Σάββατο, Ιανουαρίου 31

Οι παρανοϊκοί εγκληματίες της Ευρώπης με τα άρρωστα μυαλά, Μέρκελ, Ολάντ, Σούλτς συνέφαγαν . Το μενού ήταν το πως θα φάνε την Ελλάδα και το πως θα συνεχίσουν να εξουσιάζουν τις ζωές των πολιτών, ειδικά τώρα που χάσανε τις Γερμανοδουλάρες τους Σαμαρά Βενιζέλο

Αυτοί οι ανώμαλοι αποφασίζουν για το μέλλον της Ευρώπης



Σε μία αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος στην Ελλάδα και των διαθέσεων της νέας ελληνικής κυβέρνησης φαίνεται ότι προχώρησαν η Γερμανίδα καγκελάριος, ο Γάλλος πρόεδρος και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Στο άτυπο γεύμα «μεταξύ φίλων», όπως το χαρακτήρισε το περιβάλλον του Μάρτιν Σουλτς, σε εστιατόριο του Στρασβούργου συζητήθηκαν μεταξύ των δύο ηγετών και του Μάρτιν Σουλτς όλες οι εξελίξεις στην Ευρώπη και το κλίμα στην Αθήνα...

μετά την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης. 
Ειδικότερα μεταδόθηκε από τα διεθνή ΜΜΕ ότι ο Μάρτιν Σουλτς συζήτησε τις πρόσφατες εκλογές στην Ελλάδα, καθώς επισκέφθηκε την Πέμπτη τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα.

Τόσο η Αγκελα Μέρκελ όσο και ο Φρανσουά Ολάντ κατά την άφιξη τους στο το εστιατόριο Zum Ysehuet στην ανατολική Γαλλία παρέμειναν «σφίγγες» για την ατζέντα της συνάντησης. Προτίμησαν να ποζάρουν χαμογελαστοί και χωρίς να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση στους δημοσιογράφους. 

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ οι δύο ηγέτες και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου φέρονται να συζήτησαν το μέλλον της ευρωζώνης μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, την πορεία της γερμανικής και γαλλικής οικονομίας αλλά και την αναζωπύρωση των συγκρούσεων στην Ουκρανία. 

«Πρόκειται για ένα ανεπίσημο δείπνο, δεν θα υπάρχει ημερήσια διάταξη, ούτε συμπεράσματα, ούτε δηλώσεις», προέβλεψαν πηγές προσκείμενες στη γαλλική προεδρία.

Οι άνθρωποι του εστιατορίου είπαν στην εφημερίδα Les Dernières Nouvelles d'Alsace ότι προετοίμασαν ένα μενού «λιτό αλλά κλασικό», αξίας 38 ευρώ το άτομο χωρίς ποτό.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο ηγετών, η οποία αρχικά προγραμματιζόταν να γίνει την 11η Ιανουαρίου, είχε αναβληθεί εξαιτίας των επιθέσεων στη Γαλλία και της πορείας κατά της τρομοκρατίας που είχε γίνει εκείνη την ημέρα στο Παρίσι, στην οποία η Μέρκελ πάντως συμμετείχε.

Ο άγνωστος «καβγάς» Σόιμπλε-Ντάισελμπλουμ

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκάλυψε ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είχε σοβαρή σύγκρουση με τον επικεφαλής του Eurogroup, καθώς διαφωνούσε με την επιλογή του δεύτερου να επισκεφθεί την Αθήνα. «Τι δουλειά έχεις να πας στην Αθήνα; Δεν έχεις από εμάς μια εντολή να πας στην Αθήνα» φέρεται να είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ και να ζήτησε να περιμένει έναν χαμηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να αρχίσουν οι συζητήσεις με την Αθήνα σε τεχνικό επίπεδο. 


Επιπλέον ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να διαφωνούσε εξ ολοκλήρου με την αποστολή του προέδρου του Eurogroup, καθώς έκρινε ότι θα έπρεπε πρώτα να τελειώσει η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και στη συνέχεια να αρχίσουν οι συζητήσεις για την παράταση του υπάρχοντος προγράμματος. 
Σουλτς: Πιστεύω ότι κατάλαβε

«Δεν είμαι ο δάσκαλος του Αλέξη Τσίπρα, αλλά μετά από δύο ώρες είχα την αίσθηση ότι το κατάλαβε. Αν το δέχεται δεν το ξέρω, αλλά του είπα ξεκάθαρα "αν θέλεις αυτήν την πορεία σύγκρουσης και την ακολουθήσεις, πιστεύω ότι θα χάσεις. Γι' αυτό είναι καλύτερα να ακολουθήσεις μια πορεία συμβιβασμού"» δήλωσε οπρόεδρος του Ευρωπαικού κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, αναφερόμενος στο περιεχόμενο της συνάντησης που είχαν οι δύο αξιωματούχοι χθες στην Αθήνα.

Μιλώντας στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, ο κ. Σουλτς τόνισε ότι η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να τηρήσει τις συμφωνίες, αν θέλει να συνεχίσουν τα προγράμματα βοήθειας. «Κάποιες μεταρρυθμίσεις έγιναν - μείωση μισθών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, περικοπές συντάξεων, ιδιωτικοποιήσεις -, το πρόβλημα είναι ότι ο Τσίπρας λέει ότι θέλει όλα αυτά να τα πάρει πίσω. Αν το κάνει, τότε σίγουρα θα υπάρξει βαθιά σύγκρουση. Και γι' αυτό δεν πιστεύω ότι θα το κάνει» πρόσθεσε και σημείωσε: «Αν η ελληνική κυβέρνηση αντί να μιλάει για "κούρεμα" χρέους προχωρήσει με τη φορολόγηση των δισεκατομμυριούχων που εν μέσω κρίσης έβγαλαν τα λεφτά τους σε φορολογικούς παραδείσους, θα έχει όλη την Ευρώπη στο πλευρό του - και σε κάθε περίπτωση εμένα. Αν το κάνει αυτό, μπορεί να υπολογίζει στην αλληλεγγύη μας». 
Αν πιστεύει «ότι μπορεί να πραγματοποιήσει τις υποσχέσεις και να τις χρηματοδοτήσει μέσω των παροχών αλληλεγγύης που δίδονται από τα προγράμματα βοήθειας, ότι κάποια μέτρα που υλοποιήθηκαν θα ακυρωθούν, με άλλα λόγια ότι οι Ευρωπαίοι θα χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές υποσχέσεις, αυτό δεν θα γίνει», συνέχισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει τη διάκριση μεταξύ αυτού που λέει κανείς σε έναν προεκλογικό αγώνα και αυτού που τελικά μπορεί να καταφέρει στο διεθνές επίπεδο.