Παρασκευή, Μαΐου 6

Τα μέτρα θα περάσουν γιατί η Ελλάδα πουλήθηκε από πολιτικούς προδότες με αντίτιμο τα αργύρια της προδοσίας...Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί πολλές φορές, έχει καταντήσει πλέον βαρετό!

Πανελλαδικός απεργιακός ξεσηκωμός

Παραλύει η χώρα έως και την Κυριακή μετά την αιφνιδιαστική ενέργεια της κυβέρνησης να κατεβάσει το ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο στη Βουλή, για να συζητηθεί και να ψηφισθεί εντός του Σαββατοκύριακου.
Οι πάντες κινητοποιούνται, ενώ οργανώνεται πανεργατικό συλλαλητήριο, ως ύστατη προσπάθεια αντίδρασης στα σχέδια της κυβέρνησης η οποία κατακρυμνίζει ό,τι κατακτήθηκε σε αύτη την χώρα ύστερα από αγώνες δεκαετιών, ακόμα και τα πλέον τυπικά δικαιώματα, που μετατρέπουν τον άνθρωπο από πολίτη με δικαιώματα σε φοροδοτική και εισφοροδοτική "μηχανή".

Δικαίωμα η κοινωνική ασφάλιση αναφέρει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Το δικαίωμα στην κοινωνική ασφάλιση υπενθυμίζει η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΕΔΑ) και υπογραμμίζει παράλληλα ότι η εφαρμογή μέτρων λιτότητας επί μακρό χρόνο οδηγεί σε υποβάθμιση της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Στο πλαίσιο του θεσμικού της ρόλου ως επίσημου ανεξάρτητου συμβουλευτικού οργάνου της πολιτείας για τα δικαιώματα του ανθρώπου, η ΕΕΔΑ τονίζει σε έκθεσή της ότι η εφαρμογή μέτρων λιτότητας υπονομεύει τη δυνατότητα της πολιτείας να εγγυηθεί βασικά οικονομικά και κοινωνικά δικαιώματα εξαιτίας των δραστικών περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες, αποδομεί το κοινωνικό κράτος και εντείνει την υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του λαού, με αποτέλεσμα να φτωχοποιείται και να εξαθλιώνεται ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα του πληθυσμού, να διευρύνεται το κοινωνικό χάσμα και να διαρρηγνύεται ο κοινωνικός ιστός.
Οι βασικοί άξονες που πρέπει να διέπουν την προστασία του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση αφορούν στη διαθεσιμότητα του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, που προϋποθέτει την ύπαρξη ενός ισχυρού θεσμικού πλαισίου και ενός συστήματος κοινωνικής ασφάλισης βιώσιμου, στην επάρκεια του δικαιώματος στην κοινωνική ασφάλιση, ώστε να διασφαλίζει στον ασφαλισμένο ένα ικανοποιητικό επίπεδο διαβίωσης και να επιτρέπει την εκδήλωση της κοινωνικής αλληλεγγύης ακόμα και υπό εξαιρετικά δυσμενείς δημοσιονομικές συνθήκες, και τέλος στη διασφάλιση του δημόσιου, υποχρεωτικού και καθολικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, στη βάση της αρχής της ισότητας και της μη διάκρισης.

