Δευτέρα, Φεβρουαρίου 8

Είναι παντού

Cyprus beach
Πιτσιρίκο γειά σου. Το να φύγεις από την Ελλάδα δεν είναι και άσχημη ιδέα, αν και ίσως δεν έχεις απομακρυνθεί σε ασφαλή απόσταση. Η μπόχα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας ακόμα θα σε επηρεάζει στη Κύπρο.
Η κίνηση των αέρηδων στη περιοχή μας, πάνε τα συστήματα από τα δυτικά προς τα ανατολικά.
Σε δώδεκα ώρες το πολύ, λούζεσαι τον αέρα των Eλλήνων.
Εισπνέεις Εθνάρχη, εκπνέεις Ανδρέα. Εισπνέεις Σημίτη, εκπνέεις Καραμανλή και πέρδεσαι ΓΑΠ. Εισπνέεις Αλέξη και εκπνέεις Κυριάκο και μη χειρότερα βαγγελίστρα μου. Πάρε τον έναν και χτύπα τον με τον άλλον.

Να σου πω την αλήθεια πώς εγώ απέδρασα από όλα αυτά που έγιναν και που θα γίνουν πριν τρία χρόνια.
Χρειάστηκε να πάρω πιο δραστικά μέτρα όμως από σένα.
Πήγα και έμεινα για λίγο καιρό σε μία φάρμα στο κέντρο της Αυστραλίας.
Εκεί να δεις πώς φεύγουν τα πάντα από το μυαλό σου και πώς πραγματικά ανανεώνεται κανείς.
Έζησα μαζί με τα πιο αγαπημένα μου πρόσωπα με έναν άνθρωπο που, αν και λευκός και έλλην είναι ίσως ο μόνος που εμπιστεύονται οι ιθαγενείς αβορίγινες σε μία τρομακτικά απέραντη περιοχή.
Άνθρωπος που καταλαβαίνει μόνο με μια ματιά αλλά και με ψυχή μικρού παιδιού.
Έβγαλε εκατομμύρια, τα χάρισε, τα ξαναέβγαλε, τα ξαναχάρισε, και τα έβγαλε πάλι.
Μιλάει μία ακαταλάβιστικη γλώσσα και βγάζεις νόημα από τα συμφραζόμενα, αν και τα περισσότερα από αυτά είναι μουγκρητά και κραυγές αλλά μπορείς να κάνεις παρέα μαζί του για ώρες γιατί όταν μιλάει η ψυχή του ξεχύνεται σαν ποτάμι.
‘Ενας άνθρωπος που δεν φοβήθηκε ποτέ του, προκάλεσε πολλές φορές τον θάνατο και αυτός τον εκδικήθηκε επειδή δε φοβήθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο.
Και αυτός ακόμα εκεί, όρθιος στη μέση της ερήμου, να βρίζει να φωνάζει και να αγαπάει και να στήνει αγάλματα στη δικαιοσύνη του Λυκούργου.
Και ατελείωτες κουβέντες στο κήπο του που προστατεύει από την έρημο και καλλιεργεί συνεχώς. Με μία μπύρα συνεχώς στο χέρι, πολλές φορές μία στο κάθε χέρι.
Αλλά γιατί στα λέω αυτά; Α ναι, σου έλεγα πώς ξέφυγα εγώ.
Δεν μπορώ να πω με σιγουριά αν θα σε βοηθήσει αρκετά η Κύπρος. Και αυτό το ΡΙΚ, ρε φίλε, δε παίζεται με τίποτα.
Οι γυναίκες; Ένας Άγγλος που έζησε στη Κύπρο- που κάποτε τα πίναμε μαζί και παραλίγο να γίνουμε και μπατζανάκια- μου εκμυστηρεύτηκε με παράπονο ότι οι γυναίκες εκεί έχουν μεγάλα βυζιά και πολλές τρίχες στο κορμί τους.
Τί να πω, τρόμαξα, για να το λέει αυτός που έζησε τις αγγλίδες και τελικά παντρεύτηκε κινέζα, κάτι θα ξέρει.
Τέλος πάντων, να είσαι καλά εκεί που είσαι, αν και οι λούμπεν ήταν παντού εξ από ανέκαθεν και ετοιμάζονται να κατακτήσουν και το σύμπαν.
Τα έχουν πει όμως και άλλοι.
Νίκος
(Αγαπητέ Νίκο, εγώ αγαπάω την Ελλάδα. Και την Μεσόγειο αγαπάω. Ό,τι είναι γύρω από την Μεσόγειο. Είναι όμορφα στην Κύπρο. Μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα όλο τον χρόνο. Ειδικά, αν είσαι κάπως γενναίος. Όπως βλέπεις στη φωτογραφία, υπήρχαν κι άλλοι γενναίοι εκτός από εμένα εκείνη την ημέρα. Όλη η περιοχή της Λεμεσού είναι μια παραλία. Δηλαδή, ξυποληταρία. Ποτέ δεν σε πειράζουν οι ξυπόλητοι. Όσο για τις Κύπριες με τις τρίχες, τώρα πια δεν έχουν τρίχες οι άνδρες, θα έχουν οι γυναίκες; Τα τελευταία χρόνια, υπάρχουν φορές που είμαι σε παραλίες και είμαι ο μοναδικός με τρίχες· μόνο στις πατούσες δεν έχω τρίχες· άσε που δεν έχω και τατουάζ και με κοιτάνε όλοι με αηδία σαν να είμαι πολύ παρακατιανός. Από την άλλη, είναι ωραία φάση να πετύχεις καμιά γυναίκα που να έχει το πράγμα της καταΐφι· θα αισθάνεσαι σαν πρωταγωνιστής σε τσόντα της δεκαετίας του ’70. Πάντως, τα πιο ωραία μουστάκια και μούσια του κόσμου τα έχουν οι αγαπημένες γιαγιάδες στη Νίσυρο. Να είσαι καλά.)
  pitsirikos.net