Τρίτη, Οκτωβρίου 13

3 εύκολοι τρόποι να αρωματίσετε το σπίτι σας!

diy fragrance air
Οι όμορφες μυρωδιές σε ένα σπίτι είναι πολλές φορές αρκετές να μας αλλάξουν τη διάθεση. Τα προϊόντα αρωματικών για το σπίτι, ωστόσο, πολλές φορές δημιουργούν ένα επιπλέον έξοδο, το οποίο δεν είμαστε σε θέση να συμπεριλάβουμε στον προϋπολογισμό του σπιτιού... Στην περίπτωση αυτή, δεν έχετε παρά να πάρετε την κατάσταση στα χέρια σας, φτιάχνοντας μόνοι τα αρωματικά της αρεσκείας σας και μάλιστα με καθημερινά υλικά που βρίσκονται λίγο έως πολύ σε όλα τα σπίτια!
 Πάρτε λοιπόν μολύβι και χαρτί...

1)Αρωματικό Σπρέι: Αν έχετε μερικά εσπεριδοειδή, βότκα και ένα παλιό μπουκάλι αρώματος, τότε είστε έτοιμοι για την απλή αυτή συνταγή, η οποία χάρη χάρη στις αντιμικροβιακές και αντιμυκητιακές ιδιότητες των συστατικών της θα χαρίσουν φρασκάδα στο σπίτι ή στην ντουλάπα σας.
Συστατικά: Λεμόνια, Λάιμ, Πορτοκάλια, Βότκα, Νερό. Θα χρειαστείτε επίσης ένα άδειο μπουκάλι αρώματος, μία κανάτα ή ένα οποιοδήποτε άλλο γυάλινο δοχείο, ένα μαχαίρι και ένα ξύλο κοπής.
Βήματα: Αφαιρέστε τη φλούδα του λεμονιού, του λάιμ και του πορτοκαλιού και βάλτε τες μέσα στο δοχείο προσθέτοντας βότκα, μέχρι να καλυφθούν οι φλούδες. Αφήστε τα λίγες μέρες. Μετακινήστε κάποιες φλούδες και κόψτε τες σε πολύ λεπτές λωρίδες και ξανατοποθετήστε τες στο μπουκάλι. Οι λεπτές λωρίδες όχι μόνο θα δώσουν μία όμορφη εικόνα στο μπουκάλι σας, αλλά θα συμβάλλουν στη συνέχιση της διαδικασίας έγχυσης. Τελευταίο βήμα: γεμίστε το μισό μπουκάλι από το άρωμα με το μείγμα της βότκας και το υπόλοιπο με νερό.

wooden_sticks.jpg2) Αρωματισμένο ξύλο: Διαλέξτε ένα ξύλινο αντικείμενο - κατά προτίμηση μικρούς ξύλινους κύβους- και με ένα πινελάκι αλείψτε την επιφάνειά του ή ψεκάστε την με ένα αιθέριο έλαιο της επιλογής σας. Μπορείτε επίσης να τα τοποθετήσετε μέσα σε ένα δοχείο με το έλαιο και στη συνέχεια να τα ανακινήσετε προσεκτικά. Αφήστε τα όλο το βράδυ και είστε έτοιμοι. Αν σας εξασθενίσει το άρωμα μπορείτε να τα "φρεσκάρετε" με το έλαιο.

3) Κερί μέσα σε Φλούδα Πορτοκαλιού: Θα χρειαστείτε μόνο Πορτοκάλια, λάδι και ένα μαχαίρι. Η εκτέλεση είναι εξαιρετικά απλή. Κόβετε τα πορτοκάλια στη μέση και στη συνέχεια με προσοχή βγάζετε το εσωτερικό, κρατώντας όμως την κεντρική ίνα τους, που θα σας χρησιμεύσει ως "φυτίλι". Στη συνέχεια προσθέστε περίπου 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και αφήστε το φυτίλι και τη βάση του πορτοκαλιού να "μουλιάσουν" για 2-3 λεπτά. Στο άλλο μισό του πορτοκαλιού, αν θέλετε μπορείτε να δημιουργήσετε ό,τι σχήμα θέλετε, ώστε  το φως να διαχέεται πιο όμορφα.
Make a Candle out of an Orange Step 2
 ΒΗΜΑ 1ο  Make a Candle out of an Orange Step 3 ΒΗΜΑ 2ο Make a Candle out of an Orange Step 4ΒΗΜΑ 3ο

 Make a Candle out of an Orange Step 5ΒΗΜΑ 4ο Make a Candle out of an Orange Step 6ΒΗΜΑ 5ο  Make a Candle out of an Orange Step 9ΒΗΜΑ 6ο
 stogiatro.gr/