Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 22

Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό: Συνταγές για λαμπερό πρόσωπο και πλούσια μαλλιά!

Αμυγδαλέλαιο το θαυματουργό: Συνταγές για λαμπερό πρόσωπο και πλούσια μαλλιά!

Όταν αποκαλούμε το αμυγδαλέλαιο ένα θαυματουργό προϊόν της φύσης δεν υπερβάλλουμε. Τα οφέλη που χαρίζει στο πρόσωπο και στα μαλλιά δεν συγκρίνονται με οτιδήποτε άλλο έχετε δοκιμάσει. Διάβασε πως μπορεί να βοηθήσει τη φυσική σου ομορφιά και φτιάξε σήμερα κιόλας τη δική σου συνταγή στο σπίτι.


Για την επιδερμίδα

  • Χαρίζει στην επιδερμίδα υγεία και λάμψη. Άπλωσε σε όλο το πρόσωπο ένα λεπτό στρώμα όσο κάνεις δουλειές στο σπίτι. Η επιδερμίδα απορροφά τις βιταμίνες που περιέχει χωρίς να φράζει τους πόρους.
  • Μειώνει τους μαύρους κύκλους. Άπλωσε στην περιοχή λίγη ποσότητα και άφησέ την να δράσει όσο εσύ κοιμάσαι. Κάνε τη διαδικασία για μερικές εβδομάδες.
  • Καθυστερεί τα σημάδια της γήρανσης και αποτρέπει την εμφάνιση ρυτίδων, ανανεώνοντας τα κύτταρα του δέρματος και ενυδατώνοντας βαθιά την επιδερμίδα.
  • Ενυδατώνει τα σκασμένα χείλη. Για απαλά ροζ χείλη προτίμησε το αμυγδαλέλαιο. Δημιούργησε το δικό σου lip balm, αναμειγνύοντας 1 κουταλιά αμυγδαλέλαιο, 1 κουταλιά και μισό αβοκάντο. Αποθήκευσε το μείγνα σε ένα μικρό μπουκαλάκι και κράτησέ το στη τσάντα σου για να το χρησιμοποιείς καθημερινά τους χειμωνιάτικους μήνες.
Για τα μαλλιά
  • Χρησιμοποίησέ το για μακριά και υγιή μαλλιά. Το λάδι αυτό είναι μια φυσική πηγή μαγνησίου που χρησιμοποιείται ευρέως στα προϊόντα για τα μαλλιά. Άπλωσε το το δύο φορές την εβδομάδα για να ενυδατώσεις το κρανίο. Αυτό θα μειώσει την τριχόπτωση και θα βελτιώσει την ποιότητα των μαλλιών σου. Αφού κάνεις μασάζ, τύλιξε τα με μια πετσέτα που θα έχεις βυθίσει για λίγο σε ζεστό νερό. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφηση του αμυγδαλέλαιου από τα μαλλιά.
  • Αποτρέπει την εμφάνιση ψαλίδας. Ένα μείγμα από αμυγδαλέλαιο και καστορέλαιο στις ίδιες ποσότητες θα σε βοηθήσει να ξεφορτωθείς την ενοχλητική ψαλίδα. Άπλωσε το μείγμα μία ή και δύο φορές την εβδομάδας και θα δεις διαφορά σε μερικές εβδομάδες.
  • Μειώνει την εμφάνιση πιτυρίδας. Μπορεί να αυτή η χρήση του να μην είναι τόσο διαδεδομένη, αλλά είναι εξαιρετικά αποτελεσματική. Απαλλάξου από την πιτυρίδα με ένα μείγμα από χυμό φραγκοστάφυλο και αμυγδαλέλαιο που θα αφήσεις στα μαλλιά σου να δράσει για τριάντα λεπτά. Μετά συνέχισε το λούσιμο κανονικά.