Τρίτη, Σεπτεμβρίου 1

Εξηγήσεις Μητρόπουλου για το 1 εκατ. ευρώ

ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΑ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ


Εξηγήσεις για την υπόθεση της φοροδιαφυγής, ύψους 1 εκατ. δολαρίων, έδωσε μέσω συνέντευξης ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος, επιχειρώντας να αποτρέψει κάθε προσπάθεια «σπίλωσής» του, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας τον παρακάλαγε για να μπει στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ.


«Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: "πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου" και μου απάντησε "έχεις καλά άντερα Αλέξη"» είπε.

«Δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ σε αντίθεση με άλλους» πρόσθεσε στην έναρξη της συνέντευξης ο κ. Μητρόπουλος καλώντας τους δημοσιογράφους να είναι «σκληροί και αδυσώπητοι» μαζί του.

Ο κ. Μητρόπουλος εξήγησε ότι, αφού φορολογήθηκε, επαναπάτρισε 900.000 δολάρια, ποσόν το οποίο συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση του 2006«Από εδώ θα φύγω ή φοροφυγάς ή θα δώσετε αγώνα θα αποδείξετε αυτά για τα οποία θα προσπαθήσω να σας πείσω» τόνισε ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής.

Σχετικά με την υπόθεση είπε ότι ανάγεται στο 1999, δηλαδή 16 χρόνια πριν.

«Στο δικηγορικό μου γραφείο παρέλαβαν -όχι εγώ- το ποσόν του 1 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ ως δικηγορική αμοιβή για περαίωση υπόθεσης. Αφορούν παρασχεθείσες υπηρεσίες κληρονομικής υπόθεσης, όπως προκύπτει… από τις δικαστικές αποφάσεις» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.

Άρα, σύμφωνα με τον ίδιο, «είναι τουλάχιστον απαράδεκτο να μιλούν κάποιοι για δήθεν παράνομη δραστηριότητα του γραφείου μας, ακόμη και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού το ίδιο το ΥΠΟΙΚ, με το εισαγωγικό ελεγκτικό του έγγραφο, θεωρεί ότι το εισπραχθέν από το 1999 ποσόν προέρχεται από παρασχεθείσες δικηγορικές υπηρεσίες».

Σχετικά με τη μη έκδοση απόδειξης, ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής επεσήμανε: «Δεν εκδόθηκε απόδειξη για την αμοιβή αυτή, αφού αμέσως διεκδικήθηκε δικαστικώς από δύο πρώην συνεργάτες μου δικηγόρους που είχαν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος της υπόθεσης και ύστερα από 10 έτη δικαστικό αγώνα έληξε σε βάρος του γραφείου μας».

Εν συνεχεία εξήγησε ότι, αφού φορολογήθηκε, επαναπάτρισε 900.000 δολάρια, ποσόν το οποίο συμπεριέλαβε στη φορολογική του δήλωση του 2006.

Κάλεσε δε τους δημοσιογράφους «αντί συγνώμης για τις υπερβολές που είπατε να αναζητήσετε την αλήθεια απέναντι στα παιδιά σας, τις οικογένειές σας, τις φιλενάδες σας».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μητρόπουλου:







Στη συνέντευξή του ο κ. Μητρόπουλος επέμεινε πως συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Νικολούδη, δίνοντας συνέχεια στα χθεσινά «μαχαιρώματα» μεταξύ του ιδίου και του κ. Σπίρτζη.

http://www.zougla.gr/politiki/article/i-apantisi-mitropoulou-gia-tin-ipo8esi-tis-forodiafigis