Κυριακή, Αυγούστου 2

Πρακτικές για να ανακουφιστείς από τον πόνο στη μέση

Κοιμηθείτε καλύτερα


Όταν πονάτε στη μέση σας, ο ύπνος μπορεί να είναι δύσκολος. Μπορεί να είναι ένας φαύλος κύκλος διότι όταν δεν κοιμάστε αρκετά, ο πόνος στη μέση μπορεί να χειροτερέψει. Μια κακή θέση ύπνου μπορεί επίσης να επιδεινώσει τον πόνο στην πλάτη. Προσπαθήστε να κοιμάστε στο πλάι. Τοποθετήστε ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα
γόνατά σας για να κρατήσει τη σπονδυλική σας στήλη σε ουδέτερη θέση και να ανακουφίσει την πίεση στην πλάτη σας. Να είστε βέβαιος ότι θα κοιμηθείτε πιο άνετα σε ένα σκληρό στρώμα.

Βελτιώστε τη στάση σας.

Η γιαγιά σας είχε δίκιο. Όταν καμπουριάζετε κάνετε κακό στην μέση σας. Και μια κακή στάση σώματος μπορεί να κάνει τον πόνο στην πλάτη, ακόμα χειρότερο, ιδιαίτερα αν κάθεστε για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Μην πέφτετε πάνω από πληκρολόγιό σας. Καθίστε σε όρθια θέση, με τους ώμους σας χαλαρούς και το σώμα σας να υποστηρίζεται  από την πλάτη της καρέκλας. Δοκιμάστε να βάλετε ένα μαξιλάρι ή μια τυλιγμένη πετσέτα ανάμεσα στο κάτω μέρος της πλάτης και την καρέκλα. Αφήστε τα πόδια σας να ακομπούν στο πάτωμα.

Αναλγητικά φάρμακα

Υπάρχουν δύο είδη αναλφητικών φαρμάκων για τους πόνους της μέσης. Τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα και η ακεταμινοφαίνη. Συζητήστε με τον γιατρό σας πριν επιλέξετε κάποιο φάρμακο.  Οι μελέτες δείχνουν ότι θα χρειαστείτε κατά πάσα πιθανότητα περισσότερο από ένα είδος θεραπείας.

Δείτε έναν φυσιοθεραπευτή

Οι φυσιοθεραπευτές μπορούν να σας διδάξουν πως να κάθεστε, να στέκεστε και να προχωράτε με τρόπο που η σπονδυλική σας στήλη να είναι σε σωστή θέση και έτσι να ανακουφίζεται ο πόνος στη μέση. Μπορεί επίσης να σας δείξει εξειδικευμένες ασκήσεις που ενισχύουν τους μύες του κορμού που υποστηρίζουν την πλάτη σας. Οι μελέτες δείχνουν ότι θα αυξήσετε τη δύναμη, την ευελιξία και την αντοχή σας, και θα μειώσετε τον πόνο στην πλάτη σας - αλλά θα χρειαστεί χρόνος.


Η άσκηση βοηθάει

Μην ξεκουράζεστε περισσότερο από μία ή δύο μέρες. Είναι σημαντικό να κινείστε και πάλι. Έχει βρεθεί ότι η άσκηση είναι από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για την ανακούφιση από τον πόνο στη μέση. Δοκιμάστε κολύμπι, περπάτημα ή γιόγκα.

Ο πάγος και η θερμότητα μπορεί να μειώσει τον πόνο

Η τακτική εφαρμογή πάγου στις επώδυνες περιοχές στην πλάτη σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου και της φλεγμονής από έναν τραυματισμό. Δοκιμάστε το αρκετές φορές την ημέρα για 20 λεπτά κάθε φορά. Μετά από αρκετές μέρες μεταβείτε στη θερμότητα. Εφαρμόστε μια θερμοφόρα για να χαλαρώσουν οι μύες και να αυξήσετε την ροή του αίματος στην πάσχουσα περιοχή. Μπορείτε επίσης να δοκιμάστε θερμά λουτρά.


Ενέσεις στην σπονδυλική

Ένας γιατρός μπορεί να σας συστήσει μια ένεση στην σπονδυλική στήλη για να μειώσετε τον πόνο στη μέση σας. Υπάερχουν διάφοροι τύποι ενέσεων για την ανακούφιση του πόνου. Για παράδειγμα, μια ένεση κορτικοστεροειδών μπορέι να βοηθήσει στην ανακούφιση της φλεγμονής που προκαλεί τον πόνο. Ανάλογα με το είδος της ένεσης, ο γιατρός σας μπορεί να περιορίσει τον αριθμό των δόσεων για να αποφύγετε τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.
 http://www.boro.gr