Δευτέρα, Αυγούστου 31

Ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ως ανεξάρτητη συνεργαζόμενη με τη Λαϊκή Ενότητα θα συμπράξει στις επικείμενες εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Αυτό ανακοίνωσε η ίδια, πριν από λίγο, σε συνέντευξη Τύπου.
Η κ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι η Λαϊκή Ενότητα (ΛΑΕ) αποτελεί το πρώτο ανάχωμα εναντίον εκείνων που προσπαθούν με τις εκλογές να βάλουν στο περιθώριο την κοινωνία.
Επίσης χαρακτήρισε κομβικής σημασίας τη σύμπραξη του Μανώλη Γλέζου και της Σοφίας
Σακοράφα στη ΛΑΕ.
«Θεωρώ υποχρέωσή μου να αναλάβω την ευθύνη που μου αναλογεί», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Η απελθούσα πρόεδρος της Βουλής εξαπέλυσε επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση ζητάει και πάλι λαϊκή εντολή για να συνεχίσει να την παραβιάζει, όντας απαλλαγμένη από τα άτομα που οι δανειστές-εκβιαστές θεωρούν «βαρίδια».
Η χώρα οδηγείται σε εκλογές, όχι γιατί η κυβέρνηση παραβίασε την εντολή, αλλά για να συνεχίσει να την παραβιάζει, έχοντας απαλλαγεί από αυτό που αποκαλούν οι δανειστές και ο πρωθυπουργός «βαρίδια και κατάλοιπα», υπογράμμισε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, τονίζοντας ότι «πρώτη φορά οι δανειστές δεν αντιλέγουν σε προκήρυξη εκλογών».
«Τώρα που διαλύθηκε η Βουλή, επιχειρείται η διάλυση της ελπίδας του λαού με διαδικασίες εσπευσμένες εκλογικές και πρακτικές», σχολίασε η κ. Κωνσταντοπούλου.
«Για πρώτη φορά μετά το σαφές δείγμα των δανειστών, όταν καλούσαν το λαό να προβεί σε συγκεκριμένη ετυμηγορία μέσω οικονομικής ασφυξίας, το πρώτο δείγμα που οι δανειστές επιχειρούν για εκλογική διαδικασία -ακούσαμε με έκπληξη την Άγκελα Μέρκελ να λέει ότι ο Τσίπρας είναι μέρος της λύσης-, είναι γιατί ο Τσίπρας, με πρόθυμο επιτελείο και με τις πράξεις του και παραλείψεις του, διέλυσε τον ΣΥΡΙΖΑ, το μοναδικό ανάχωμα για την εμπόδιση της υποδούλωσης του λαού», ανέφερε, προσθέτοντας: «Ανέλαβαν να διαλύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον απαλλάξουν από ζωογόνες πηγές δύναμής του και κατάφεραν να τον μετατρέψουν σε ΣΥΡΙΖΑ εγκληματικών μνημονιακών επιλογών».
«Ποδοπατήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά, «όπως και η δημοκρατία. Κάποιοι αποφάσισαν να θέσουν εκ ποσών τις αξίες μας, συμμαχώντας ακομα και με τις πιο αντιδραστικές δυναμεις της Ελλάδας και της ΕΕ». «Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς», συμπλήρωσε, εξαπολύοντας βολές κατά πάντων: «Υπάρχουν υπεύθυνοι μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ και υπάρχουμε εκείνοι που θα αγωνιστούμε, για να σταματήσει η μνημονιακή λαίλαπα. Υπάρχουν υπεύθυνοι που δεν λειτούργησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα».
«Προσωπικά», τόνισε, «και έχοντας δώσει αγώνα, για να αποτελέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ανάχωμα στα μνημόνια, εξάντλησα τα όρια που όφειλα για να αποτραπεί το κακό, έχοντας υπάρξει εξ αρχής αντίθετη σε σχέση με το τι σημαίνει η υιοθέτηση, από τον ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύσεων που αντιστρατευονται την υπαρξιακή μας διαδρομή. Αποτελεί άποψη και θέση μου ότι ο κόσμος αλλάζει, όταν αλλάζουν τα υποδείγματα».
«Ανέλαβα την ευθύνη που μου ανατέθηκε και επιχείρησα να αλλάξω το υπόδειγμα κοινοβουλευτικής δημοκρατίας με ανοιχτή Βουλή και την κοινωνία να την νιώθει κτήμα της και τη νέα γενιά παρούσα. Επέμεινα στην ανεξαρτησία του Κοινοβουλίου, μολονότι η παρουσία μου υπονομεύτηκε εξ αρχής με ευθείες επιθέσεις από τον Νίκο Φίλη, μέχρι χυδαίες απόπειρες ταύτισής μου με τη Χρυσή Αυγή και με την ευθεία απειλή "θα σε τελειώσουμε, αν δεν συμμορφώσεις με τις υποδείξεις"».
Χαμός στη συνέντευξη της Ζωής με απλήρωτους συμβασιούχους της Βουλής
Επεισοδιακή ήταν μια ακόμη συνέντευξη της Ζωής Κωνσταντοπούλου καθώς απλήρωτοι συμβασιούχοι υπάλληλοι της Βουλής απαίτησαν και πήραν το λόγο.
Οι συμβασιούχοι είχαν αναρτήσει από νωρίς πανό κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου με σύνθημα “ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ”.
Όταν η Ζωή Κωνσταντοπούλου δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις, οι συμβασιούχοι την κατηγόρησαν πως δεν τους δίνει το λόγο, με την πρόεδρο της Βουλής να τους κατηγορεί πως προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις.
Μία γυναίκα φώναζε μέσα στην αίθουσα πως "η Βουλή δεν ήταν δική σας για να συμπεριφέρεστε έτσι".
Συγκινητική ήταν η παρέμβαση μίας υπαλλήλου, που έβγαλε πικρία απέναντι στη Ζωή Κωνσταντοπούλου:
"Ηταν τεράστια απογοήτευση, περίμενα διαφορετικά πράγματα από σας. Θα ήθελα να το νιώσετε αυτό που σας λέω. Δεν λέω ψέματα. Πρέπει να βρείτε τρόπο να αποκαταστήσετε την αδικία.
Δεν υπήρξαμε όυτε κομματόσκυλα, ούτε αργόσχολοι.
Μένουμε στο δρόμο, χωρίς ρεύμα, με παιδιά, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Μην με κοιτάτε ειρωνικά, δεν σας λέω ψέματα. Στεναχωριέμαι που βλέπω νέους ανθρώπους με αυτό το ειρωνικό βλέμμα.
Περίμενα να υπερασπιστείτε τα εργατικά μας δικαιώματα.
Δεν κρίνεται κανείς από τα λόγια, αλλά από τις πράξεις"
Νωρίτερα, ένα άλλος υπάλληλος της φώναξε: "Μας πετάτε στο δρόμο. Πριν λίγο καιρό, στους διαδρόμους της Βουλής, είπατε 'σιγά μην ασχοληθούμε με αυτούς'"...
Πηγή: imerisia.gr