Κυριακή, Φεβρουαρίου 9

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τσακίζουν τους μικρομεσαίους και στρώνουν το χαλί στις πολυεθνικές και τα κτηματομεστικά funds

Φωτογραφία για Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ τσακίζουν τους μικρομεσαίους και στρώνουν το χαλί στις πολυεθνικές και τα κτηματομεστικά funds
Γράφει ο Απόστολος Καλαματιανός

Δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί τόσο μίσος για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δεν εξηγείται αλλιώς γιατί χτυπιέται έτσι ο βασικός παραγωγικός ιστός της χώρας.

Εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα την τριετία της οικονομικής αρπαγής. Και μάλιστα από παραγωγικές επιχειρήσεις.. και όχι «μαγαζάκια» της γειτονιάς που συνηθήζουν να λένε οι πρόθυμοι παπαγάλοι.

Εκατομμύρια άνεργοι και κούρεμα των ήδη πληρωμένων εισφορών στις συντάξεις και τους μισθούς, για να στηθεί το πολιτικό ψέμα του πρωτογενούς πλεονάσματος.


Το μίσος ...το αποδεικνύουν ακόμη και τα νούμερα που έχουν δημοσιευτεί και αφορούν τα δισεκατομμύρια των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Οι οποίες ΚΑΙ φυσικά δεν ρυθμίζονται είτε γιατί οι ρυθμίσεις είναι «κωμωδία» (ούτε 0,5% δεν εισέπραξε το δημόσιο), είτε γιατί δεν υπάρχει ρευστότητα που να δημιουργεί τζίρο.

Όλα αυτά τα χρέη που έχουν ψηφιστεί ως χαράτσι στο κεφάλι όλων των Ελλήνων, από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και από κάποιους πρόθυμους ανεξάρτητους καιροσκόπους, αυτομάτως έχουν ποινικοποιηθεί. Έτσι αυθαίρετα και αντισυνταγματικά και μάλιστα ως διαρκές αυτόφωρο!!

Που οδηγεί όλο αυτό; Φυσικά σε αυτοκτονίες, τις χιλιάδες που κρύβονται από τα Megάλα μέσα ενημέρωσης (μία-δύο τουλάχιστον κάθε ημέρα). Σε ανεργία. Σε μείωση τζίρου. Σε εξαθλίωση των επιχειρήσεων και των οικογενειών που βρίσκονται πίσω από αυτές. Σε καθημερινές τραγωδίες εξευτελισμού των ανθρώπων που χρόνια τώρα παλεύουν.

Ποιος κερδίζει από αυτό; Μόνο οι πολυεθνικές και οι μεγάλες κατασκευαστικές που στήνουν τις υπερ-επιχειρήσεις, για να φτιάξουν την αγορά στα μέτρα τους. Σε όλους τους τομείς ακόμη και στην νο1 πηγή, τον τουρισμό. Δεκάδες μικρομεσαία καταλύματα κλείνουν καθημερινά. Με υπαλλήλους σκλάβους των 300 ευρώ.

Κερδίζουν τα κτηματομεσιτικά fundsπου περιμένουν να πάρουν τα κατασχεμένα ακίνητα (πρωτίστως από Εφορία και Ταμεία) των μεροκαματιάρηδων που λύγισαν στην οικονομική κατοχή, για να πουλήσουν το όνειρο της Μεσογείου και του ήλιου, στους Βορειοευρωπαίους.

Υπάρχει σχέδιο εξαθλίωσης και εκτελείται.

Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του, ανίκανο να το αντιμετωπίσει, είτε γιατί είναι διαβρωμένο είτε γιατί είναι ανίκανο, απλά το παρακολουθεί!

Οι επικείμενες εκλογές, τελευταία ελπίδα δημοκρατικής σωτηρίας και ρήξης με την εθνική κατάθλιψη και την καταστροφή.

Κάτι νέο, κάτι καινούργιο πρέπει να δημιουργηθεί, να πάρει την Ελλάδα από τα χέρια των ολετήρων.

Αυτών που σήμερα τσακώνονται για τον Τζιτζικώστα και τον Καρυπίδη..
news4all.gr