Δευτέρα, Αυγούστου 31

"Ο Τσίπρας διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ"



Η Ζωή πήρε το όπλο της και άρχισε να πυροβολεί τον... πρώην σύντροφο της Αλέξη Τσίπρα.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, η πρώην πρόεδρος της Βουλής, έκανε λόγο για διάλυση του κόμματος από την ηγεσία με τη συμμαχία επιτελείου προθύμων, προκειμένου να προσφέρει υπηρεσίες στο μνημονιακό κατεστημένο.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί αυτή την ώρα, η πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να «ανοίξει τα χαρτιά» της για το πώς θα κινηθεί στις προσεχείς εκλογές, καθώς όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι θα συμπορευτεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ζητάει λαϊκή εντολή εκ νέου, προκειμένου να συνεχίσει να την παραβιάζει, ούσα απαλλαγμένη από αυτό που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν βαρίδι.

«Ο Αλέξης Τσίπρας φάνηκε πρόθυμος να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ με επιτελείο προθύμων» και δείχνοντας προς την ηγεσία, πρόσθεσε ότι κάποιοι αποφάσισαν να κυβερνήσουν χωρίς την κοινωνία.

Παράλληλα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι από την θέση που ανέλαβε επιχείρησε να αλλάξει το υπόδειγμα της κοινοβουλευτικής λειτουργίας. «Να υπάρχει μία Βουλή ανοιχτή, με πρωτοβουλίες, με παρούσα της νέα γενιά. Με τους πολίτες ενεργούς. Το έκανα, παρά το γεγονός ότι η παρουσία μου υπονομεύθηκε» σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι πρώτες επιθέσεις ήρθαν από τον κ. Φίλη λέγοντας ότι επιχειρήθηκε να την ταυτίσουν με την Χρυσή Αυγή. 

«Λυπάμαι για τη θλιβερή απουσία του κ. Μαντά, που άφησε όλες αυτές τις επιθέσεις. Λυπάμαι διότι εκείνοι που όφειλαν να ορθώσουν το ανάστημά τους και πρώτος ο παραιτηθείς πρωθπυουργός στις επιθέσεις εναντίον μου δεν έκαναν αυτά που έπρεπε, παρά το γεγονός ότι το ζητούσα συνεχώς. Λυπάμαι που υπήρξαν σύντροφοί μου σε θέσεις υπουργών που δε βρήκαν τη δύναμη να υπερασπιστούν τα αυτονόητα, όπως η επιλογή να μην ασκείται καταστολή απέναντι σε εργαζόμενους που διαδήλωναν» είπε.

Από τα πυρά της κυρίας Κωνσταντοπούλου δεν ξέφυγε ούτε ο κ. Πανούσης για τον οποίο σημείωσε ότι δεν είχε καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ και διατύπωνε υπονοούμενα ότι από τις θέσεις της παράγεται βία, ενώ αναφέρθηκε και στον κ. Μάρδα ο οποίος, όπως είπε, αν και δεν είχε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ, της επιτέθηκε με την αξίωση η Βουλή να παραχωρήσει το σύνολο των αποθεματικών της.

«Με σιωπή απέναντι σε όλα αυτά, επέλεξα να συνεχίσω τη δουλειά μου, με ατελείωτες ώρες εργασίας. Έδωσα τη μάχη μέχρι τέλους» είπε.

Επιπλέον, η κυρία Κωνσταντοπούλου τόνισε ότι ΜΜΕ που έχουν σχέση με τον κ. Τσίπρα ανέλαβαν την επίθεση της.

Για την Λαϊκή Ενότητα, η πρώην πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι θα συμπράξει με όλες τις δυνάμεις με το κόμμα του κ. Λαφαζάνη λέγοντας ότι αποτελεί το τελευταίο ανάχωμα. «Είμαι υπερήφανη για τους συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ που είπαν όχι και δημιούργησαν ένα κόμμα που θα πάρει την τρίτη εντολή και θα τη στερήσει από την ναζιστική Χρυσή Αυγή. Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε την μάχη και την πάλη» τόνισε.

Παρόντες στη συνέντευξη της κ. Κωνσταντοπούλου είναι η Ραχήλ Μακρή, οι βουλευτές της Λαικής Ενότητας Γιάννης Σταθάς , Δημήτρης Στρατούλης, καθώς και οι συνδικαλιστές ΔΕΗ και ΠΟΣΠΕΡΤ, Φωτόπουλος και Καλφαγιάννης, αντίστοιχα. 
 .zougla.gr