Σάββατο, Οκτωβρίου 3

Σοκ στις ΗΠΑ: Ανήλικες Μορμόνες βιάζονται ομαδικά για να μείνουν έγκυες από τους «φέροντες σπόρο»

Η θρησκευτική αίρεση των Μορμόνων έχει γίνει πάμπολλες φορές θέμα για τις ανορθόδοξες πρακτικές που ακολουθεί.
Οι απίστευτες τελετές που λάμβαναν χώρα σε μέρη όπου χρησιμοποιούσαν τα μέλη της «Φονταμενταλιστικής  Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (FLDS), ήταν σχεδόν άγνωστες σε όλους, μέχρι που η Σαρλίν Τζεφς αποφάσισε να ρίξει φως
στην υπόθεση.
Τα μέλη της «Εκκλησίας του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (LDS) βασίζουν την διδασκαλία τους στην Αγία Γραφή και στο Βιβλίο του Μόρμον, εξ ου και αποκαλούνται Μορμόνοι. Υποστηρίζουν πως όλες οι διδασκαλίες τους προέρχονται από την πρώιμη εκκλησία που ίδρυσε ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός κατά τον πρώτο αιώνα. Η σημερινή εκκλησία ιδρύθηκε από τον Τζόζεφ Σμιθ στη Φαϊέτε της Νέας Υόρκης το 1830.
Η «Φονταμενταλιστική  Εκκλησία του Ιησού Χριστού των Αγίων των Τελευταίων Ημερών» (FLDS) δημιουργήθηκε το 1929, όταν η LDS πήρε την απόφαση να απαγορεύσει την πολυγαμία, που μέχρι τότε ήταν ευρέως διαδεδομένη στους Μορμόνους, κάνοντας πράξη τη φράση «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε». Έτσι η FLDS από τότε εξασκεί ελεύθερα την πολυγαμία και ιδιαιτέρως την πολυγυνία, κάτι που επιτρέπει σε έναν άντρα να τεκνοποιεί με πολλές γυναίκες, «με την ευλογία του Θεού».
Η Σαρλίν, προσπαθώντας να πάρει την κηδεμονία των παιδιών της από τον εν διαστάσει σύζυγο της, αποκάλυψε ένα είδος τελετής που γινόταν στην κοινότητα και ηγούνταν σε αυτό ο γαμπρός της και αρχηγός της FLDS, Γουόρεν Τζεφς.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία της μια γυναίκα εισέρχεται σε ένα δωμάτιο, όπου κάνει σεξ με έναν ή περισσότερους άνδρες, με σκοπό να μείνει έγκυος. Οι αποκαλούμενοι «φέροντες σπόρο», επιδίδονται στα όργια με την κάθε γυναίκα, την ώρα που ο άντρας της είναι αναγκασμένος να κάθεται στο ίδιο δωμάτιο και να της κρατά το χέρι!
Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις ο «φέρων το σπόρο» είναι ένας άντρας εκλεγμένος και επιλεγμένος βάσει μιας «άξιας» γενιάς, λόγω αίματος. Την εκλογή κάνει η ανώτατη ηγεσία της εκκλησίας.
Όπως συνεχίζει η μαρτυρία της Σαρλίν, οι αρσενικοί που είναι μέλη της FLDS δεν έχουν το δικαίωμα να τεκνοποιήσουν, κι έτσι είναι υποχρεωμένοι να δέχονται τη «βοήθεια» των επιλεγμένων που «φέρουν το σπόρο».
Φυσικά αυτό δεν περιορίζεται σε μια σύζυγο. Από τη στιγμή που τα μέλη της FLDS ασκούν την πολυγαμία, ένας σύζυγος είναι υποχρεωμένος να παρακολουθήσει ίσως και ταυτόχρονα το βιασμό δυο ή και περισσότερων από τις συζύγους του και να τους κρατά συντροφιά καθ' όλη τη διάρκεια!
Ένας ντετέκτιβ και ειδικός ερευνητής, ο Σαμ Μπρόουερ, που ακολούθησε την FLDS για περίπου 10 χρόνια, επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς της Σαρλήν, χαρακτηρίζοντας τα συμβάντα ως «τελετουργικές γονιμοποιήσεις που συμβαίνουν σε ένα κρεβάτι-βωμό».
Το ακόμα πιο απίστευτο είναι το γεγονός πως κατά τη διάρκεια του ομαδικού βιασμού της γυναίκας του, ο κάθε σύζυγος μπορεί μόνο να την αγγίξει. Οποιαδήποτε, άλλου είδους επαφή, θεωρείται μοιχεία!
Συνεχίζοντας τη μαρτυρία της, η Σαρλίν αποκάλυψε πως και τα παιδιά της κοινότητας δεν ανήκουν στην εκάστοτε οικογένεια. «Ανήκουν στο όλο εκκλησίασμα. Γι' αυτό και μπορεί να μετακινηθούν σε άλλη μάνα ή άλλο πατέρα, ανάλογα με την περίσταση και την κρίση της ηγεσίας».
Ο Γουόρεν Τζεφς βρίσκεται πίσω από τα σίδερα της φυλακής κι έτσι ο αδερφός του και σύζυγος της Σαρλίν, Λάιλ Τζεφς, έχει την πρωτοκαθεδρία στην FLDS. Οπότε μπορεί κάποιος να φανταστεί, πως η σκέψη ότι ένα 14χρονο κορίτσι θα μπορούσε να καταστεί έγκυος από ομαδικό βιασμό και μετά να μεγαλώσει μακριά από τους γονείς της, ήταν αρκετό για να την ωθήσει σε αυτές τις αποκαλύψεις και στο να ζητήσει την απόλυτη κηδεμονία των παιδιών της.