Δευτέρα, Ιουλίου 21

Γάζα: Στους 469 καταμετρώνται οι νεκροί


Γάζα: Στους 469 καταμετρώνται οι νεκροί
Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Λωρίδας της Γάζας ανακοίνωσαν τις πρωινές ώρες της Δευτέρας ότι άλλοι 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν κατά τη χθεσινή, πλέον φονική ημέρα, από την έναρξη της σύγκρουσης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών Παλαιστινίων στους 469.

Ο εκπρόσωπος των παλαιστινιακών υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, Ασράφ αλ-Κούντρα, αναθεώρησε προηγούμενη εκτίμηση του για τον αριθμό των θυμάτων αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε 73 από την Κυριακή το πρωί, όταν ξέσπασαν οι πιο αιματηρές συγκρούσεις στη Σατζάγια, μια τοποθεσία που βρίσκεται μεταξύ της πόλης της Γάζας και τα ισραηλινά σύνορα.

Από τις συγκρούσεις σε αυτήν την περιοχή υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 παλαιστίνιοι τραυματίες, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο ίδιος εκπρόσωπος. Πλέον ο συνολικός αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων από τις 8 Ιουλίου όταν ξεκίνησε η στρατιωτική επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας έφτασε τους 469 νεκρούς.

Ο ισραηλινός στρατός με τη σειρά του ανακοίνωσε το θάνατο 13 στρατιωτών ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των απωλειών στις τάξεις του στρατού σε 18 στρατιώτες. Σε αυτούς πρέπει να προστεθούν και δύο Ισραηλινοί άμαχοι που σκοτώθηκαν από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας.