Τετάρτη, Μαρτίου 19

Μετονομάζονται σε «πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου» Τέσσερα εκκαθαριστικά σε ένα από το 2014

Τέσσερα εκκαθαριστικά σε ένα από το 2014

Δηλώστε τον Μάρτιο και πληρώστε τους φόρους τον Ιούλιο...

Τέσσερις φόρους σε ένα εκκαθαριστικό θα κληθούν να πληρώσουν φέτος οι φορολογούμενοι. Στα φετινά εκκαθαριστικά, εκτός από το φόρο εισοδήματος, θα συνυπολογισθεί η εισφορά αλληλεγγύης 1% -4% για εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ, το τέλος επιτηδεύματος των 500 ευρώ ή 650 ευρώ και ο φόρος πολυτελείας που θα πληρώσουν όσοι είχαν το 2013 στην κατοχή τους αυτοκίνητα 1.929 κυβικών εκατοστών και άνω, πισίνες και αεροσκάφη.


Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα εσόδων Χάρη Θεοχάρη, στις δηλώσεις θα πρέπει να αναγραφούν από το πρώτο ευρώ και οι τόκοι των καταθέσεων που πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των φορολογούμενων το 2013. Ωστόσο αναμένεται νομοθετική διάταξη η οποία θα ορίζει ότι θα δηλώνονται οι τόκοι πάνω από ένα όριο, ενδεχομένως άνω των 250 ευρώ όπως ίσχυε για τις περυσινές φορολογικές δηλώσεις.

Για πρώτη φορά, το υπουργείο Οικονομικών ζητά από φέτος να αναγράψουν οι φορολογούμενοι όχι μόνο όλα ανεξαιρέτως τα εισοδήματα που απέκτησαν κατά το προηγούμενο έτος, αλλά και να τα παρουσιάσουν αναλυτικά κατά κατηγορία.

Με την υποβολή της φορολογικής δήλωσης θα εκδίδεται αυτομάτως το εκκαθαριστικό σημείωμα στο οποίο θα περιλαμβάνεται και η Ταυτότητα Οφειλής με το συνολικό ποσό φόρου που θα πρέπει να πληρώσουν οι φορολογούμενοι στις τράπεζες ή τα ΕΛΤΑ.

  newmoney.gr εδώ