Τετάρτη, Απριλίου 23

Διεθνές Φεστιβάλ Τουλίπας στην Κωνσταντινούπολη

Ο Απρίλιος είναι ένας ξεχωριστός μήνας για την πανέμορφη Κωνσταντινούπολη, αφού καθ' όλη τη διάρκεια του τα πάρκα και οι κήποι της πόλης πλημμυρίζουν από... εκατομμύρια τουλίπες, γιορτάζοντας το 9ο Διεθνές Φεστιβάλ Τουλίπας.

Η τελετή έναρξης του φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε στις 6 Απριλίου στο Emirgan Woods, ένα ιστορικό αστικό πάρκο, που βρίσκεται σε μία από τις καλύτερες συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, κατά μήκος του Βοσπόρου.

Την περσινή χρονιά 3 εκατομμύρια 500 χιλιάδες τουλίπες φυτεύτηκαν σε κεντρικές περιοχές της πόλης, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό θέαμα.

Ογδόντα δύο είδη τουλίπας έχουν φυτευτεί φέτος από το Silivri ως την Tuzla σε όλη την Κωνσταντινούπολη, μετά και την τεράστια επιτυχία του 2013.

Κάποια είδη τουλίπας αρχίζουν να ανθίζουν στα μέσα Μαρτίου και ακολουθούνται από άλλα που ανθίζουν τον Απρίλιο και το Μάιο. Έτσι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης έχουν στην διάθεση τους 2 ολόκληρους μήνες για να απολαύσουν το θέαμα των λουλουδιασμένων πάρκων, που εκτός από τουλίπες έχουν και ζουμπούλια, νάρκισσους και άλλα φυτά.

Δείτε από κοντά αυτό το παραμυθένιο θέαμα στα πάρκα Emirgan Woods, Hidiv Woods, Gülhane, και Bulbous. Οι εικόνες που ακολουθούν θα σας δώσουν μια γεύση:
Tromaktiko