Κυριακή, Μαΐου 1

Ένα ταξίδι μας φέρνει... πιο κοντά!

Ένα ταξίδι μας φέρνει... πιο κοντά!

Οι ψυχολόγοι όλου του κόσμου και οι ειδικοί επί των σχέσεων συμφωνούν χωρίς καμία αναστολή:
Ένα ταξίδι είναι το καλύτερο «ανεβαστικό» σε μια σχέση.
Δεν είναι υποχρεωτικό το ταξίδι να είναι πολυήμερο ή πολυδάπανο, φτάνει να μας βγάζει από την καθημερινότητά μας και να μας επιτρέπει να ανανεώσουμε και τον εαυτό μας και τη σχέση μας.
Οι άνθρωποι γενικά αγαπάνε την αλλαγή περισσότερο από ό,τι παραδέχονται. Μπορεί η καθημερινότητα και η συνήθεια να φαντάζουν απαραίτητες, αλλά και η αλλαγή και η έξοδος από αυτό το μοτίβο είναι επίσης απαραίτητη…


Ο έρωτας από μόνος του είναι ένα ταξίδι. Και μάλιστα, με πολλά απρόοπτα, όσο καλά και αν νομίζει το ζευγάρι ότι μπορεί να σχεδιάσει τα πράγματα…Φυσικά είναι ένα ταξίδι απείρως γοητευτικό, σαγηνευτικό, ονειρικό. Και το πραγματικό ταξίδι, αυτό που θα κάνουμε για να ανανεωθούμε του ταιριάζει του έρωτα, του κάνει καλό.

Φυσικά αν υπάρχουν σε μια σχέση δομικά προβλήματα, δεν αντιμετωπίζονται με πυροτεχνήματα. Ούτε με υπεκφυγές. Αν κάτι δεν πάει καλά, αν υπάρχουν παράπονα ή απόσταση στο ζευγάρι, το ταξίδι από μόνο του δεν θα τα γιατρέψει. Όπως έλεγε και ο Καβάφης, του Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες, αν τους κουβαλάμε μέσα μας, θα τους αντιμετωπίσουμε όπου και να πάμε.

Ωστόσο υπάρχουν και προβλήματα τα οποία δημιουργούνται ακριβώς από την επανάληψη και την καθημερινότητα, χωρίς να υπάρχουν άλλοι λόγοι. Για την ακρίβεια, τα περισσότερα προβλήματα σχέσεων δεν θα έπρεπε να λέγονται «προβλήματα σχέσεων», αλλά «προβλήματα καθημερινότητας». και το πιο ερωτευμένο ζευγάρι, και ο πιο παθιασμένος έρωτας δεν τα βγάζει πέρα στην αναμέτρηση με το τέρας της επανάληψης και της ρουτίνας…

Εδώ είναι που το ταξίδι αποδεικνύεται πολύτιμο. Αν μια σχέση δεν έχει ραγίσει, αλλά έχει απλά ξεθωριάσει, γιατί το κάθε μέρα είναι μια πολύ δύσκολη συνθήκη, το σπάσιμο της ρουτίνας, η ρομαντική ή περιπετειώδης – ή και τα δυο – διάθεση που συνοδεύει μια απόδραση, το φρεσκάρισμα των εικόνων και των αισθήσεων, πάντα λειτουργεί ευεργετικά στη σχέση. Άλλο είναι να ξυπνάς – πάλι – στο ίδιο κρεβάτι κι άλλο είναι να αντικρίζεις από το παράθυρό σου ένα όμορφο χιονισμένο τοπίο ή τα κανάλια της Βενετίας ή τον Πύργο του Άιφελ…Όσο κι αν είναι κλισέ, ναι, ο έρωτας θέλει αλλαγή και έκπληξη για να ανθίσει.

Φυσικά δεν είναι πάντα στο χέρι μας να οργανώσουμε μια απόδραση από την καθημερινότητα όσο κι αν το θέλουμε ή όσο αν καταλαβαίνουμε ότι την χρειαζόμαστε. Τα απαιτητικά ωράρια για την επιβίωση ή και η έλλειψη αρκετών πόρων κάνουν καμιά φορά ένα απλό ταξιδάκι να φαντάζει απρόσιτη πολυτέλεια. Ωστόσο αν το θέλουμε πολύ και το απαιτούμε από τον εαυτό μας, μπορούμε να βρούμε λύσεις. Καλό θα ήταν όλοι να μπορούσαμε να απολαμβάνουμε τεράστια ταξίδια, αλλά και ένα σαββατοκύριακο σε έναν όμορφο – έστω και κοντινό – προορισμό, την δουλειά του την κάνει. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην είμαστε πολύ επιλεκτικοί και να κατεβάσουμε τα στάνταρ σε σχέση με την πολυτέλεια.

Το να πάμε ένα ταξίδι δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χαλάσουμε μια περιουσία. Αυτό που πρέπει να «χαλάσουμε» είναι η ρουτίνα . Το αν το δωμάτιο που θα μείνουμε είναι πολυτελές ή όχι, δεν έχει καμία σημασία, ίσως μάλιστα η νεανικότητα που αναδύεται από την έλλειψη υπερβολικής πολυτέλειας να είναι ακόμα πιο ενδιαφέρουσα από ερωτική άποψη. Οπότε, τολμήστε ένα ταξιδάκι, κάντε δώρο στον εαυτό σας μια εμπειρία που θα σας ανανεώσει και θα σας ενώσει, και δώστε στον εαυτό σας και στον σύντροφό σας υπόσχεση ότι θα το ξανακάνετε σύντομα…

Πηγή: oroskopos.tv