Δευτέρα, Φεβρουαρίου 8

Ποια χώρα της Δύσης θα είναι η μεγαλύτερη σε πληθυσμό μέχρι το 2080;


Η Γερμανία θα μπορούσε να δεχτεί μέχρι και 9,5 εκατομμύριο μετανάστες το 2080, αλλά αυτό δεν θα είναι αρκετό για να αντισταθμίσει το πληθυσμό της που συρρικνώνεται συνεχώς και έτσι το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η πιο πυκνοκατοικημένη χώρα της Δυτικής Ευρώπης, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

dimografikos
Η μεγάλη ροή μεταναστών θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια στην Δυτική Ευρώπη με αποτέλεσμα να αλλάξει τη δημογραφική ισορροπία. Έτσι, η Eurostat επισημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει πάνω από 85 εκατομμύρια πληθυσμό μέχρι το 2080, λίγο μεγαλύτερο από αυτό της Γαλλίας.
Η Γερμανία, έχει δει τον πληθυσμό της να μειώνεται κατά 1,4 εκατ. Μέχρι το 2080, ο πληθυσμός της θα μπορούσε να συρρικνωθεί από 80 εκατομμύρια σε μόλις 65 εκατομμύρια.
Mapped_How_the_EU_landscape_will_change_because_of_migration_-_and_what_it_will_look_like_in_2080_-_Telegraph_-_2015-12-16_12.53.01
Αλλά η Γερμανία, δεν θα είναι η μόνη χώρα που θα δει τον πληθυσμό της να μειώνεται. Σύμφωνα με την Eurostat, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Βουλγαρία, η Σλοβακία και η Λετονία θα δουν επίσης μια σημαντική συρρίκνωση στους πληθυσμούς τους, περίπου στο 37%.
population-over-601


http://www.newmoney.gr