Πέμπτη, Απριλίου 21

Στα 69 δολάρια το κόστος για ένα αυτόγραφο του Βαρουφάκη στο eBay (ΦΩΤΟ)

Στα 69 δολάρια το κόστος για ένα αυτόγραφο του Βαρουφάκη στο eBay (ΦΩΤΟ) - Κεντρική Εικόνα
Ευχάριστα νέα για τους θαυμαστές του πρώην υπουργού Οικονομικών
Στο ebay μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, ακόμη και αυτόγραφα πολιτικών όπως αποκάλυψε το Secret της εφημερίδας ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.
Τον πρώτο καιρό της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτογράφοι παρακολουθούσαν κάθε του κίνηση. Από τις μετακινήσεις στο μετρό μέχρι τις βόλτες του με τον πρωθυπουργό της χώρας,
Αλέξη Τσίπρα. Το casual ντύσιμο και η χαλαρή εικόνα του είχαν αναγάγει τον Γιάνη Βαρουφάκη, περί του οποίου ο λόγος, σε σελέμπριτι, ενώ, όπως φαίνεται, δημιουργήθηκε ολόκληρη βιομηχανία προϊόντων γύρω από το όνομά του.

Τα Γιούρογκρουπ, ο Σόιμπλε, οι διαπραγματεύσεις και μια χώρα που βρίσκεται εκτός αγορών δεν ήταν ικανά να επηρεάσουν τον πρώην υπουργό Οικονομικών, ο οποίος όχι μόνο βρίσκεται... εντός αγορών, αλλά σημειώνει και υψηλές πωλήσεις! Μπλούζες, κούπες και μαξιλάρια είναι ελάχιστα από τα είδη που μπορεί να βρει κάποιος στα διαδικτυακά «παζάρια». Με μια απλή αναζήτηση της λέξης «Varoufakis» στο ebay εμφανίζονται σε τιμές ευκαιρίας πόστερ, μπλουζάκια αλλά και δεκάδες άλλα αντικείμενα. Ο πρώην υπουργός έχει την τιμητική του, καθώς «διατίθεται» σε μπλουζάκια μαύρου ή λευκού χρώματος, αλλά και σε αυτοκόλλητα. «V for Varoufakis», «Yianis» και «Varou-fucker» είναι μόλις μερικά από τα τυπώματα στα προϊόντα όπου φιγουράρει. Φυσικά, δεν θα μπορούσαν να λείπουν βιβλία του, οι πωλήσεις των οποίων έχουν εκτοξευτεί στα ύψη, ενώ την ανιούσα έχουν πάρει και οι τιμές τους. Μάλιστα, το «Game Theory: Critical Conce-pts in the Social Sciences» πωλούνταν πριν από λίγο καιρό στο Amazon έναντι 1.757 δολαρίων, με τα υπόλοιπα βιβλία του να μην πέφτουν κάτω από τα 50 δολάρια και να είναι μεταφρασμένα σε αρκετές γλώσσες.
Προς πώληση είναι όμως ακόμη και περιοδικά στα οποία ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει δώσει συνεντεύξεις, όπως, για παράδειγμα, το τεύχος Μαρτίου γνωστού ελληνικού περιοδικού με τον πρώην υπουργό να κοσμεί το εξώφυλλο. Αντίστοιχα, για 14 ευρώ πουλήθηκε τεύχος της εφημερίδας «Το Ποντίκι», με τίτλο «Η Φράου και ο Πρωτάρης», το οποίο από τον Θεσσαλονικιό πωλητή του χαρακτηρίζεται «συλλεκτικό, εξαιτίας των εξελίξεων στην ευρωζώνη», και διευκρινίζεται πως έχει εξαντληθεί από τις πρώτες κιόλας ώρες τηςκυκλοφορίας του. Στον ίδιο ιστότοπο φιγουράρει και σημειωματάριο με το πορτρέτο του Γιάνη Βαρουφάκη, χαραγμένο σε ξύλο, και με το κοσμοϊστορικό πλέον «wow» που είπε στον Γερούν Ντάισελμπλουμ, με κόστος περίπου 10 λίρες. Ωστόσο, αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι πως στο ebay πωλούνται από συλλέκτες σε καλή (προσιτή) τιμή και αυτόγραφα του κ. Βαρουφάκη. Συγκεκριμένα, δύο φωτογραφίες με την αυθεντική υπογραφή του πωλούνται έναντι 59 και 69 δολαρίων.

Πάντως, δεν πρόκειται για το πρώτο αυτόγραφο του Βαρουφάκη που πωλείται στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα καθώς υπάρχει μία ακόμη φωτογραφία του που κοστίζει 60 δολάρια.



parapolitika.gr/