Τρίτη, Σεπτεμβρίου 1

Ο χορός βοηθά την υγεία του εγκεφάλου!


Ο ρυθμός στην καθημερινότητα σας δεν είναι καλός μόνο για τη φυσική σας κατάσταση, είναι και για τον εγκέφαλο σας. Ακόμα πιο συγκεκριμένα για τον ιππόκαμπο, την περιοχή δηλαδή του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνη για τη βραχυπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη μνήμη.
Για αρκετά χρόνια η επιστημονική κοινότητα πίστευε πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος ξεκινούσε τη διαδικασία γήρανσης τη στιγμή που είχε πλήρως αναπτυχθεί. Υπήρξε ευρέως γνωστό πως από τη στιγμή που χάνονται εγκεφαλικά κύτταρα, δηλαδή οι νευρώνες, δεν υπάρχει κάτι που να μπορεί να
συμβεί για να αποφευχθεί. Αυτό ΟΜΩΣ δεν ισχύει!
Πρόσφατες έρευνες απέδειξαν πως ο ανθρώπινος εγκέφαλος μπορεί να προσαρμόζεται και να αναγεννάται σε ολόκληρο το φάσμα της ζωής μας, αρκεί να βρισκόμαστε στο σωστό περιβάλλον.
Ένα από αυτά τα περιβάλλοντα είναι οι ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΧΟΡΟΥ! Για τους περισσότερους ο χορός είναι μια σωματική και πνευματική πρόκληση καθώς συνδυάζει το ρυθμό και τη συνεργασία μαζί με κινήσεις που απαιτούν πλήρη αυτοσυγκέντρωση. Ακριβώς αυτός ο συνδυασμός αυτοσυγκέντρωσης – άσκησης μπορεί να αυξήσει τα εγκεφαλικά κύτταρα στον ιππόκαμπο. Η αύξηση των εγκεφαλικών κυττάρων στον ιππόκαμπο είναι εξαιρετικής σημασίας καθώς η συγκεκριμένη περιοχή συνδέεται άμεσα με προβλήματα μνήμης. Η αύξηση τους επίσης ελαττώνει τις πιθανότητες να εμφανιστούν σε μεγάλη ηλικία παθήσεις, όπως η άνοια και η νόσος του Alzheimer.
Τα καλά νέα είναι πως η αναγέννηση των εγκεφαλικών κυττάρων μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία. Οπότε, για το χορό δεν υπάρχει ηλικία για αυτό και βγάλτε το ΡΥΘΜΟ που έχετε μέσα σας!
Η Les Mills σχεδιάζει τα δύο δημοφιλέστερα ομαδικά προγράμματα χορού, το BODYJAM™ και το SH’BAM™ που απευθύνονται σε όλους και συνοδεύονται από την καλύτερη και ξεσηκωτική μουσική!
Γνωρίστε τα:
BODYJAM™: http://goo.gl/jnUjgx
SH’BAM™: http://goo.gl/4ePhJy
Για λεπτομέρειες σχετικά με τα προγράμματα της Les Mills επισκεφθείτε το επίσημο site μας: www.lesmills.gr
Βρείτε μας στο Facebook: https://goo.gl/xqXB3w