Κυριακή, Απριλίου 26

Μεγάλο ΣΚΑΝΔΑΛΟ στον Ερυθρό Σταυρό Πάτρας: Εξαφάνισαν λεφτά από έρανο, έκλεβαν αποθήκες και παρενοχλούσαν ανήλικες

erithros-stavros

Οι αποκαλύψεις και τα ερωτήματα για τα όσα έχουν συντελεστεί επι χρόνια… στον Ερυθρό Σταυρό με σημείο αναφοράς  και την Αχαΐα, εξακολουθούν να προκαλούν πανελλήνια αίσθηση, ενώ την ίδια ώρα αρχίζουν να ανοίγουν στόματα.
Στον απόηχο των όσων ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας  , έρχεται σήμερα στο προσκήνιο,  πάντα με σημείο αναφορά τον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας, υπόθεση υπεξαίρεσης των χρημάτων του εράνου μιας χρονιάς .

Η ανακάλυψη του ελλείμματος οδήγησε πανίσχυρο μέλος του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της  Αχαΐας που εμπλεκόταν στην υπόθεση, να απειλεί πως θα βάλει φωτιά σε παλαιό ασθενοφόρο του Ε.Ε.Σ. Πατρών, για να καεί ολοσχερώς, προκειμένου να εξαφανίσει τα ίχνη του ελλείμματος, το οποίο εκείνη την χρονιά ανερχόταν στα (16.254,76€) 5.538.000 δρχ.
Όπως  προκύπτει από επίσημες καταγγελίες, οι φερόμενοι ως πρωταγωνιστές στο μεγάλο φαγοπότι που έχει στηθεί στον Ερυθρό Σταυρό τα Πάτρας την ίδια περίοδο έκαναν χλιδάτη ζωή , με μπουζούκια κάθε βράδυ, ψώνια στα μαγαζιά στο Κολωνάκι, ζάρια στο καζίνο, ταξίδια αναψυχής, επισκευές στα σπίτια τους.
Παράλληλα προκειμένου να καλύψουν τις «μαύρες τρύπες»  οι εμπλεκόμενοι – όποτε αυτό ήταν εφικτό– κατέφευγαν στη συνταγή των  εικονικών τιμολογίων και εικονικών αγορών εξοπλισμού, προκειμένου να  δικαιολογούν  κάθε φορά την απώλεια των χρημάτων του εράνου.
Μάλιστα,  όπως προκύπτει από εμπιστευτικό έγγραφο, υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού από την περιοχή, προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα το οποίο παραδέχεται πως υπάρχει, δεν διστάζει δημόσια και ενώπιο έμμισθου προσωπικού της υπηρεσίας εράνου, να προτείνει πιθανές κακουργηματικές έως και εγκληματικές πρακτικές προκειμένου να καλύψει τα ίχνη του.
Σε άλλη περίπτωση ,υψηλόβαθμο στέλεχος του Ερυθρού Σταυρού Θεσπρωτίας, κατηγορεί  επίσης υψηλόβαθμο στέλεχος του ΕΕΣ της Πάτρας, πως «κατέκλεψε τις αποθήκες του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας και πήρε μεγάλης αξίας πράγματα και ρουχισμό», ενώ υπήρχε καταστροφή σε εξέλιξη και αυτά που έκλεψε αποτελούσαν ανθρωπιστική βοήθεια της τοπικής κοινωνίας προς τους πληγέντες μέσω του Ε.Ε.Σ.
Μετά την εσωτερική κατακραυγή που εκείνη την περίοδο έλαβε διαστάσεις ο Ε.Ε.Σ. Πατρών, απαντά με το υπ’ αριθμόν 480/17.08.92 έγγραφό του προς τον Ε.Ε.Σ. Θεσπρωτίας και …διαβεβαιώνει ότι τα κλοπιμαία, επεστράφησαν στις αποθήκες του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας.
Οι ημέρες και τα έργα παρανομίας και συγκάλυψης  συγκεκριμένων προσώπων από τον Ερυθρό Σταυρό στην περιοχή,  συνοδεύονται και από οικογενειακές υποθέσεις , καθώς γόνοι στελεχών απουσιάζουν για περισσότερο από 2 ½ χρόνια από την εργασία τους αλλά αμείβονται και σε άλλη περίπτωση παίρνουν …πτυχίο στη χρήση σελίδων κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία για πολλά από τα όσα συνέβησαν στον Ερυθρό Σταυρό της Πάτρας  έγινε Ε.Δ.Ε. στην Αθήνα, η οποία διήρκεσε ένα μήνα. Το πόρισμα ήταν κόλαφος για συγκεκριμένο πρόσωπο από την πρωτεύουσα της Αχαΐας σε ότι αφορά το «ξάφρισμα» των χρημάτων από εράνους και κρίθηκε ένοχος για σωρεία διοικητικών και οικονομικών ατασθαλιών.
Εκτός από φαγοπότι , υπεξαιρέσεις χρημάτων από εράνους, υπαλλήλους που δεν εμφανίζονται ποτέ στη δουλειά τους στον ΕΕΣ στην περιοχή, υπάρχει και άρωμα σεξουαλικής παρενόχλησης από έμμισθο υπάλληλο των Σαμαρειτών, ο οποίος εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να είναι ανάμεσα στους Εθελοντές.  παρόλο που του  αφαιρέθηκε το σήμα της Ομάδας Διάσωσης και η ιδιότητα του διασώστη, καθώς  παρενοχλούσε σεξουαλικώς μικρά κορίτσια ακόμη και στις περιπτώσεις καταστροφών.
Να σημειωθεί πως σε ότι αφορά την «εξαφάνιση» χρημάτων, υπάρχει δικαστική απόφαση όπου ο Ε.Ε.Σ. καταθέτει πως στέλεχος της Πάτρας, άφησε τεράστιο έλλειμμα στα ταμεία του Ερυθρού Σταυρού, γεγονός το οποίο έχει ομολογήσει ο φερόμενος ως «δράστης». Το δικαστήριο σημειώνει για την υπόθεση, ότι από την πλευρά του κατηγορουμένου έγινε προσπάθεια να υποβαθμίσει το ύψος και η σημασία της σχετικής οφειλής.

patrastimes
 makeleio.gr