Σάββατο, Απριλίου 25

Ο ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΣΤΑ 76, ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΣΤΑ 27



Πριν από λίγες μόλις εβδομάδες, συγκεκριμένα τον περασμένο Μάρτιο ο σπουδαίος Σταύρος Ξαρχάκος συμπλήρωσε τα 76 του χρόνια. Σκέφθηκε, ώριμος πια, ότι αυτή είναι η καλύτερη ηλικία για γάμο και έτσι το περασμένο Σάββατο παντρεύτηκε την καλή του, που είναι 27 χρονών, την Ηρώ Σαϊα. Τι μέλλον μπορεί να έχει ένα τέτοιο ζευγάρωμα με τόσο μεγάλη διαφορά ηλικίας.

Μόνον για το μέλλον με ρωτάς. Είναι και το παρόν. Μισός αιώνας τους χωρίζει. Η συζήτηση, βέβαια, δεν είναι κουτσομπολίστικη, δεν είναι προσωπική. Απλά με αφορμή το γάμο του 76χρονου ανδρός και της 27χρονης γυναίκας ας πλησιάσουμε θεωρητικά μια τέτοια ερωτική σεξουαλική και γενικώς ανθρώπινη σχέση.
Κατ' αρχήν στην ηλικία της συζύγου του πλέον, στα 27 του ο Σταύρος Ξαρχάκος ήταν ήδη ένα μεγάλο, ένα βαρύ όνομα της ελληνικής μουσικής. Ιεραρχικά τοποθετείται ο Νο1
αμέσως μετά τους μεγιστοτεράστιους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζηδάκη. Η κοπελλιά σπούδασε δημοσιογραφία και υποκριτική και τελικά κατέληξε να ασχοληθεί με τη μουσική.
Επαγγελματικά άρχισαν να συνεργάζονται οι δυο τους πριν τέσσερα χρόνια και από το 2012 είναι ζευγάρι.
Λοιπόν. Ποια η γνώμη σου για ένα τέτοιο σμίξιμο. Πόσο μπορεί να λειτουργεί, να προσφέρει και στους δυο ικανοποίηση και δημιουργικότητα. Αυτός, στην κατηφόρα του βίου του, εκείνη στα πρώτα χρόνια όπου μια γυναίκα έχει αρχίσει να ωριμάζει, να ξέρει τι θέλει και να εκτιμά την ποιότητα των καρπών ζωής.
Δεν υπάρχουν κανόνες. Όρια και περιορισμοί. Δεν υπάρχει χρόνος. Τίποτα δεν υπάρχει εκτός από εσένα. Αυτό που υπάρχει, που αξίζει να υπάρχει είναι η αίσθηση ότι ζεις, η ευχαρίστηση, ίσως στα όρια της ηδονής, όχι απαραίτητα σαρκικής, ότι δίπλα σ' έναν συγκεκριμένο άτομο ολοκληρώνεσαι. Άτομο που είναι 50 χρόνια νεώτερο, μεγαλύτερο,
άτομο στο οποίο αισθάνεσαι να παίρνει μια αξία απερίγραπτη αυτό που δίνεις, αυτό που εισπράττεις.
Το αύριο. Δεν γαμιέται το αύριο. Αν έχεις κατακτήσει την τέχνη να βιώνεις με καύλα ζωής το σήμερα, τότε έχεις τη δύναμη και τη σοφία να αντιμετωπίσεις το προδιαγεγραμμένο του αύριο. Δεν λες «Όχι» στη μαγεία που μπορεί να σου χαρίσει το σήμερα από το φόβο του αύριο.
apodytiriakias.gr