Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 1

Στο τραπέζι η «αστυνομία συγκοινωνιών»


Στο τραπέζι η «αστυνομία συγκοινωνιών»
Σειρά αλλαγών στις αστικές συγκοινωνίες ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης από το αμαξοστάσιο του Ρουφ ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Σχετικά με το μειωμένο τιμολόγιο ο υπουργός σχολίασε: «Από την 1η Σεπτεμβρίου οι μετακινήσεις των πολιτών γίνονται σημαντικά φθηνότερες με το νέο, μειωμένο, τιμολόγιο που διαθέτουν οι συγκοινωνίες Αθηνών. Η μικρότερη δαπάνη για τα νοικοκυριά και η διευκόλυνση πρόσβασης όλων των κατοίκων στα δημόσια συγκοινωνιακά μέσα, είναι οι στόχοι πάνω στους οποίους οικοδομήθηκαν οι αλλαγές που υλοποιούνται».

Mεταξύ άλλων ανακοίνωσε την τοποθέτηση τουρνικέ σε λεωφορεία και πρόσθεσε: «Τα τουρνικέ θα τοποθετηθούν σε 15 μέρες σε πολλά λεωφορεία, η τηλεματική θα αρχίσει να εφαρμόζεται τους επόμενους μήνες σε όλο το λεκανοπέδιο, η ολοκλήρωση των διαδικασιών του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα διευκολύνουν τη ζωή του πολίτη, θα προσφέρουν αυτό που έχουμε υποχρέωση ως δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος: πολλές εναλλακτικές λύσεις».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Μεταφορών κ. Μιχάλη Παπαδόπουλο συναντήθηκαν με τους προέδρους και διευθύνοντες Συμβούλους του Ομίλου ΟΑΣΑ Γρ. Δημητριάδη (ΟΑΣΑ ΑΕ), Ν. Παπαθανάση (ΣΤΑΣΥ ΑΕ) και Γ. Οικονόμου (ΟΣΥ ΑΕ), αλλά και με τους εργαζόμενους του αμαξοστασίου.

Ο Γρηγόρης Δημητριάδης αναφέρθηκε στον νέο όργανο αστυνόμευσης εντός των σταθμών των ΜΜΜ, τη συγκοινωνιακή αστυνομία, λέγοντας ότι σε κάθε μεγάλη πόλη του εξωτερικού υπάρχει ένα ειδικό σώμα της αστυνομίας. «Εμείς έχουμε ήδη υποβάλει αίτημα για τις μεταφορές στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, με το οποίο ζητάμε αστυνομικούς, που θα είναι συνέχεια στο δίκτυο και θα καταπολεμούν κυρίως τη μικρή παραβατικότητα. Θα ενισχύουν την ασφάλεια όλων των μετακινουμένων, καθώς από μόνοι τους οι άνθρωποι ή οι απλοί security, δεν μπορούν να το κάνουν. Αυτή είναι αρμοδιότητα της αστυνομίας. Συνεπώς, αυτό το οποίο εμείς θέλουμε είναι, αναλαμβάνοντας τα έξοδα ορισμένων αστυνομικών από το Δημόσιας Τάξης, εκείνοι να είναι αφοσιωμένοι στις μεταφορές, στο αστικό δίκτυο, για να ενισχυθεί η αίσθηση της ασφάλειας».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υποδομών συμπλήρωσε ότι «στις αστικές συγκοινωνίες απαιτείται να υπάρχει η έννομη τάξη παρούσα για την πρόληψη εγκληματικών πράξεων και δυστυχώς, έχουμε πολλά παράπονα σε ορισμένες περιπτώσεις», ενώ εξήγγειλε αυστηρότερους ελέγχους για την εισιτηριοδιαφυγή, ο οποίοι θα γίνουν καθημερινοί σε όλα τα μέσα.zougla.gr