θα ψηφιζόταν αν δεν είχε χαθεί όλος αυτός ο χρόνος.
Με στοιχειωδώς νουνεχή αντιπολίτευση από το 2010, όταν η χώρα βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα, η χώρα θα βρισκόταν σήμερα ήδη σε πολύ καλύτερη μοίρα-και θα είχε γλυτώσει πολλά. Και χωρίς το πελατειακό «πάρτι» εις βάρος της χώρας μέχρι το 2009, δεν θα χρειαζόταν καμία συνταγή σωτηρίας ξένων, κανένα «πολλαπλασιαστή», κανένα Μνημόνιο το 2010".
Δείτε την αποδόμηση της διετίας ΠΑΣΟΚ και Παπανδρέου μέσα από τους 15 μύθους
Πηγή: Smart Post

http://makeleio.gr

11 σχόλια:

  1. Η μοιραία 6ετία και ο παρασιτισμός
    ===================
    Γίνεται ευρύτερα κατανοητό γιατί πέσαμε στο παγόβουνο. Αυτό δεν ισχύει για τα πιο καθυστερημένα τμήματα του πολιτικού συστήματος.

    Κάποιοι δείχνουν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και ισχυρίζονται ότι το δυστύχημα συνέβη την τελευταία 2ετία. Επειδή η μνήμη στον τόπο μας θεωρείται βραχεία, θυμίζω λίγους αριθμούς.

    Την 6ετία 2004-2009, οι κρατικές (χωρίς τους τόκους) δαπάνες αυξήθηκαν 50%, όταν η μέση αύξηση στις 27 χώρες της Ε.Ε. ήταν 22%.

    Ειδικά οι καταναλωτικές δαπάνες του Δημοσίου (σχεδόν το 70% των συνολικών) αυξήθηκαν 41%, όταν στους 27 αυξήθηκαν 20%.

    Τα κρατικά έσοδα επίσης αυξήθηκαν 25%, ενώ στους 27 μόνο 11%.

    Στο δημόσιο...
    ...χρέος προστέθηκαν 116 δισ. ευρώ και εκτινάχτηκε από τα 183 στα 300 δισ. ευρώ, αυξήθηκε 63%, ενώ στους 27 μόνο 33%. Ευρώπη και Ελλάδα ήταν σε αντίθετες τροχιές.

    Οι υπεύθυνοι κρύβονται, τοκίζοντας στη λήθη.

    Οι αριθμοί θυμούνται όμως ότι η κραιπάλη εντεινόταν μετά το 2006, παράλληλα με τις κυλιόμενες εκλογικές στοχοθεσίες της «άσ’ το-για-αργότερα-κυβέρνησης».

    Αποτέλεσμα, το κράτος ρημαγμένο, φορτωμένο με δεκάδες χιλιάδες προσλήψεις και με λεηλατημένα ταμεία, συνάντησε τη διεθνή κρίση.

    Τι συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.

    Εν ολίγοις, όταν η Ευρώπη πάλευε, οι εδώ (χαλαροί…) ιθύνοντες πυροδοτούσαν τον απόλυτο δημοσιονομικό εκτροχιασμό. Ετσι φούσκωσε το έλλειμμα.

    Ωστόσο, αν το πρόβλημα ήταν μόνο αυτός ο εκτροχιασμός και η αποκάλυψή του, θα μπορούσε, όχι δύσκολα, να λυθεί. Είναι πολύ βαθύτερο.

    Οσα έγιναν στην 6ετία δεν ήταν παρά τα τελευταία εκφυλιστικά φαινόμενα ενός παρασιτικού μοντέλου. Στην Ελλάδα, επί 10ετίες, το κράτος δεν δανειζόταν για να δημιουργήσει σύγχρονες παραγωγικές δομές (ακόμα και μεγάλο μέρος του σχεδίου Μάρσαλ σπαταλήθηκε στη 10ετία 1950).

    Δανειζόταν για να στηρίζει τη συνολική ζήτηση (με μαζικές προσλήψεις, μισθούς χωρίς εργασία, επιδοτήσεις χωρίς παραγωγή, υπερτιμολογημένα έργα και προμήθειες…) ώστε να κινείται η οικονομία χωρίς να υποχρεωθεί σε προσαρμογές. Με δημοκρατικές διαδικασίες και με συμμετοχή του ευρύτερου πολιτικού φάσματος, το κράτος έπαιρνε το ρίσκο του δανεισμού και οι ιδιώτες καρπώνονταν το προϊόν του.

    Οταν έβρεχε λεφτά, το κράτος δανειζόταν για να μη διαταραχθεί το τέλμα. Τώρα, ο ελληνικός καπιταλισμός μετασχηματίζεται ώστε να μπορέσει να αναπτυχθεί. Στην τελευταία 2ετία, παρά την εγνωσμένη κυβερνητική ανεπάρκεια, μειώθηκε το πρωτογενές έλλειμμα κατά 8% του ΑΕΠ.

    Είναι ενδεικτικό του μεγέθους της προσαρμογής ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Κομισιόν, το 2011 ο κρατικός προϋπολογισμός σημείωσε κυκλικά διορθωμένο πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.
    Δεύτερον, ανακτήθηκε η μισή περίπου ανταγωνιστικότητα από όση είχε χαθεί τα τελευταία εννέα χρόνια έναντι των ευρωπαίων εταίρων μας. Τρίτον, έγιναν μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν επί 10ετίες - προϋπόθεση για την επόμενη φάση, της ανάπτυξης.

    Για να μην πάνε χαμένες οι θυσίες, λοιπόν, ας μην αντιμετωπίζεται το μείζον θέμα της οικονομίας με κομματικές μικροπονηριές. Γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος, το πολιτικό σύστημα να γλιστρήσει πάλι στη λογική του χτες, του παρασιτισμού. Προς την οποία, άλλωστε, ρέπει. Αυτό θα ήταν η καταστροφή.


    Τι συνέβη το μοιραίο 2009, περιγράφεται στην Εκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου: Υστέρηση εσόδων 12,8 δισ. ευρώ, υπέρβαση δαπανών 47 δισ. ευρώ, υπέρβαση κρατικού δανεισμού κατά 64 δισ. ευρώ.


    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραμανλής ήξερε για τη χρεοκοπία από το 2008.(Άρα και ο Σαμαράς σαν υπουργός)

    Οι απόρρητες επιστολές του Π. Δούκα στον Κ. Καραμανλή για την επικείμενη αδυναμία δανεισμού, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το «ΒΗΜΑ»..
    “Πρόεδρε SOS, χάνουμε την εμπιστοσύνη των αγορών”, προειδοποιούσε ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών
    Αναλυτικά, σε επιστολή του τον Οκτώβριο του 2008 τόνισε ότι το Δημόσιο θα χρειαστεί να δανειστεί πάνω από 40 δισ. ευρώ για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες, ποσό που τελικά ανήλθε στα 48 δισ. ευρώ για το 2009, σημειώνοντας: “Αυτό απαιτεί την απόλυτη εμπιστοσύνη των αγορών”.

    Σε άλλη επιστολή την παραμονή των Χριστουγέννων του 2008, τόνιζε, μεταξύ άλλων:

    “Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερή και υπεύθυνη κυβέρνηση σε ένα πολύ δύσκολο διεθνές περιβάλλον. Τα οικονομικά θα δυσκολέψουν τους επόμενους μήνες. Οι δείκτες της ελληνικής οικονομίας θα είναι κάτω από μεγάλη πίεση. Χρειάζεται να ενισχύσουμε τις ασθενέστερες τάξεις, αν και οι πολίτες δύσκολα θα πιστέψουν σε προεκλογικού τύπου παροχές, όποιες και αν είναι αυτές”.

    Αγνόησε τις προειδοποιήσεις για το χρέος ο Καραμανλής.
    Το αδίκημα ότι δεν ενημέρωσε τον λαό για την παγίδα ,την οποία γνώριζε ότι είχε στηθεί, με πρόσχημα τον τρόμο του για την σχεδιαζόμενη δολοφονία του είναι ένοχος.

    Ο Καραμανλής “κυκλοφορεί ανενόχλητος”; Στα σαλέ της Ελβετίας και της ορεινής Αρκαδίας και στα ακριβά εστιατόρια;
    Η θέση του Καραμανλή είναι στη φυλακή για το όσα διέπραξε σε βάρος του ελληνικού λάου.

