Σάββατο, Ιανουαρίου 31

Σαμαράς: Το γαρ πολύ της θλίψεως

«Παρηγοριά στον άρρωστο μέχρι να βγει η ψυχή του» λέει η λαϊκή ρήση και ταιριάζει γάντι στην προσπάθεια του Α, Σαμαρά ο οποίος προσπάθησε να δώσει ενέσεις στα στελέχη της παράταξης του μετά την εκλογική συντριβή της Ν.Δ.
Όπως λοιπόν ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται, έτσι και ο Σαμαράς σήμερα στη συνεδρίαση της πρώτης Εκτελεστικής Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές μίλησε για τις «μεγάλες μέρες» που αναμένουν την Ν.Δ.

«Σύντομα η παράταξη θα κληθεί να διαδραματίσει τον ιστορικό της ρόλο», είπε χαρακτηριστικά, εξυμνώντας παράλληλα τα πεπραγμένα της απελθούσης κυβέρνησης.

Το τι αποτέλεσματα έφερε στην ελληνική κοινωνία η προηγούμενη συγκυβέρνηση θα αφήσουμε να μας το πει  ένας πρώην νεοδημοκράτης (Ο γιατρός Θανάσης Παπαχριστόπουλος, που μιλάει στο βίντεο, μπορεί να είναι ένας πολιτικός γυρολόγος αφού ξεκίνησε από το ΠΑΣΟΚ, πέρασε στην Ν.Δ και σήμερα έχει εκλεγεί βουλευτής με το κόμμα του Π. Καμένου, δεν παύει όμως να είναι ένας κοινωνικός αγωνιστής).

Αξιοσημείωτο είναι ότι η Ν.Δ δεν φτάνει ότι χάνει την εκλογική της βάση αλλά και τα επικοινωνιακά φερέφωνα της την «κάνουν με ελαφρά πηδηματάκια». Κι αυτό γιατί δεν μπορείς να προσπεράσεις το γεγονός  ότι το Megaλο προπαγανδιστικό κανάλι της προηγούμενης συγκυβέρνησης Ν.Δ – ΠΑΣΟΚ σήμερα έκανε την αγιογραφία του Γιάννη βαρουφάκη.

Να μην παραλείψουμε να αναφέρουμε ότι ήδη τρίζει η καρέκλα του Α. Σαμαρά στην αρχηγία της Ν.Δ. με Μπακογιάννη, Δένδια και Μεϊμαράκη να του χρεώνουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την εκλογική ήττα της Ν.Δ. Γι' αυτό όμως θα κάνουμε ξεχωριστεί ανάρτηση.