Κυριακή, Οκτωβρίου 26

Η μαργαρίνη είναι απαραίτητη στο πρωινό μας

Περιέχει θρεπτικά συστατικά για να ανταπεξέλθουμε σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα

Το πρωινό αποτελεί το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και πρέπει καλύπτει το 25% των απαραίτητων ενεργειακών αναγκών του οργανισμού μας.

Για το λόγο αυτό, πρέπει να περιλαμβάνει μία σειρά από τρόφιμα πλούσια σε «καλά» λιπαρά, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υδατάνθρακες.


Η μαργαρίνη περιέχει συστατικά που είναι απαραίτητα στον οργανισμό μας για να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε ένα απαιτητικό καθημερινό πρόγραμμα. Πιο συγκεκριμένα, η μαργαρίνη περιέχει πολυακόρεστα λιπαρά, που ο οργανισμός δε δύναται να τα συνθέσει μόνος του και πρέπει να τα λαμβάνει από τη διατροφή. Λιπαρά που καθίστανται απαραίτητα για την πρόληψη καρδιαγγειακών παθήσεων και δυσλιπιδαιμιών, καθώς και για τη σωστή λειτουργία των κυτταρικών μεμβρανών.

Επιπρόσθετα, είναι πηγή των βασικών λιποδιαλυτών βιταμινών Α, D και Ε που συμβάλλουν στην ανάπτυξη και τη διατήρηση ενός υγιούς σώματος.

Σας προτείνουμε το πρωί να καταναλώσετε ένα φλιτζάνι γάλα ημιαποβουτυρωμένο ή τσάι, 1-2 φέτες ψωμί με μαργαρίνη και ένα φρούτο.

Κατ’ αυτό τον τρόπο ο οργανισμός σας θα εφοδιαστεί με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της μέρας.

Πηγή: http://blog.cookoo.gr/margarini-aparetiti-sto-proino-mas/