Κυριακή, Ιουνίου 28

Αντιδημοκρατική λύσσα της τρόικας εσωτερικού

Πηγή: του Γιάννη Φωτίου - "Πριν"

Σε άγριους πολέμαρχους που υπερασπίζονται την Ευρώπη μετατράπηκαν οι εκπρόσωποι της τρόικας εσωτερικού μόλις ανακοινώθηκε η απόφαση της κυβέρνησης για διενέργεια δημοψηφίσματος.
Λύσσα κακιά έπιασε Φώφη, Σταύρο και Αντώνη που κάλεσαν το λαό στα όπλα! Λαϊκές συγκεντρώσεις κάθε μέρα, σε κάθε πόλη της Ελλάδας ζήτησε ο Σαμαράς στη χθεσινή ομιλία του στη Βουλή. Φορέστε το δωδεκάποντο, πάρτε κι ένα ποτήρι με αφρώδη οίνο και βγείτε στις πλατείες, το νέο hot σημείο της πόλης!


Σε «αντίσταση» κάλεσε και ο Σταύρος Θεοδωράκης, προφανώς δίνοντας σ’ αυτή τη λέξη το περιεχόμενο της υποταγής στις απαιτήσεις των «θεσμών».

Φαίνεται ότι το «συνταγματικό τόξο» έχει αλλεργία απέναντι στο δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει για τις τύχες του. Επίσης καταφεύγει σε πανομομοιότυπα επιχειρήματα λες και πέρασαν πρόσφατα από κάποιο Σεμινάριο Βρυξελλών, όπως παλαιότερα οι πολιτικοί και τα στελέχη της Δεξιάς παρακαλουθούσαν σεμινάρια που διεξάγονταν από ειδικευμένους σοβιετολόγους.

Για «πραξικόπημα» μίλησε η Φώη στη Βουλή. Το να μιλήσει ο λαός, έστω και με τους περιοριστικούς όρους που έθεσε η κυβέρνηση, θεωρήθηκε από την εγχώρια τρόικα «τυχοδιωκτισμός», «ανευθυνότητα» ακόμα και «πραξικόπημα»!

Φαίνεται ότι εδώ ισχύει το «η ισχύς εν τη ενώσει». Τα κουρέλια του πολιτικού συστήματος ενώνουν τις δυνάμεις τους, ενώνουν τη φωνή τους όχι απλώς για να αποκαθηλώσουν τον Τσίπρα, αλλά για να εξουδετερώσουν τις σπίθες της γνήσιας λαϊκής αντίστασης που πολύ πιθανόν να εξελιχθούν σε πυρκαγιά.

Σαν έτοιμα από καιρό τα στελέχη της ΝΔ, του Ποταμιού και του ΠΑΣΟΚ ξεχύθηκαν στα κανάλια με πανομοιότυπα επιχειρήματα.

O Αντώνης Σαμαράς έσπευσε να χριστεί ηγέτης της τρόικας εσωτερικού σε αυτή τη νέα περίοδο της δράσης της και κάλεσε σε συνάντηση και κοινό βηματισμό τους έτερους πολιτικούς αρχηγούς του «φιλομνημονιακού τόξου». Δηλαδή τον Σταύρο Θεοδωράκη και τη Φώφη Γεννηματά. Και οι τρεις δηλώνουν την…εμπιστοσύνη τους στην δημοκρατία και στην ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά θεωρούν ταυτόχρονα ότι δεν χρειάζεται δημοψήφισμα καθώς «βάζει τη χώρα σε περιπέτειες»!

Σύμφωνα με τον Αντώνη Σαμαρά ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χώρα σε καταστροφικό δημοψήφισμα με ερώτημα ουσιαστικά Ναι ή Όχι στην Ευρώπη προτείνοντας: «ρήξη με όλους τους εταίρους και έξοδο από το ευρώ»,

Ο τέως πρωθυπουργός θεωρεί εξωφρενικό το να απευθύνεσαι στον ελληνικό λαό χαρακτηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα«μοιραίο, αδύναμο και ανεύθυνο» , τον κατηγορεί πως απομονώνει τη χώρα από την Ευρώπη, διχάζει τον ελληνικό λαό και ρίχνει στις πλάτες άλλων τις ευθύνες που δεν μπορεί να αναλάβει ο ίδιος.

Νερό στο μύλο της συντήρησης ρίχνει και ο «σοσιαλφιλελεύθερος» Σταύρος Θεοδωράκης που αντί να δείξει ψυχραιμία και δημοκρατικό ήθος καταγγέλλει με τη σειρά του Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο ότι «αποφάσισαν να ηγηθούν του λόμπι της δραχμή, να βγάλουν τη χώρα από την Ευρωπαϊκή Ένωση και να… ρίξουν την πατρίδα στον γκρεμό».

Το δελτίο τύπου που μοιράστηκε μάλιστα έχει τιτλο: «Το Ποτάμι καλεί τον λαό σε αντίσταση» και καλεί τους οπαδούς του να αγωνιστούν για μια Ελλάδα «στην καρδιά της Ευρώπης». Δεν διευκρινίζεται τι είδους αντίσταση έχει στο μυαλό του ο εκλεκτός των καναλαρχών, ωστόσο δεν προτείνει κάποια δράση εντός θεσμικού πλαισίου όπως π.χ υπερψήφιση της πρότασης των θεσμών.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι την ίδια ακριβώς φρασεολογία με τον αρχηγό του Ποταμιού χρησιμοποιεί και ο Γιώργος Μουρούτης, διευθυντής του γραφείου Σαμαρά. Το γεγονός ενισχύει τις υποψίες για κοινά σεμινάρια των αντιδραστικών κομμάτων, κάτι που σε κάνει να αναρωτιέσαι αν τα στελέχη τους αντλούν τα επιχειρήματα τους από το ίδιο νον πέιπερ.

Από την ίδια αντιδημοκρατική δεξαμενή προέρχονται και οι δεξιόστροφες και επικίνδυνες θέσεις της Φώφης Γεννηματά. Η νέα αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μιλάει για ανεύθυνη και επικίνδυνη για τη χώρα εξέλιξη, που «οδηγεί την χώρα σε μεγάλη εθνική περιπέτεια» και χαρακτηρίζει με τη σειρά της το ερώτημα «πλαστό και διχαστικό δίλλημα με τυχοδιωκτισμό και ανυπολόγιστο κόστος για την χώρα». Ακριβώς όπως και ο Σαμαράς η Φώφη επιμένει ότι το πραγματικό διακύβευμα είναι το «ναι ή όχι» στην Ευρώπη και στην ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Αν η Φώφη σεβόταν τις επιλογές του ελληνικού λαού πάντως θα είχε παραιτηθεί η ίδια από το ΠΑΣΟΚ και δεν θα καλούσε τον εκλεγμένο πρωθυπουργό να παραιτηθεί επειδή τόλμησε και απευθύνθηκε στον ελληνικό λαό!tsak-giorgis.