Δευτέρα, Ιουνίου 2

Mένουν δωρεάν σε ξενοδοχεία τα λαμόγια οι πολιτικοί και τους πληρώνουμε εμείς πολλά εκατομμύρια

Mένουν δωρεάν σε ξενοδοχεία και τους πληρώνουμε εμείς πολλά εκατομμύρια
Το προκλητικό ποσό των 69.012 ευρώ πλήρωσε η Βουλή των Ελλήνων για την διαμονή βουλευτών που δήλωσαν ότι δεν διαθέτουν κάποια κατοικία στην Αθήνα.
Την ώρα που οι έλληνες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους από την έκδοση εντολών κατάσχεσης καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις προς τα ταμεία και την εφορία, οι προνομιούχοι εθνοπατέρες κάνουν χρήση των ευκολιών που τους παρέχει το σύστημα για να μπορούν να «κοιμούνται» ήσυχοι σε πολυτελή ξενοδοχεία που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την Βουλή να απολαμβάνουν των ανέσεων και των κομφόρ και να στέλνουν τον λογαριασμό ή το ενοίκιο...
στον έλληνα φορολογούμενο.
Από τον Ιούνιο του 2012 η Βουλή έχει ψηφίσει πως οι βουλευτές τις επαρχίας δικαιούνται να διαμένουν σε ξενοδοχεία του κέντρου της Αθήνας ή να μισθώνουν κατοικίες κάπου επίσης πέριξ της Βουλής όπου τα ενοίκια είναι όσο να το κάνεις αλμυρά! Αυτό ισχύει αφού δηλώσουν πως δεν υπάρχει δικαίωμα κυριότητας ή επικαρπίας αυτών ή και των συζύγων τους σε οικία στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής ή σε απόσταση 25 χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο το οποίο έχουν επιλέξει στην εκλογική τους περιφέρεια.
Όπως δημοσιεύτηκε στη σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στην «Κοινοβουλευτική Διαφάνεια» του Ελληνικού Κοινοβουλίου για τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο του 2014, δαπανήθηκε για 27 βουλευτές της επαρχίας που έμειναν σε ξενοδοχεία ή ενοικιάζουν κατοικίες το ποσό των 69.012,00 €. Παρ' όλο που οι βουλευτές ψήφιζαν μέχρι πρόσφατα τις περικοπές σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα για τους έλληνες, η Βουλή συνεχίζει να πληρώνει την διαμονή βουλευτών
Συγκεκριμένα, η Βουλή, σύμφωνα το Σύνταγμα και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος, είναι υποχρεωμένη να καταβάλει έξοδα διαμονής στους βουλευτές της επαρχίας, με το ποσό που αντιστοιχεί σε κάθε βουλευτή να ανέρχεται σε περίπου 1.200 με 1.500 ευρώ.
Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια η Βουλή αναλαμβάνει να υπογράφει συμβάσεις με μεγάλα κεντρικά ξενοδοχεία, αντί της καταβολής του ποσού στο χέρι. Να σημειωθεί ότι το συνολικό κονδύλι στον προϋπολογισμό της Βουλής για το 2014 ανέρχεται σε 10.135.000 ευρώ.
Τα «τρελά» έξοδα και τα προνόμια στέγασης των βουλευτών σε μια χώρα που όσο θα διαρκεί η οικονομική κρίση θα γεννά συνεχώς νέους αστέγους, προκαλεί αντιδράσεις και πολλά ερωτήματα ακόμα και στους ίδιους τους εκπροσώπους του λαού και ανοίγουν την συζήτηση για τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 της Βουλής, την ώρα που χιλιάδες πολίτες αδυνατούν να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.
fpress.gr