Δευτέρα, Μαρτίου 30

Ξεκίνησαν οι ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΕΣ: Δεν καταργεί τον ΕΝΦΙΑ και συνεχίζει τις ιδιωτικοποιήσεις-ξεπούλημα ο “στριμωγμένος στα σχοινιά” Βαρουφάκης για να πάρει τη δόση

tsipras-varoufakis

Ο ΕΝΦΙΑ που προεκλογικά αποτέλεσε… την αιχμή του δόρατος για τον ΣΥΡΙΖΑ δεν καταργείται αλλά μένει για τουλάχιστον έναν ακόμη χρόνο. Δηλαδή οι πολίτες θα κληθούν και φέτος να πληρώσουν τα ίδια με πέρυσι με το ίδιο, άδικο, σύστημα, καθώς τα έσοδα έχουν πέσει στο ναδίρ και η τρόικα αντιδρά στις αλλαγές.
Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι όποιες αλλαγές είναι να γίνουν και στο ζήτημα των αντικειμενικών αξιών πάνε και αυτές για τον επόμενο χρόνο.

Πετσέτα φαίνεται πως έχει ρίξει η κυβέρνηση και στο θέμα του κουρέματος οφειλών. Ο Γ. Βαρουφάκης είπε ότι με τη ρύθμιση των χρεών δεν θα κουρεύεται το κεφάλαιο της οφειλής.
Παράλληλα η κυβέρνηση κάνει πίσω και στο θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και ειδικά σε ό,τι αφορά στο λιμάνι του Πειραιά και τον ΟΣΕ.
Με λίγα λόγια μέσω οικονομικού στραγγαλισμού οι εταίροι φαίνεται ότι έχουν καταφέρει τουλάχιστον να επιβραδύνουν, αν όχι να αναστείλουν, προς το παρόν, το βασικό κυβερνητικό πρόγραμμα.
Ο Γ. Βαρουφάκης στο Eurogroup της Δευτέρας πάει με μια δέσμη κοστολογημένων μέτρων που όπως φαίνεται για να ανοίξει η κάνουλα της χρηματοδότησης έριξαν αρκετό νερό στο… κρασί της κυβέρνησης.makeleio.gr/