    Ο λόγος που κρύβεται ο μουγγός , δεν είναι γιατί είναι συνέχεια μπουκωμένος , είναι γιατί οι δικηγόροι του τον συμβούλεψαν πως όταν αποκατασταθεί η δημοκρατία στη χώρα, θα πρέπει να απολογηθεί στη δικαιοσύνη και άρα ότι πει τώρα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί εναντίον του.

    Έγραψε έστω ένα άρθρο ο Μπουχέσας εδώ και 2,5 χρόνια για την πολιτική και την οικονομία ,μίλησε έστω και μια φορά στην Βουλή, πρότεινε έστω ένα μέτρο για αποφυγή της χρεωκοπίας , έκανε έστω ένα τηλεφώνημα στους πρώην πρωθυπουργούς συναδέλφους του, άφησε πίσω στο δημόσιο ταμείο έστω έναν από τους εισπραττόμενους μισθούς του (παρότι άεργος ) υπέρ των ανέργων ( 1.200.000 αθώοι πολίτες) ;

    Βαρέθηκα να ακούω και να διαβάζω …σιωπεί ο Καραμανλής… θα μιλήσει ο Καραμανλής… επιστρέφει ο Καραμανλής…, αθώος ο Καραμανλής …

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κλάους Ρέγκλινγκ: Ποιο λάθος του ΔΝΤ; Εδώ το έλλειμμά σας το 2009 ήταν 15,6%!‏ (video)

    Συνέντευξή στους Νέους Φακέλους της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ και το Νίκο Χρυσολωρά έδωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, αναφερόμενος και στο θέμα που έχει προκύψει με το λάθος του ΔΝΤ.
    Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος...
    ...παραδέχθηκε ότι οι προβλέψεις του ΔΝΤ αποδείχθηκαν προβληματικές αλλά δεν έδειξε να θεωρεί ότι το θέμα που έχει προκύψει είναι ιδιαίτερα σοβαρό.

    Επέλεξε μάλιστα να σταθεί και να θυμίσει ότι το έλλειμμα της Ελλάδας το 2009 άγγιξε το 15,6%, δείχνοντας ότι ο εκτροχιασμός στα χρόνια του Νέρωνα Καραμανλή ευθύνεται για όσα βιώνει σήμερα η χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σαχινίδης τελειώνει τους μύθους της Ν.Δ. για την διετία Παπανδρέου

    Σε μια πολύ ενδιαφέρουσα παρέμβαση του χθες στη Βουλή, ο Φ. Σαχινίδης τέλειωσε τους μύθους κάποιων βουλευτών της Ν.Δ. αναφορικά με τη διετία και το έλλειμμα και απευθυνόμενος προς το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης είπε:

    «Αποδέχεται η κυβέρνηση αυτά που λένε βουλευτές της Ν.Δ. ότι το ΠΑΣΟΚ «φούσκωσε» το έλλειμμα του 2009; Γιατί αν είναι έτσι, ας εξηγήσει στον ελληνικό λαό γιατί παίρνουμε όλα αυτά τα μέτρα για να μειώσουμε ένα έλλειμμα που δεν υφίσταται!»

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ,
    Γράφει ο Ν.Βράχος.
    ΟΜΩΣ, Καραμανλής και Σαμαράς, συνειδητά το απέκρυψαν και συνέχισαν την καταστροφή.
    ΄Ηθελαν πάση θυσία, να αποκρύψουν την αλήθεια από το Λαό μας.
    Ήξεραν τις συνέπειες. Όμως προτίμησαν να σώσουν το τομάρι τους και όχι την Ελλάδα!

    Ο ΣΑΜΑΡΑΣ αφού έκανε απειράριθμες κωλοτούμπες, αφού δημιούργησε ένα ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κλίμα για την Ελλάδα, αφού ΠΟΛΕΜΗΣΕ!!! με μανία τη ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Παπανδρέου! που υποστηρίζει και εφαρμόζει σήμερα, αφού διέγραψε όσους είχαν ΕΘΝΙΚΗ άποψη, αφού απαίτησε να παραιτηθεί ο Γ. Παπανδρέου, στη συνέχεια υπέγραψε όλα όσα ...του φταίγανε. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν η εξουσία. Ήταν η πολυθρόνα !
    Είχε προηγηθεί το "ΦΑΓΩΜΑ" της Ντόρας γιατί είχε...ανθελληνική συμπεριφορά !
    Ετσι, αφού διέλυσε την Ελλάδα για ΔΕΥΤΕΡΗ φορά, αφού διέλυσε τη ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ για άλλη μία φορά, άρχισε τις συλλογές από πολιτικές...αντίκες και ερμαφρόδιτες παρουσίες.
    ΤΕΛΟΣ, κάτω από την ΔΙΕΘΝΗ ομολογία για το ύψος του ελλείμματος του 2009,αναγκάστηκε για μία ακόμη φορά να κάνει ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

    ΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ ΛΙΠΟΤΑΧΤΗΣΑΝ .
    ======================================
    Παραθέτω ένα απόσπασμα από σημερινό άρθρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στη Wall Street Journal:
    ----------------
    More recession has... meant more stubborn deficits and ever-exploding debt. Greece
    has already implemented deficit-cutting measures of around 20% of GDP to curtail a
    deficit of 15% of GDP in 2009. Two years later, and despite all these measures,
    ----------------
    Athens's deficit was still around 10% in 2011. Three quarters of deficit-cutting
    produced more recession, not less deficit.

    Για πρώτη φορά και μάλιστα ενώπιον ενός διεθνούς ακροατηρίου, ο Αντώνης...

    ...Σαμαράς αναγνωρίζει ότι το έλλειμμα του 2009 άγγιξε το 15%.
    ---------------------------------------
    Κάπου εδώ τελειώνει και επίσημα η υστερική ρητορική της Νέας Δημοκρατίας περί "φουσκώματος" του ελλείμματος, κάτι εξάλλου που δεν άντεξε ούτε στη σχετική Εξεταστική Επιτροπή.
    Τώρα γίνεται ΠΛΕΟΝ αντιληπτό σε όλους, γιατί ο Κωστάκης εξακολουθεί να έχει την...πιπίλα στο στόμα.
    Ξέρει ότι να αλλάξουν τα πράγματα , κάπου τον περιμένει ο κ. εισαγγελέας. Η ταραχή, ο τρόμος, ο πανικός και η λιποταξία βρίσκονται διαρκώς στο…δρόμο του.
    ΣΗΜΕΡΑ, χωρίς ίχνος ντροπής, παρουσιάζονται και οι δύο, ποντάροντας στο γεγονός ότι μέχρι τώρα κατάφεραν να φανατίσουν τους νεοδημοκράτες και να τους "πιστέψουν" ότι είναι...αθώοι!
    Όμως υπάρχουν και Έλληνες, που λειτουργούν με βάση την αγάπη για την πατρίδα και τη λογική ερμηνεία των γεγονότων.
    Έλληνες για την Ελλάδα και τα παιδιά μας.
    Λιποτάχτησαν, προσέβαλαν, υπονόμευσαν ,κατηγόρησαν χωρίς ίχνος ντροπής προκειμένου να μη μάθει ο λαός μας την αλήθεια. Έπιασαν …πάτο !

    Η ΛΙΠΟΤΑΞΙΑ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΑΙ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ...ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ !!!

    240.000 Προσλήψεις από το 2004-2009 έκανε ο κ. Παυλόπουλος όταν ΗΔΗ είχαμε πτωχεύσει.
    ====================================
    Με αυτούς τους ανθρώπους θα «φτιάξει» την …Νέα Ελλάδα ο κ. Σαμαράς;
    ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΠΤΩΧΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΥΤΟΙ !!!! ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ;
    ==================================


    Οργιο 269 διορισμών στην «Αγρογή»
    από την κυβέρνηση της Ν.Δ.! Ελευθεροτυπία, Τρίτη 6 Ιουλίου 2010
    Της ΧΡΙΣΤΙΝΑΣ ΚΟΡΑΗ
    ==============
    Καταγγελίες Πάγκαλου για πάρτι προσλήψεων στην εταιρεία «Αγρογή» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, την οποία η κυβέρνηση κατήργησε και κατήγγειλε
    Τις συμβάσεις 269 εργαζομένων που προσλήφθηκαν στις αρχές Αυγούστου του 2009
    ============================================
    (δύο μήνες μετά έγιναν οι εκλογές) έφεραν στα πρόθυρα νευρικής κρίσης τη Ρηγίλλης.
    ===========================================
    Στις αποκαλύψεις Πάγκαλου η επίσημη Ν.Δ. αυτή τη φορά προτίμησε τη σιωπή.

