Κυριακή, Απριλίου 27

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έχεις ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ας πρόσεχες!


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έχεις ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ας πρόσεχες!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ: Έχεις ηπατίτιδα και είσαι ανασφάλιστος; Ας πρόσεχες!


Ως εθελοντικός και αλληλέγγυος φορέας έχουμε χρέος προς την κοινωνία, να ενημερώνουμε το αρμόδιο Υπουργείο Υγείας για σοβαρά θέματα που άπτονται της Δημόσιας Υγείας. Ως εκ τούτου, μετά από αλλεπάλληλες επισκέψεις ανασφάλιστων ασθενών με ενεργό ηπατίτιδα στο ΜΚΙΕ και διαπιστώνοντας την αυξητική τάση της νόσου, καθώς και την αδυναμία μας να τους καλύψουμε φαρμακευτικά, αποφασίσαμε να προβούμε άμεσα σε ενημερωτικές προς το Υπουργείο Υγείας, κινήσεις σχετικά με αυτή την περίπτωση.


Πιο συγκεκριμένα, στις 11 Μαρτίου 2014 αποστείλαμε κατεπείγουσα σχετική επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στις 27 Μαρτίου, προβήκαμε σε δημόσια έκκληση (διαβάστε εδώ). Στη συνέχεια είχαμε συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία απευθείας με την Γραμματεία του Υπουργού Υγείας, η οποία μας βεβαίωσε ό,τι γίνεται προσπάθεια συνεννόησης από πλευράς τους ούτως ώστε η εταιρεία να διαθέσει τα φαρμακευτικά σκευάσματα στο πλησιέστερο Νοσοκομείο, αυτό του Ασκληπιείου Βούλας, προκειμένου να τα προμηθευτούν άμεσα οι ασθενείς. Μας ζήτησαν μετά την πάροδο μηνός, κατάσταση με τους ασθενείς, την οποία στείλαμε αλλαγμένη, αφού από οκτώ που ήταν αρχικά οι νοσούντες, στην πορεία μειώθηκαν στους τέσσερις καθώς ο ένας είχε υποτροπιάσει και χρειαζόταν άλλο φάρμακο, ακριβότερο, οι άλλοι δύο είχαν καταφέρει να εκδώσουν το βιβλιάριο απορίας τους και ο τελευταίος έφυγε στο εξωτερικό μετανάστης.

Τελικά την Μεγάλη Εβδομάδα λάβαμε προφορική απάντηση από συνεργάτες του Υπουργού, οι οποίοι μας ενημέρωσαν ό,τι έπρεπε εμείς να απευθυνθούμε στην ανάλογη φαρμακευτική εταιρεία και να ζητήσουμε τα φάρμακα, και μας υπέδειξαν μάλιστα και το τηλέφωνο του φαρμακείου του Νοσοκομείου, από όπου πληροφορηθήκαμε ότι αυτοί δεν εμπλέκονται πουθενά παρά μόνο στην συντήρηση των φαρμάκων, εάν εμείς δεν διαθέτουμε ψυγείο!

Είναι προφανές ό,τι το Υπουργείο Υγείας όχι μόνο νίπτει τας χείρας του απέναντι στους πολίτες που ασθενούν, ως άλλος Πόντιος Πιλάτος, αλλά και χρησιμοποιεί ξεδιάντροπα ένα εθελοντικό κοινωνικό ιατρείο, που στηρίζεται στις δωρεές φαρμάκων καθώς και στην εργασία εθελοντών, προκειμένου να κάνει τη δουλειά του. Ταυτόχρονα μας υποδεικνύει ως εντολέας, να κινήσουμε εμείς τις διαδικασίες αφενός προς την φαρμακευτική εταιρεία, προκειμένου να παράσχει την αγωγή, και αφετέρου προς τους πάσχοντες προκειμένου να την εφαρμόσουν, διασφαλίζοντας έτσι την Δημόσια Υγεία για την οποία κάνει οτί δεν καταλαβαίνει.

Καλούμε τον κόσμο να στείλει μαζικά μηνύματα αλλά και να τηλεφωνήσει στα παρακάτω τηλέφωνα ζητώντας τα αυτονόητα, δηλαδή να μπορέσουν οι τέσσερις ασθενείς μας να κάνουν τις θεραπείες τους ΔΩΡΕΑΝ ώστε να σωθούν οι δικές τους ζωές αλλά και πιθανότατα άλλων ανυποψίαστων πολιτών.

Υπουργείο Υγείας
Τηλέφωνο Υπουργού 213-2161-245
Email minister@yyka.gov.gr
Τηλέφωνο Γραμματείας 210-5235-815 και 210-5235-819

Γενική γραμματεία κυβέρνησης
Τηλέφωνο 210-3385-402 (405 έως 7)
Email gge@ggk.gr

Από την πλευρά μας θεωρούμε πως είναι ηθική μας υποχρέωση να αναδείξουμε την αλήθεια και δεν θα σταματήσουμε την όποια προσπάθεια κάνουμε, μέχρις ότου ο κάθε μεμονωμένος πολίτης έχει ανεμπόδιστη πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως ορίζει το Σύνταγμα της χώρας. Επισημαίνουμε για μια ακόμη φορά προς τους διοικούντες την Δημόσια υγεία το αυτονόητο, πως δηλαδή δεν είναι μόνον η υγεία των συγκεκριμένων ασθενών που είναι σε κίνδυνο, ένα δραματικό γεγονός από μόνο του, αλλά και το ό,τι οι συγκεκριμένες νόσοι είναι μεταδοτικές και άρα επικίνδυνες για την Δημόσια Υγεία. Καθιστούμε το Υπουργείο Υγείας, καθ” ολοκληρίαν υπεύθυνο για την όποια διασπορά των νόσων αυτών, αφού γνωρίζουν πολύ καλά την ύπαρξή τους και δεν πράττουν τα δέοντα.

Τέλος ζητάμε για άλλη μια φορά από την κυβέρνηση να ανοίξει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ώστε να αποκτήσουν ΔΩΡΕΑΝ πρόσβαση και οι 3,000,000 ανασφάλιστοι συμπολίτες μας που έχουν αφεθεί στη τύχη τους. Μέτρα όπως το voucher υγείας αλλά και η εξέταση από γιατρούς του ΠΕΔΥ των ανασφάλιστων πολιτών είναι μέτρα-ασπιρίνες. Οι ανασφάλιστοι ασθενείς έχουν ανάγκη όχι μόνο από γιατρούς (πρωτοβάθμια περίθαλψη) αλλά και από πρόσβαση σε φάρμακα, εξετάσεις και φυσικά, νοσοκομεία (δευτεροβάθμια περίθαλψη).


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
(ΔΕΥΤΕΡΑ-ΠΕΜΠΤΗ 10:00-20:00, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10:00-19:00) και (ΣΑΒΒΑΤΟ 10:00-14:00)
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 210 9631950
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΑΤΡΕΙΟΥ: εντός της πρώην Αμερικανικής βάσης
(δίπλα στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, 200 μέτρα από την Τροχαία Ελληνικού)
Ιστοσελίδα http://www.mkiellinikou.org Email mkiellinikou@gmail.com

RAMNOUSIA