Τετάρτη, Οκτωβρίου 22

Πρόγνωση καιρού: Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα την Πέμπτη - Πού θα ρίξει τα πρώτα χιόνια

Ισχυρή κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες σε ολόκληρη τη χώρα. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού. 

Τα φαινόμενα θα είναι έντονα στη δυτική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Οι περιοχές που πληγούν περισσότερο είναι η Χαλκιδική, η Καβάλα, η Σάμος, η Κως, η Κρήτη και κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Λίγα χιόνια θα πέσουν κυρίως στα βουνά της βορειοδυτικής χώρας, δηλαδή στην οροσειρά της Πίνδου και στα βουνά της δυτικης Μακεδονίας από 1.800 μέτρα υψόμετρο και πάνω.
Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ ενώ στα ανατολικά θα πνέουν νοτιάδες 5 με 7 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 8 και τοπικά τα 9 μποφόρ. Ωστόσο από το απόγευμα οι άνεμοι θα γυρίσουν σε δυτικούς - νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου. 
Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές, με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 6 με 7 μποφόρ και στα ανοιχτά ακόμη και 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 22 βαθμούς κελσίου. 
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 14 εως 17 βαθμούς κελσίου. 
Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία την Παρασκευή
Μετά από μια μικρή εξασθένηση των φαινομένων την Πέμπτη το βράδυ, την Παρασκευή θα έχουμε νέο κύμα κακοκαιρίας με νεφώσεις, βροχές και καταιγίδες και μάλιστα με έντονα τοπικά φαινόμενα κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα της χώρας.
Τα φαινομενα θα ξεκινήσουν το πρωί από την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Πρέβεζα, την Πάτρα, την Αρτα και αργότερα θα επεκταθούν νοτιότερα προς την Άμφισσα, τη Λαμία, το Βόλο, τον Πύργο και την Καλαμάτα. Τα φαινόμενα θα επηρρεάσουν και την Κρήτη κυρίως τα Χανιά και το Ρέθυμνο. Στη βόρεια Ελλάδα τα φαινομενα θα επηρρεάσουν την Κατερίνη, την περιοχή της Θεσσαλονίκης, τη Χαλκιδική και αργότερα την Καβάλα και την Αλεξανδρούπολη. 
Το απόγευμα τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου και θα επηρρεάσουν τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και αργότερα τη Ρόδο οπου εκεί περιμένουμε ισχυρές καταιγίδες. 
Οι άνεμοι θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ ενώ στο Αιγαίο αρχικά θα είναι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 8 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 14 εως 20 βαθμούς και στα νησιά από 20 εως 25 βαθμούς κελσίου. 
Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ που σιγά σιγά θα γυρίσουν σε δυτικούς - βορειοδυτικούς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 20 βαθμούς κελσίου. 
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιές με βροχές τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 16 βαθμούς κελσίου. 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr