Πέμπτη, Απριλίου 30

Άσχημα μαντάτα – Ποιος πολύ μεγάλος Έλληνας ηθοποιός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή; [photo]

Άσχημα μαντάτα – Ποιος πολύ μεγάλος Έλληνας ηθοποιός δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή; [photo]

Ήταν ένας από τους σπουδαιότερους δευτεραγωνιστές της μεγάλης γενιάς των Ελλήνων ηθοποιών, ο οποίος μεγαλούργησε σε περισσότερες από 209 ταινίες…

Τη δική του μάχη με τον χρόνο προκειμένου να κρατηθεί στη ζωή δίνει o Γιώργος Βελέντζας.Ήταν πάντα χαμηλών τόνων και κρατούσε την ζωή του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ο Γιώργος Βελέντζας τους τελευταίους μήνες σύμφωνα με δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του πόνου.
5
«Μπήκα στο νοσοκομείο Σωτηρία για να κάνω μια επέμβαση αφαίρεσης υγρών από τους πνεύμονες, όμως τελικά στάθηκε αδύνατον. Οι γιατροί δεν κατάφεραν να επέμβουν, γιατί λόγω ηλικίας -είναι 88 ετών-, δεν θα κατάφερνε, όπως μας είπαν, να επιζήσει» εξομολογείται ο ηθοποιός.
«Είμαι ο τελευταίος της γενιάς του Θανάση Βέγγου. Ξέρετε, εμένα κολλητοί μου ήταν ο Βέγγος και ο Χατζηχρήστος. Με αυτούς λαχταρούσα να παίξω, ρίχναμε πολύ γέλιο. Ταιριάζαμε. Δουλέψαμε πολύ μαζί. Με τον Θανάση πήγαμε περιοδεία έξι φορές στην Αυστραλία» λέει χαμογελώντας και αρχίζει την αφήγηση της ζωής του: «Γεννήθηκα το 1927 και σπούδασα στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Αμέσως μου έκαναν προτάσεις ο ένας θίασος μετά τον άλλον. Έπαιξα με όλους. Μικρούς και μεγάλους ρόλους, όλους τους αγάπησα».
Κάπου εκεί παίρνει τη σκυτάλη ο Θανάσης, ο γιος του: «Ελάχιστοι τον θυμούνται. Μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η Άννα Φόνσου, η Δέσποινα Στυλιανοπούλου και ο πρόεδρος της Ένωσης Συνταξιούχων ηθοποιών, ο Ελπιδοφόρος Γκότσης. Αυτοί. Κανένας άλλος» λέει σχεδόν βουρκωμένος.