Παρασκευή, Οκτωβρίου 31

Χειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού για Παρασκευή 31-10-2014


xeimwniatiko-to-skiniko-tou-kairou-mexri-tin-parelasi

Βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους στο Ιόνιο, σε περιοχές της Πελοποννήσου και της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Θράκη και στο Αιγαίο με τοπικά έντονα φαινόμενα στα νότια και στην Κρήτη, περιμένουμε την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014.

Η θερμοκρασία, σε πτώση, θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 12 έως 20 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 12 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Ασθενείς έως μέτριοι άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων θα επικρατήσουν στο Ιόνιο.
Νεφώσεις κατά περιόδους με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί σχεδόν μέτριοι, 4 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε μέτριους έως ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ, και πιθανόν το βράδυ στο Νότιο Ευβοικό σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.
Παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 13 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.