    Αντί αυτής απάντησε ο τότε αρμόδιος υπουργός Σ. Χατζηγάκης

    Σε μια στιγμή που ο Αντώνης Σαμαράς επιχειρεί να φτιάξει μια «νέα Ν.Δ.» προχωρώντας σε «λίφτινγκ» του κόμματος και ενώ ετοιμάζεται να παρουσιάσει στο «Ζάππειο» αύριο την πρότασή του για μια «στρατηγική απαλλαγής από το Μνημόνιο», το αμαρτωλό παρελθόν της διακυβέρνησης Καραμανλή έρχεται να λειτουργήσει και πάλι ως βαρίδι, καθώς:

    * Περίπου 40 βουλευτές και πρώην υπουργοί της Ν.Δ. (Αχιλλέας Καραμανλής, Γ.
    Σουφλιάς, Ευρ. Στυλιανίδης, Β. Μαγγίνας, Σ. Τσιτουρίδης, Ν. Τσιαρτσώνης κ.ά.) εμφανίζονται στις λίστες του αντιπροέδρου της κυβέρνησης να έχουν διορίσει, σε έναν φορέα που το αντικείμενό του ήταν η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, θυγατέρες και συνεργάτες που είναι από μηχανικοί μέχρι γυμναστές, ιδιοκτήτες μπαρ κ.λπ.

    * Ανάμεσα σ' αυτούς που προώθησαν τους δικούς τους είναι και στενοί συνεργάτες
    του Αντώνη Σαμαρά, όπως ο εκπρόσωπος του κόμματος Πάνος Παναγιωτόπουλος, ο Ακης Γεροντόπουλος, οι τομεάρχες Γκιουλέκας, Καράογλου, Χαλκίδης, Κουκοδήμος, Κασαπίδης κ.ά.
    Απάντηση
    Ανώνυμος8:58 π.μ., Φεβρουαρίου 16, 2013

    Ιδού η ονοματολογία που ανέφερε: «Περιμένετε ντε.

    1. Βεργίνη Σοφία, κόρη του κυρίου Βεργίνη, βουλευτή της Ν.Δ,

    2. Τσιαρτσώνη Θεανώ, κόρη του πρώην υπουργού Μακεδονίας-Θράκης, κυρίου Τσιαρτσώνη.

    3. Σκιαδάς Χρήστος, γιος του γενικού γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

    4. Χαλκίδη Βασιλική, κόρη του βουλευτή Ημαθίας της Ν.Δ., του κυρίου Χαλκίδη.

    5. Μπίκαζης Ιωάννης, ανιψιός του κ. Μαγγίνα.

    6.Σουφλιά Βαΐτσα,

    7. Σουφλιάς Κωνσταντίνος, δεν χρειάζεται να πω κάτι παραπάνω, ε;

    8. Τρίκας Γεώργιος, οδηγός του κ. Χατζηγάκη, γυμναστής και εισαγωγέας καφέ, έγινε αμέσως διευθυντής αυτός μόλις προσελήφθη.

    9. Παταβούκα Αργυρώ, κουμπάρα του κυρίου Χατζηγάκη, πέρα από τη σχέση με τον κ. Παταβούκα.

    10. Αδάμος Φώτης, ιδιοκτήτης του μπαρ BACARA στα Τρίκαλα, κομματάρχης του κ. Χατζηγάκη.

    11. Σταμπέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος...

    Αυτός σημειωτέον πληρώνεται γιατί βρίσκεται στην Κρήτη, έχει σταλεί στην Κρήτη από την "Αγρογή",
    =======================
    ενώ το μπαρ είναι ανοιχτό και τον έχουνε δει στο μπαρ. Είναι στο μπαρ κάθε βράδυ.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 12. Σταμπέλος Κωνσταντίνος, στέλεχος του κυρίου Χατζηγάκη.

      13.Κόπανου Χριστίνα, κόρη της ιδιαιτέρας γραμματέως του κυρίου Χατζηγάκη.

      14. Φρεγιαδάκης Χρίστος, βαφτιστήρι του κυρίου Μαρκογιαννάκη.

      15. Χαλβατζή Θεοπούλα, αδερφή του διευθυντή του γραφείου του πρώην υπουργού κ. Στυλιανίδη.

      16.Σπαθή Χριστίνα, κόρη του κυρίου Σπαθή, δασολόγου, εμπειρογνώμονα αγροτικής ανάπτυξης στη Ρηγίλλης.

      Κι άλλα ονόματα
      ==============
      17.Κωνσταντάκης Μάρκος, ανιψιός του διευθύνοντος συμβούλου της «Αγρογής» του κυρίου Χανιωτάκη.

      18.Κι άλλος ανιψιός του κυρίου Χανιωτάκη, Χανιωτάκης Αντώνης.

      Εδώ είναι ο κατάλογος σημειωμένος στα περιθώρια από τον κύριο Χανιωτάκη με το χέρι του, όπου αναφέρονται βουλευτές και ποιον προτείνουν να προσληφθεί.

      1. Βρέθηκαν λοιπόν... Βαγιωνάς,

      2.Γεροντόπουλος,

      3. Γκιουλέκας,

      Διαγραφή
    2. Κι άλλα ονόματα
      ==============
      17.Κωνσταντάκης Μάρκος, ανιψιός του διευθύνοντος συμβούλου της «Αγρογής» του κυρίου Χανιωτάκη.

      4.Δαϊλάκης,5. Δερμετζόπουλος,6. Ιωαννίδης,7.Καλαντζής,8. Καλαφάτης,9.Καραμανλής Αχιλλέας, 10. Καράογλου Θεόδωρος,11. Καρασμάνης, Καρυπίδης,Καρπούζας,

      12. Κασαπίδης,13.Κελέντζης,14.Κιλτίδης, τέσσερις,15.Κόλλια-Τσαρούχα,16.Κουκοδήμος,

      17. Κωνσταντινίδης,18.Κωνσταντόπουλος,19.Λεονταρίδης,20.Μουζάλη,

      21.Ορφανός δύο,22.Παναγιωτόπουλος,23. Παπαδόπουλος δύο,

      24.Μιχαήλ Παπαδόπουλος,25.Ράπτη,26. Σαλαγκούδης,27.Σουφλιάς, 28. Στυλιανίδης,

      29.Τζαμτζής,30.Τζήμας,31.Τζιτζικώστας,32. Ταβλαρίδης,33. Τσιτουρίδης,

      34.Φουντουκίδου,35.Χαλκίδης Μιχαήλ 2, 36. Χριστοφιλογιάννης».

      «Ο φορέας θα καταργηθεί και οι 269 εργαζόμενοι θα απολυθούν γιατί προσελήφθησαν παράτυπα», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής

      Διαγραφή
  7. Οι Μεσσήνιοι του Μουσείου

    Το 2009 ξεκίνησε η λειτουργία του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Λίγο καιρό μετά, ήρθε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ που αναδείκνυε το ότι πάρα πολλοί υπάλληλοι του Μουσείου κατάγονταν από την Μεσσηνία.
    Σατανική σύμπτωση: υπουργός πολιτισμού – εγκαινίασε μάλιστα το Μουσείο – εκείνη την περίοδο είναι ο Αντώνης Σαμαράς, του οποίου η εκλογική περιφέρεια είναι η Μεσσηνία! Η καταπληκτική απάντηση του διευθυντή του Μουσείου, Δημήτρη Παντερμαλή, ήταν πως από τους 126 υπαλλήλους, μόλις (!) 27 ήταν κάτοικοι Μεσσηνίας. Άλλοι 27 προέρχονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και οι υπόλοιποι ήταν από την Αθήνα. Πέρα από το γεγονός ότι μεταξύ των «Αθηναίων» υπήρχαν και αρκετοί Μεσσήνιοι (όπως προκύπτει άλλωστε και από το ρεπορτάζ!), το γεγονός και μόνο πως ο αριθμός των υπαλλήλων από τη Μεσσηνία είναι ίδιος με το αριθμό των υπαλλήλων από όλη την υπόλοιπη περιφέρεια, είναι ενδεικτικό μιας διακριτής μεταχείρισης των εκλογικών φίλων του κ. Σαμαρά. Άλλωστε, οι υπάλληλοι ακούγονται και στο βίντεο του ρεπορτάζ να λένε πως «όλοι εδώ από την Καλαμάτα είναι»!

