Κυριακή, Φεβρουαρίου 24

Αύριο το Παναιγιάλειο συλλαλητήριο για το AΤΕΙ - Κλειστές οι υπηρεσίες, πορεία στην Εθνική Οδό


Φωτογραφία για Αύριο το Παναιγιάλειο συλλαλητήριο για το AΤΕΙ - Κλειστές οι υπηρεσίες, πορεία στην Εθνική Οδό

Με μια πρωτοφανή για την πόλη συστράτευση προχωρούν οι προετοιμασίες για την Παναιγιάλεια απεργία και το παναιγιάλειο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί αύριο 22 Φλεβάρη στις 10:00 το πρωί στην Πλατεία Αγίας Λαύρας, με μοναδικό αίτημα την παραμονή των σχολών ΤΕΙ στο Αίγιο. Όλα τα καταστήματα και οι υπηρεσίες του Δήμου Αιγιάλειας θα παραμείνουν κλειστά, ενώ μετά το συλλαλητήριο θα υπάρξει πορεία προς την Εθνική Οδό. Στις 2 το μεσημέρι έχει προγραμματισθεί σύσκεψη του Δημάρχου και των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων με τους Βουλευτές του Νομού στο Δημαρχείο.

Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο και τη συμπαράσταση τους έχουν στον αγώνα για τη διατήρηση των ΤΕΙ έχουν εκφράσει η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αιγίου, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αιγιάλειας, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος καταστημάτων Εστίασης-Αναψυχής, οι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί κλπ. Την Παρασκευή 22 Φλεβάρη το Αίγιο και για μία μέρα θα είναι μια νεκρή πόλη, στην προσπάθεια να παραμείνει στο μέλλον μια ζωντανή πόλη.
Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο ανάμεσα στο Δήμαρχο και εκπροσώπους των ΜΜΕ της Αιγιάλειας για τον επικοινωνιακό συντονισμό , ο Δήμαρχος ανέλυσε για μία ακόμη φορά τους λόγους για τους οποίους τα ΤΕΙ πρέπει να παραμείνουν στο Αίγιο, που συνοψίζονται ως εξής :

Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς ζήτησης και επιπέδου φοιτητών και διαθέτουν άριστο επιστημονικό-διδακτικό προσωπικό. Ο βαθμός εισαγωγής στα ΤΕΙ Αιγίου είναι από τους υψηλότερους ανάμεσα σε όλα τα ΤΕΙ της χώρας, οι εγγραφόμενοι φοιτητές καλύπτουν κάθε χρόνο το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων, ενώ υπάρχουν και φοιτητές από το εξωτερικό που τα επιλέγουν καθώς και μεταπτυχιακοί φοιτητές.

Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς χώρων καθώς λειτουργούν σε εγκαταστάσεις που έχουν παραχωρηθεί δωρεάν από το Δήμο (70 στρέμματα και 18.000 τετραγωνικά στεγασμένων χώρων) και υπάρχει απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και κάλυψης οποιασδήποτε μελλοντικής απαίτησης.

Τα ΤΕΙ Αιγίου είναι βιώσιμα από πλευράς λειτουργικών απαιτήσεων καθώς διαθέτουν τακτικά μέλη διδακτικού και εκπαιδευτικού προσωπικού, στους παραχωρημένους από το Δήμο Αιγίου χώρους μπορούν να αναπτυχθούν επωφελείς οικονομικά δράσεις συνδεδεμένες με τον Πολιτισμό, την Παιδεία και την Ψυχαγωγία.

Τα τελευταία δέκα χρόνια η ανάπτυξη της πόλης του Αιγίου συνδέθηκε άρρηκτα με την ίδρυση και λειτουργία των ΤΕΙ. Ενδεχόμενη απομάκρυνση των ΤΕΙ θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική καταστροφή της πόλης.

Τέλος, ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι τα ΤΕΙ Αιγίου, από το 2003 οπότε και ιδρύθηκαν σχεδιάστηκαν να γίνουν μια σχολή με τέσσερα τμήματα Επιστημών Υγείας. Αυτό σχεδιάστηκε, αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ Δήμου και Πολιτείας και αυτό υπογράφτηκε στο συμβόλαιο δωρεάν παραχώρησης της έκτασης και των χώρων όπου στεγάζονται τα ΤΕΙ. Η πόλη ζητά από την Πολιτεία να σεβαστεί την υπογραφή της και να ολοκληρώσει τη συμφωνία και τους όρους του συμβολαίου.
xespao
 newsnow.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .