Πέμπτη, Μαρτίου 5

Η Συμμορία των Βρυξελλών με την βοήθεια του δοσίλογου Σαμαρά εκβιάζουν, τρομοκρατούν κάνουν ότι μπορούν για να ριξουν την κυβέρνηση


Το φάντασμα της χρεοκοπίας που πλανάται πάνω από την Ελλάδα έχει πάρει τη μορφή του Σαμαρά....


Η απόφαση Ντράγκι και το ταμειακό αδιέξοδο της χώρας

Πιο έντονο από ποτέ επανήλθε σήμερα το φάντασμα της χρεοκοπίας πάνω από την Ελλάδα μετά την απόφαση του Μάριο Ντράγκι η οποία σφίγγει ακόμα περισσότερο τη θηλιά της ρευστότητας στον λαιμό της ελληνικής κυβέρνησης σε συνδυασμό με τις προειδοποιήσεις από το ΔΝΤ και την απόφαση των Ευρωπαίων εταίρων να απορρίψουν τη λίστα του Γιάννη Βαρουφάκη και να
ζητήσουν κοστολογημένες προτάσεις τέσσερις ημέρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.
Ρέγκλινγκ
Σε συνέντευξή του στην γερμανική Handelsblatt  επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει ότι τα νέα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση απειλούν να πλήξουν την ανταγωνιστικότητα και ίσως οδηγήσουν τον προϋπολογισμό και πάλι σε έλλειμμα.
«Η Ελλάδα αναμενόταν να καταγράψει δημοσιονομικό πλεόνασμα, εξαιρούμενης της πληρωμής των τόκων, αλλά αυτό εξανεμίζεται» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Κλάους Ρέγκλινγκ και πρόσθεσε ότι η χώρα έχει συμφωνήσει με τους πιστωτές για πλεόνασμα 4,5% αλλά ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ άφησαν τον περασμένο μήνα να εννοηθεί ότι μπορεί να δεχθούν μια αστοχία από την πλευρά της Ελλάδας.
Τσίπρας - Στουρνάρας
Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα χθες, αύριο θα πραγματοποιήσει συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας για να συζητήσουν τα περιθώρια που έχει το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά την απόφαση του Μάριο Ντράγκι.
Bloomberg
Στο ταμειακό αδιέξοδο που οδηγείται η Ελλάδα μετά από επτά μήνες διαρκών διαπραγματεύσεων με τους εταίρους της αναφέρεται σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.
«Καθώς οι διαπραγματεύσεις για την εκταμίευση της δόσης από το πρόγραμμα στήριξης συνεχίζονται για έβδομο μήνα, ενδεχόμενο αδιέξοδο κινδυνεύει να φέρει την Ελλάδα πίσω στην ύφεση ή ακόμη και στη χρεοκοπία μέσα σε λίγες εβδομάδες» αναφέρει το πρακτορείο.
Στοιχεία που επικαλείται το Bloomberg αναφέρουν πως η Ελλάδα χρειάζεται να αποπληρώσει 6,5 δισ. ευρώ μέσα στις επόμενες τρεις εβδομάδες, την ίδια στιγμή που οι προβλέψεις για τον προϋπολογισμό δείχνουν έλλειμμα ρευστότητας 2,1 δισ. ευρώ το Μάρτιο και τα φορολογικά έσοδα υπολείπονται κατά 217 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο.