Κυριακή, Νοεμβρίου 23

Ο Κριστιάν Καρεμπέ εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στον ΟΗΕ

Ο Κριστιάν Καρεμπέ εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στον ΟΗΕ

Παρευρέθηκε στην 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Ο Κριστιάν Καρεμπέ κάθισε στο έδρανο της Ελλάδας, στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης, στο πλαίσιο των εργασιών για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού, μιας και ο Ολυμπιακός επιλέχτηκε από τα Ηνωμένα Έθνη και την UNICEF για να λάβει μέρος στη συνεδρίαση.

«Ένιωσα πολύ υπερήφανος που αντιπροσώπευσα τον Ολυμπιακό, μια ελληνική ομάδα και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο» δήλωσε ο κ. Καρεμπέ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προσθέτοντας:

«Μίλησα για το ρόλο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου και πως μπορούν να βοηθήσουν για ένα καλύτερο μέλλον, φέρνοντας κοντά ανθρώπους από διαφορετικές προελεύσεις και δημιουργώντας ένα κίνημα ώστε να ευαισθητοποιηθούν όλο και περισσότεροι και να βοηθήσουν στο έργο της UNICEF».

Ο διεθνούς φήμης ποδοσφαιριστής ανέφερε επίσης ότι «αναχωρούμε από τη Νέα Υόρκη, έχοντας κρατήσει δυο πράγματα: Πρώτο, πραγματικά υπάρχει ελπίδα για ένα καλύτερο κόσμο, πολλά έχουν γίνει και πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, αλλά υπάρχει ελπίδα, πρόγραμμα και στόχοι. Δεύτερο, διαπιστώσαμε πόσο γνωστός είναι ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό και το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Τον Κρ. Καρεμπέ συνόδευε στις συναντήσεις του στα Ηνωμένα Έθνη η υπεύθυνη του Ολυμπιακού για τη συνεργασία με την UNICEF, Βερούσκα Γεωργαντή, η οποία δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «επιλεχτήκαμε για να συμμετάσχουμε στη σύνοδο για την 25η επέτειο της σύμβασης των Δικαιωμάτων του Παιδιού. Αυτό έγινε με αφορμή τη συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF, μετά τη συμφωνία που έχουμε κάνει με τον ΟΗΕ για να συγκεντρώσουμε χρήματα για τον εμβολιασμό πενήντα χιλιάδων παιδιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του προέδρου Βαγγέλη Μαρινάκη για να βοηθήσουμε παιδιά που έχουν ανάγκη. Κατά τις συναντήσεις μας στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, παρουσιάσαμε και συγκεκριμένες προτάσεις για τα επόμενα βήματα, στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας μας».

Η κ. Γεωργαντή επισήμανε ότι «ήταν μεγάλη τιμή για εμάς και το σύλλογό μας. Μας υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και με πολύ σεβασμό επίσης. Μας έκανε μεγάλη εντύπωση και στους δυο. Τον Κρ. Καρεμπέ τον ήξερε πάρα πολύς κόσμος, λόγω της ποδοσφαιρικής του καριέρας και τον σταματούσαν σε κάθε του βήμα για να του μιλήσουν και να βγάλουν φωτογραφίες μαζί του. Αξίζει να πω ότι πριν την είσοδο της αίθουσας της Γενικής Συνέλευσης, υπάρχει ένας διάδρομος όπου βρίσκονται όλες οι σημαίες των κρατών-μελών του ΟΗΕ και ο Κρ. Καρεμπέ έτρεξε πρώτος να βρει την ελληνική σημαία και να φωτογραφηθεί με αυτή. Έχει ήθος και είμαστε περήφανοι που είναι σύμβουλος του Ολυμπιακού και μας εκπροσωπεί σε τέτοιο επίπεδο και βασικά εκπροσωπεί την Ελλάδα».

Καταλήγοντας, τόνισε ότι «στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ παρουσιαστήκαμε ως εκπρόσωποι του Ολυμπιακού, αλλά προβάλαμε το ελληνικό ποδόσφαιρο και το έδρανο που καθίσαμε έγραφε: Ελλάδα. Και στην εποχή μας είναι πάρα πολύ σημαντικό να δίνονται τέτοιες ευκαιρίες προβολής της χώρας μας».

Κατά τη συζήτηση που έγινε στον ΟΗΕ και την όποια διηύθυναν ο Άντονι Λέικ (εκτελεστικός διευθυντής της UNICEF) και ο Τζόζεφ Στίγκλιτς (νομπελίστας καθηγητής Οικονομικών), ο Κρ. Καρεμπέ, ο οποίος εκπροσωπούσε τη μοναδική αθλητική ομάδα που είχε κληθεί στη συνάντηση, μίλησε για την συνεργασία του Ολυμπιακού με την UNICEF και για την επιρροή που μπορεί να ασκήσει το ποδόσφαιρο και ο αθλητισμός γενικότερα στην ευημερία των παιδιών που έχουν ανάγκη βοήθειας.

Τέλος, ο κ. Καρεμπέ και η κ. Γεωργαντή παρακολούθησαν στην αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την παρουσίαση της νέας καμπάνιας «IMAGINE» της UNICEF, με σκοπό την ανεύρεση νέων πόρων για τα προγράμματά της, μέσω μια νέας ψηφιακής εφαρμογής που βασίζεται στο γνωστό τραγούδι του Τζον Λένον «Imagine». Στην παρουσίαση συμμετείχαν διπλωμάτες, γνωστοί ηθοποιοί, τραγουδιστές και μουσικοί παραγωγοί από όλο τον κόσμο.

Στη συνέχεια, παρευρέθηκαν σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών που προήδρευσε ο πρόεδρός της, Σαμ Κουτέσα και στην οποία διπλωμάτες και αντιπρόσωποι από διάφορες χώρες και επιτροπές έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την 25η επέτειο της Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.

http://www.newsbeast.gr