Δευτέρα, Απριλίου 27

Βουλιάζει περισσότερο η ΝΔ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις.. στις 15 μονάδες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ...

Βουλιάζει η ΝΔ σύμφωνα με νέες δημοσκοπήσεις

Την ωμή πραγματικότητα φαίνεται να καταγράφουν οι δύο νέες δημοσκοπήσεις της Κάπα Research, και της ALCO οι οποίες δεν αφήνουν περιθώρια αισιοδοξίας για την ηγεσία της ΝΔ.

Στη δημοσκόπηση της Κάπα Research η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχει διευρυνθεί στις 15 μονάδες έναντι 8,53 που ήταν στις εθνικές εκλογές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται ανοδικά ενώ η ΝΔ έχει απολέσει το 6,11%
του ποσοστού που είχε λάβει στις εθνικές εκλογές, γεγονός που δείχνει ότι το εκλογικό σώμα δείχνει να έχει χάσει οριστικά την εμπιστοσύνη του στη ΝΔ η οποία δεν προβάλει πλέον ως εναλλακτική λύση.

Συγκεκριμένα στο ερώτημα τι θα ψήφιζαν αν σήμερα διεξάγονταν βουλευτικές εκλογές, απάντησαν:

ΣΥΡΙΖΑ 36,9%
Νέα Δημοκρατία 21,7%
Ποτάμι 7,3%,
Χρυσή Αυγή 5,7%,
ΚΚΕ 5%,
ΑΝΕΛ 4,6% και
ΠΑΣΟΚ 3,9%.

Σε σχέση με τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ενισχυμένος κατά 0,56%, ενώ η ΝΔ έχει χάσει το 6,11% των ψηφοφόρων του Ιανουαρίου.

Στη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύει η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» η εικόνα δεν έχει ουσιώδεις αλλαγές, ενώ η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι 14,1%:
Η πρόθεση ψήφου, επί των εγκύρων, διαμορφώνεται ως εξής:......

ΣΥΡΙΖΑ 35,9%,
ΝΔ 21,8%,
Ποτάμι 5,1%,
ΚΚΕ 5,1%,
Χρυσή Αυγή, 5%,
ΑΝΕΛ 3,6%,
ΠΑΣΟΚ 3,3%,
Ένωση Κεντρώων 1,5%,
Τελεία 1,1%,
Άλλο κόμμα 1,6% και
Αναποφάσιστοι 16%.

Οι δημοσκοπήσεις της Κάπα Research και της ALCO έρχονται να επιβεβαιώσουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ΝΔ και το οποίο επισημαίνεται σε κάθε μετεκλογική δημοσκόπηση. 
Και το ουσιαστικότερο πρόβλημα δεν είναι ότι δεν προβάλλει η ΝΔ «ένα νέο αφήγημα», όπως υποστηρίζουν ορισμένα στελέχη της, αλλά το πρόβλημα είναι η ίδια η ηγεσία της που καθιστά το κόμμα αναξιόπιστο όποιο «αφήγημα» και αν προβάλλει.