    Δεν χρειάζεται να πει κανείς πολλά, μετά από αυτά, αλλά και μετά από όλα όσα έχουμε δει ως τώρα. Ένα μόνο: για πείτε τώρα, κύριε Σαμαρά, με τι μούτρα εμφανίζεστε ακόμη μπροστά μας για να μας πείσετε πώς θα οδηγήσετε στην αναγέννηση αυτής της χώρας;

    Τώρα ποιος εισαγγελέας ΕΛΛΗΝΑΣ !!! θα πεί το μεγάλο ΟΧΙ!

    ΥΓ.

    Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΣΕ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΜΠΛΟΓΚΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

    αν και..ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΊΚΤΥΟ...?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ: ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ ΤΟΥ ΒΟΡΡΑ !!!!
    ++++++++++++++++++++++++++++

    Ρόμπα μας κάνει η Bild για τα "ροζ" τηλέφωνα, 20 εκ. ευρώ, του Σωτ. Χατζηγάκη...

    Από τον Μαρίνο Πουλάκη

    Ρεζίλι γίνεται η χώρα μας για άλλη μια φορά στο εξωτερικό. Η μεγάλης κυκλοφορίας γερμανική εφημερίδα Bild έχει θέμα στην πρώτη σελίδα της (δείτε εδώ) τις αποκαλύψεις για τις σπατάλες εκατομμυρίων στα τηλέφωνα επί ΝΔ, στο υπουργείο του κ. Σωτ. Χατζηγάκη. Εχει τη φωτογραφία του, κάνει...
    Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα »

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. 30.000.000 ευρώ για τηλέφωνα, μισθούς και έπιπλα στο υπουργείο Γεωργίας!

    - 150.000 ευρώ για ανακαίνιση γραφείου υφυπουργού!
    - Ο υφυπουργός διέθετε 70 κινητά τηλέφωνα!
    - 20 εκατ. σε ροζ τηλέφωνα και τηλεπωλήσεις
    Απίστευτες ήταν οι καταγγελίες του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για το όργιο σπατάλης στο υπουργείο.

    Τα στοιχεία βγήκαν με αφορμή τη νέα κόντρα για τις σκανδαλώδεις προσλήψεις “γαλάζιων παιδιών” στη διαβόητη “ΑΓΡΟΓΗ” ... που μάλλον αποτελεί “παρωνυχίδα” μετά τα όσα ακούστηκαν στην πρωινή εκπομπή του mega από το Μιχάλη Καρχιμάκη.
    Η ανακαίνιση ενός γραφείου υφυπουργού συνολικού εμβαδού 20 τ.μ. κόστισε στον ελληνικό λαό ούτε λίγα ούτε πολλά 150.000 ευρώ! Η ανακαίνιση έγινε με εντολή υπουργού.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός επί υπουργίας Χατζηγάκη η πολιτική ηγεσία του διέθετε 70 (!) κινητά τηλέφωνα τα οποία έκαναν λογαριασμούς 11.874 ευρώ το μήνα και πάνω από 100.000 ευρώ το χρόνο.

    Απίστευτο όμως είναι το ποσό που πληρώθηκε μέσα σε μια τριετία στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για σταθερά τηλέφωνα και internet.

    20.000.000 ευρώ κόστισαν τα τηλέφωνα σε ροζ γραμμές ή σε τηλεπωλήσεις και τηλεπαιχνίδια όπως απέδειξε σχετική έρευνα.

    Προκλητικές είναι ωστόσο και οι μισθοδοσίες ορισμένων υπαλλήλων σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο υφυπουργός.

    Υπήρξε μισθός διευθυντή ΕΛΓΑ ο οποίος μαζί με τα επιδόματα έφτανε τα 9.500. ευρώ, ενώ για τους υπαλλήλους στο διαβόητο αγροτικό κανάλι το οποίο δεν λειτούργησε ποτέ με μια μονάχα εντολή πληρώθηκαν 1.050.000 ευρώ!

    Τα ποσά που ακούστηκαν ξεπερνούν συνολικά τα 30.000.000 ευρώ και αν αναλογιστεί κανείς ότι στην πλειοψηφία τους είναι χρήματα για πληρωμές τηλεφώνων και μάλιστα προς ροζ γραμμές και τηλεπαιχνίδια (μεταξύ άλλων) τα στοιχεία είναι τουλάχιστον εξοργιστικά.
    πηγή: http://www.newsit.gr

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .