Τετάρτη, Οκτωβρίου 22

Και προδότης και άχρηστος

Τώρα κάνει τον οργισμένο κατά πάντων για την "άφαντη" ρύθμιση των 100 δόσεων...ενώ αυτός ευθύνεται
Οργή Σαμαρά κατά πάντων για την `άφαντη` ρύθμιση των 100 δόσεων
Ούτε μια ούτε δυο αλλά 46 μέρες έχουν περάσει από την ομιλία Σαμαρά στη ΔΕΘ, όταν ο πρωθυπουργός εξήγγειλε τη ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία. Υποσχέθηκε 100 δόσεις αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει δει ούτε... μια. Η ρύθμιση για τα χρέη στην εφορία καθυστερεί, τα ληξιπρόθεσμα έφτασαν τα 70 εκατομμύρια και η οργή του πρωθυπουργού για τους υπουργούς που τον «αδειάζουν», ξεχείλισε!

Ο Αντώνης Σαμαράς θεωρεί πως το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης τον εκθέτει καθώς εκείνος δεσμεύτηκε δημόσια πως η ρύθμιση θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή και χιλιάδες οφειλέτες θα πάρουν ανάσα και θα μπορέσουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους αλλά η ρύθμιση είναι... άφαντη. Και όπως τονίζουν πηγές του Μαξίμου, αυτή η κωλυσιεργία κάνει κακό και δημοσκοπικά στην κυβέρνηση, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καρπώνεται τη δυσαρέσκεια της κοινής γνώμης.
Από το οικονομικό επιτελείο απέδιδαν την καθυστέρηση στο γεγονός πως οι ρυθμίσεις δεν μπορούν να είναι ενιαίες για όλα τα χρέη, νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Μόλις το έμαθε αυτό ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη να οριστικοποιηθούν το συντομότερο οι ρυθμίσεις και να πάψουν οι εκκρεμότητες που εκθέτουν την κυβέρνηση και καθιστούν τον ίδιο τον πρωθυπουργό αναξιόπιστο! Σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Σαμαράς απαίτησε οι ρυθμίσεις να είναι έτοιμες και να κατατεθούν στη Βουλή το αργότερο την Πέμπτη ή την Παρασκευή.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός ήταν τόσο εκνευρισμένος που ζήτησε από τον Γκίκα Χαρδούβελη να... κλειστεί σε ένα γραφείο με τους άλλους συναρμόδιους υπουργούς και να βρουν λύση για τα ληξιπρόθεσμα.

Αυτό που ενόχλησε ιδιαίτερα τον Αντώνη Σαμαρά είναι και η... πολυγλωσσία των υπουργών του, που τις τελευταίες μέρες δηλώνουν σε κάθε ευκαιρία ότι είναι, ο καθένας από την πλευρά του έτοιμος, αλλά αδυνατούν να... συνεννοηθούν για να φτάσει η ρύθμιση στη Βουλή!newsit.gr/