Τετάρτη, Ιουνίου 24

Ποιοι κρύβονται πίσω από τις πιέσεις του ΔΝΤ; Με ποιον ρουφιάνο "Έλληνα"πρώην πρωθυπουργό μιλά η Λαγκάρντ; Ποιος πούστης την κατευθύνει τι να ζητά για να πέσει η κυβέρνηση; Ποιος παλάβρας βρίσκεται στο παρασκήνιο και περιμένει να ξαναπάρει την πρωθυπουργία; ....Εκεί στη Συγγρού μήπως έπεσε τίποτα στα αυτιά σας, ή είναι ομαδική η ξεφτίλα σας τελειωμένοι!


Ποιοι κρύβονται πίσω από τις πιέσεις του ΔΝΤ;

ΜΕ ΔΟΥΡΕΙΟ ΙΠΠΟ ΤΟ IMF, Η «ΤΡΟΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ» ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ… ΓΟΝΑΤΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ – ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Οι εξωπραγματικές πιέσεις που δέχεται η ελληνική κυβέρνηση από τους δανειστές και συγκεκριμένα από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν είναι καθόλου τυχαίες. Τα απανωτά «σκοτσέζικα ντους» μεταξύ των θεσμών της Ε.Ε. και του ΔΝΤ απειλούν να τινάξουν στον αέρα την επίτευξη συμφωνίας,
ενώ παράλληλα δημιουργούν συνθήκες πολιτικής εμπλοκής στη χώρα.
Ενώ από τη Δευτέρα είχε διαφανεί φως στο τούνελ και είχαν «κλειδώσει» σημαντικά σημεία της συμφωνίας, αίφνης προέκυψε «εμφύλιος» εντός των Θεσμών, με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να θέτει όρους προκειμένου να συμμετέχει, απειλώντας ακόμη και με αποχώρηση.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Λαγκάρντ αντιδρά σφόδρα στις προτάσεις της κυβέρνησης που μεταθέτουν το φορολογικό βάρος από τα συνήθη υποζύγια (μισθωτοί και συνταξιούχοι) στους... έχοντες και κατέχοντες.
Η γενική διευθύντρια του Ταμείου ξεκαθάρισε πως δεν είναι ικανοποιημένη με τα σημεία - κλειδιά της ελληνικής πρότασης, καθώς το ΔΝΤ, επιμένει στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και όχι στην αύξηση της φορολογίας για τις επιχειρήσεις.
Αίφνης δηλαδή - και ενώ οι θεσμοί θεώρησαν αρχικά, ικανοποιητικές τις ελληνικές προτάσεις – το ΔΝΤ εγείρει θέμα βαριάς φορολογίας για τους «έχοντες και κατέχοντες» και ζητά να πληρώσουν το «μάρμαρο» τα συνήθη φορολογικά υποζύγια: Οι φτωχοί, οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsbomb.grκυβερνητικοί παράγοντες ισχυρίζονται ότι η στάση του ΔΝΤ υποκινείται από εγχώρια οικονομικο – εκδοτικά συμφέροντα που θέλουν να «γονατίσουν» την ελληνική κυβέρνηση και να τινάξουν την οποιαδήποτε συμφωνία στον αέρα. Στόχος των εξωθεσμικών παραγόντων δεν είναι άλλος από το να δημιουργήσουν πολιτική εμπλοκή στη χώρα και να οδηγηθούμε σε αυτή την κρίσιμη περίοδο σε εκλογές.
Πρόκειται για τα ίδια συμφέροντα που επί σειρά ετών αποτελούσαν προνομιακούς συνομιλητές της τρόικας.
Επιχειρηματίες και παράγοντες που ήδη έχουν ανοίξει πόλεμο με την κυβέρνηση από την πρώτη μέρα που ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε στο λαό ότι θα βάλει τέλος στη διαφθορά και στα διαπλεκόμενα συμφέροντα.
Ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαμηνύσει στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν πρόκειται να υποκύψει σε αυτές τις πιέσεις και φέρεται αποφασισμένος να καταγγείλλει δημοσίως τα εξωθεσμικά κέντρα που υποκινούν με αυτό τον άθλιο τρόπο πολιτική αστάθεια στη χώρα.

Πίτερ Σπίγκελ: Γιατί δεν πήγε η Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup;

Πίτερ Σπίγκελ: Γιατί δεν πήγε η Λαγκάρντ στη συνέντευξη Τύπου μετά το Eurogroup;

Ενήμερος ο Γιούνκερ για τα «βρώμικα παιχνίδια» των διαπλεκομένων συμφερόντων
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, «σύμμαχος» του Αλέξη Τσίπρα φαίνεται να είναι ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ, ο οποίος έχει ενημερωθεί και μέχρι στιγμής δείχνει να αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα των στιγμών.
Είναι προφανές ότι η μάχη των Βρυξελλών παίρνει άλλες διαστάσεις αφού διάφοροι «πεμπτοφαλαγγίτες» δημιουργούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις, βάζοντας σε κίνδυνο το εθνικό συμφέρον.
Ο πρωθυπουργός οφείλει να τους κατονομάσει για να γνωρίζει ο ελληνικός λαός ποιοι είναι αυτοί που βάζουν πάνω από το δημόσιο συμφέρον τα κέρδη τους...