Κυριακή, Δεκεμβρίου 21

Τσίπρας: Ο λαός είναι αηδιασμένος από τους διεφθαρμένους μεσολαβητές μεταξύ εξουσίας και πλούτου

Αλέξης Τσίπρας: θα γίνει ο νέος Τσε Γκεβάρα της Ελλάδας;

tsipras_omilia_plateia
Στην Κοζάνη βρέθηκε το Σάββατο ο Αλέξης Τσίπρας και σε ομιλία του σχολίασε τις εξελίξεις με την υπόθεση Χαϊκάλη, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ο νικητής.
«Οι εκλογές στις αρχές του νέου χρόνου θα είναι ανάσα ζωής. Για έναν λαό αηδιασμένο από διεφθαρμένους μεσολαβητές μεταξύ εξουσίας και πλούτου», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.
Για την υπόθεση Χαϊκάλη σχολίασε:

“Όσοι νόμιζαν ότι η αξιοπρέπεια έχει κοστολογηθεί και αγοράζεται, έκαναν τεράστιο λάθος. Από χθες παρακολουθούμε με το στόμα ανοιχτό και πιάνοντας τη μύτη, από τη δυσοσμία, τις τελευταίες εξελίξεις. Με την υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη και τις καταγγελίες για εκβιασμούς, δωροδοκία και άλλα χειρότερα.
Ο Παύλος Χαϊκάλης που, ότι κι αν κρύβει αυτή η βρωμερή υπόθεση, πρέπει να επισημάνουμε πως έπραξε το καθήκον του. Ειδοποίησε από την πρώτη κιόλας στιγμή τη δικαιοσύνη, η οποία έστω και τώρα πρέπει να κινηθεί ταχύτατα για βγούμε από το βούρκο. Έπραξε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Αποδεικνύοντας ότι σε αυτόν τον τόπο δεν είναι όλα ίσιωμα.”
«Οι παρανομίες, οι ρεμούλες, τα δωράκια, οι τροπολογίες, οι κομπίνες, θα κοπούν με το μαχαίρι. Από την πρώτη μέρα. Εσείς που μασάτε την αλήθεια σαν τσίχλα στα μεγάλα ΜΜΕ των εθνικών εργολάβων έχετε να χάσετε από την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
`Kάθε κατεργάρης στον πάγκο του`. Αν αυτός ο πάγκος είναι για ορισμένους το εδώλιο του κατηγορουμένου, τόσο το χειρότερο γι’ αυτούς», πρόσθεσε ακόμα.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο θέμα των συμμαχιών που θέλει να κάνει το κόμμα του και ιδιαίτερα στη συνεργασία με τους ανεξάρτητους βουλευτές Παραστατίδη και Βουδούρη: “Βλέπουμε ότι ορισμένοι στη προσπάθειά τους να απομονώσουν το ΣΥΡΙΖΑ από τους συμμάχους του, έχουν την αξίωση να μας υπαγορεύσουν και ποιους θα βάλουμε ή δε θα βάλουμε στα ψηφοδέλτιά μας.
Τις συμμαχίες, τις συνεργασίες και τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, θα τα αποφασίσει ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα τα αποφασίσουν ούτε οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ.  Ούτε πολύ περισσότερο η ίδια η διαπλοκή και οι παρατρεχάμενοί της. Τελεία και παύλα.”
Ο κύριος Τσίπρας μιλώντας για την πρώτη ψηφοφορία στην Βουλή είπε πως “κανένας δεν μπορεί να νικήσει ένα λαό αποφασισμένο να δώσει τη μάχη της αξιοπρέπειας”.
Και συνέχισε αναφέροντας:
«Η Ελλάδα γυρίζει σελίδα! Χτες δίναμε τη μάχη κατά της μεγάλης καταστροφής. Σήμερα δίνουμε τη μάχη της μεγάλης μεταστροφής.
Η Ιστορία χτυπάει την πόρτα μας. Την πόρτα του κάθε νέου που αντιμετωπίζει μια εξουσία βάναυση, γερασμένη, ανίκανη να σταθεί στο πλάι του.
Η δική μας κυβέρνηση, η δική σας κυβέρνηση, θα είναι μια κυβέρνηση ελευθερίας, δημοκρατίας και ανοχής στο διαφορετικό. Εκατομμύρια άνθρωποι περιμένουν από τον ΣΥΡΙΖΑ άμεσες λύσεις ανακούφισης. Κι αυτό το ξέρουμε και το ζούμε.
Απαντώντας σ’ αυτή την ανάγκη, επεξεργαστήκαμε συλλογικά το πρόγραμμα που εξαγγείλαμε στην ΔΕΘ το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Ένα πρόγραμμα που δεσμεύεται να επαναφέρει τη 13η σύνταξη. Τον κατώτατο μισθό στα 751 ευρώ. Να ανακουφίσει την ανεργία».
http://ysterografa.gr/