Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 1

Με ψήφο εμπιστοσύνης ο προδότης Σαμαράς θα ζητήσει τους 180!

Ψάχνει 180 προδότες για να τελειώσει τους Έλληνες!

Με ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει τους 180!
Τελικά από όσα σενάρια είχαν υπολογίσει στην κυβέρνηση δεν τους βγαίνει τίποτα! Τούτο σημαίνει πως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ είναι με την πλάτη στον τοίχο.

Τελευταίο χαρτί για τον πρωθυπουργό είναι αυτό που εδώ και πάρα πολύ καιρό έχει γράψει το Newsbomb. Να παίξει ο ίδιος το «χαρτί» των εκλογών! Άλλωστε δεν είναι τυχαίες οι αναφορές φίλα προσκείμενων προς την κυβέρνηση μέσων ενημέρωσης ότι ο Σαμαράς θα πάρει πάνω του όλο το πακέτο της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Τα σενάρια των πρόωρων εκλογών όπως έχουν σχηματοποιηθεί στο επιτελείο του Μαξίμου τα είχαμε αποκαλύψει με αναλυτικό ρεπορτάζ από τις 13 Ιουνίου 2014 με τίτλο: «Το χρέος φέρνει... πρόωρες εκλογές», αλλά και στις 17 Ιουλίου 2014 με τίτλο: «Εισήγηση για εκλογές δέχεται ο Σαμαράς».
Το σενάριο της πρόκλησης εκλογών από τον ίδιο το Σαμαρά το επεξεργάζονται εδώ και αρκετά μεγάλο διάστημα στο Μαξίμου αφού όπως ελπίζουν με αυτόν τον τρόπο θα στριμώξουν τον ΣΥΡΙΖΑ και θα του χρεώσουν την προσφυγή στις κάλπες με το επιχείρημα ότι ο Τσίπρας δεν συναινεί στο σχηματισμό μιας εθνικής διαπραγματευτικής ομάδας για το χρέος.
Επί της ουσίας ο κ. Σαμαράς υιοθετεί την πρακτική του ΓΑΠ ο οποίος επί σειρά μηνών ζητούσε από τον Σαμαρά να πάει δίπλα του στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. Εκείνη την περίοδο ο αρχηγός της ΝΔ αρνούταν αν αποδεχθεί την πρόταση Παπανδρέου διότι όπως έλεγε δεν μπορεί να γίνει συνένοχος σε επιλογές που δεν είχε κάνει ο ίδιος.
Τώρα λοιπόν ο κ. Σαμαράς αφού οδήγησε ακόμα πιο βαθιά τη χώρα στο τέλμα θα ζητήσει από τον κύριο Τσίπρα να πάνε στις Βρυξέλες και να διαπραγματευτούν μαζί το χρέος. Πρόταση «θνησιγενής εν τω γεννάσθαι» αφού είναι βέβαιο ότι ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να γίνει κοινωνός επιλογών που δεν έχει κάνει ο ίδιος.
Το σχέδιο έχει ως εξής:
Αν ο κ. Σαμαράς διαπιστώσει αποκλίσεις στα όσα έχουν συμφωνηθεί με τους δανειστές για την απομείωση του χρέους θα ζητήσει από την Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης για να έχει ισχυρή εντολή στην διαπραγμάτευση και παράλληλα θα ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεί πλάι του στις διαπραγματεύσεις. Αν η ψήφος εμπιστοσύνης του αποδώσει 180 βουλευτές είναι προφανές ότι ο Αντώνης Σαμαράς ισχυροποιείται και απομακρύνεται το ενδεχόμενο πολιτικών εμπλοκών την περίοδο εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας. Αν ο μαγικός αριθμός 180 δεν επιτευχθεί τότε ο κ. Σαμαράς επικαλείται εθνικούς λόγους και πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για εκλογές. Με αυτή την κίνηση «σεντράρει» τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δημιουργεί προσχώματα στην εθνική προσπάθεια και άρα χρεώνει στον Τσίπρα την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Παρόλα αυτά στην ΝΔ δεν έχουν αυταπάτες ότι θα κερδίσουν τις εκλογές. Ξέρουν ότι θα χάσουν. Ελπίζουν όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιτύχει ισχυρή αυτοδυναμία και θα χρειαστεί να συγκυβερνήσει ενδεχομένως με την ΝΔ. Αν πάλι ο Τσίπρας βρει όπως λένε «δεκανίκια» και σχηματίσει κυβέρνηση, ελπίζουν ότι θα τον «σταματήσουν» την Άνοιξη του 2015 στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας αφού όπως λένε δεν θα συγκεντρώσει ούτε αυτός τους 180!
Όλα τα παραπάνω είναι σενάρια επί χάρτου που σχεδιάζουν στο Μαξίμου και τα οποία αγγίζουν τα όρια της επικινδυνότητας αφού είναι προφανές ότι θα βάλουν τη χώρα σε φοβερές περιπέτειες προκειμένου να συντηρηθεί ένα σύστημα «παρασιτικών δεινοσαύρων» που ζουν και λυμαίνονται επί σειρά δεκαετιών τον τόπο μας.
Ο λαός ευτυχώς έχει αντιληφθεί ότι αυτό το «σύστημα» πνέει τα λοίσθια, και οι τελευταίες κινήσεις του απλά επιβεβαιώνουν τον επιθανάτιο ρόγχο...