Πέμπτη, Απριλίου 17

Μηνυτήρια αναφορά Καρατζαφέρη για πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη


Τι ζητάει με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης σχετικά με τις προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μετά τις δηλώσεις Μπαλτάκου στο επίμαχο βίντεο
Μηνυτήρια αναφορά υπέβαλλε ο προεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ζητώντας τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπήρξε πολιτική παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των υπουργών Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου και Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια στο έργο της δικαιοσύνης όσον αφορά στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Η αναφορά κατατέθηκε στην εισαγγελία Πρωτοδικών και διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Σακελάκο, ο οποίος θα πρέπει να τη στείλει στη Βουλή.
Ο κ. Καρατζαφέρης ζητεί να κληθεί ο τέως γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος, προκειμένου να απαντήσει στο ερώτημα εαν αληθεύουν ή όχι τα όσα αναφέρονται στο επίμαχο βίντεο με τον Ηλία Κασιδιάρη.
Σε περίπτωση που ο κ.Μπαλτάκος απαντήσει ότι δεν αληθεύουν, τότε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ζητεί να ερωτηθούν Σαμαράς, Αθανασίου και Δένδιας γιατί δεν κατέθεσαν μηνυτήριες αναφορές σε βάρος του τέως γενικού γραμματέα της κυβέρνησης.