ΓΣΕΕ: 48ωρη γενική απεργία για Ασφαλιστικό και Φορολογικό

Η ΓΣΕΕ προκήρυξε 48ωρη γενική απεργία για αύριο Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου ενάντια στο Ασφαλιστικό και Φορολογικό νομοσχέδιο.
Ενώ κάνει λόγο και για κοινοβουλευτικό πραξικόπημα της κυβέρνησης, καθώς «μετά τις αιφνιδιαστικές πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και την επιβολή μέτρων με κατεπείγουσες διαδικασίες, τώρα προχωρά και σε κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, ενώ με διαδικασίες fast track επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο».
Η ΓΣΕΕ χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως ταφόπλακα για τους εργαζομένους και τους συνταξιούχους, ενώ η Συνομοσπονδία έχει λάβει ήδη απόφαση και για 24ωρη γενική απεργία για την Κυριακή 8 Μαΐου - ημέρα κατά την οποία έχει επιβληθεί το άνοιγμα των καταστημάτων- και συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση της η ΓΣΕΕ, τα συλλαλητήρια που θα γίνουν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μετά τις τελευταίες εξελίξεις μετατρέπονται στις κεντρικές απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων, ενώ απευθύνει κάλεσμα για μαζική συμμετοχή και παράλληλα ζητά από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να καταδικάσουν κοινοβουλευτικά το «πραξικόπημα της κυβέρνησης».

ΑΔΕΔΥ: 48ωρη γενική απεργία, Παρασκευή 6 και Σάββατο 7 Μαΐου

Σε 48ωρη γενική απεργία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 προχωράει η ΑΔΕΔΥ με συμμετοχή συλλαλητήρια που θα πραγματοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο που θα τεθεί παράλληλα προς ψήφιση στη Βουλή.
Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε συμμετοχή όλους τους εργαζόμενους με στόχο να μην περάσουν τα νέα μέτρα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ κυβέρνησης και δανειστών τα οποία όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ προβλέπουν:
1. Αύξηση του υψηλού συντελεστή ΦΠΑ στο 24% από 23%. Από την αναπροσαρμογή του συντελεστή υπολογίζεται να εισπραχθούν 450 εκατ. ευρώ.
2. Αύξηση της φορολογίας στην αμόλυβδη, στο υγραέριο και στο φυσικό αέριο.
3. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον καπνό και στα τσιγάρα.
4. Αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αλκοολούχα ποτά.
5. Αύξηση του τέλους ταξινόμησης των εισαγόμενων αυτοκινήτων και των τελών κυκλοφορίας.
6.Επίσης, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ στις βασικές φορολογικές διατάξεις του νομοσχεδίου προβλέπεται:
Αντί για αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 12.000 ευρώ πού υποσχόταν η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φέρνει νέα μείωση στα 9.090 ευρώ για μισθωτούς και συνταξιούχους από 9.545 ευρώ που ήταν έως σήμερα. Η επιστροφή φόρου μειώνεται από τα 2.100 ευρώ στα 2.000 ευρώ, ενώ με το «εφεδρικό» μνημόνιο συζητείται παραπέρα μείωση του αφορολόγητου ορίου στα 8.182 ευρώ. Μισθωτοί και συνταξιούχοι με ετήσια εισοδήματα από 9.090 ευρώ μέχρι 9.545 ευρώ, οι οποίοι καλύπτονταν από το αφορολόγητο, θα υποστούν επιβαρύνσεις μέχρι 100 ευρώ το χρόνο.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι με φορολογητέες μηνιαίες αποδοχές από 757 ευρώ έως 795 ευρώ θα έχουν αύξηση της φορολογίας.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι και συνταξιούχοι με εισόδημα φορολογητέο πάνω από 795 ευρώ και μέχρι 2.250 ευρώ, θα πληρώσουν επιπλέον φόρους έως και 176 ευρώ τομ χρόνο για τα εισοδήματά τους αυτά.
Το νομοσχέδιο προβλέπει νέα κλίμακα της «ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης», η μηνιαία παρακράτηση της οποίας σε μισθούς και συντάξεις θα ξεκινήσει από τη στιγμή που το νομοσχέδιο θα γίνει νόμος του κράτους. Συγκεκριμένα, προβλέπεται νέος αυξημένος συντελεστής 2,2% (από 1% που ίσχυε μέχρι τώρα) για εισοδήματα από 12.000 ευρώ έως 20.000 ευρώ.
Σημαντική επιβάρυνση θα υποστούν όσοι έχουν κάποιο εισόδημα από ενοίκια. Για ετήσιο ποσό από ενοίκια μέχρι 12.000 ευρώ, ο συντελεστής αυξάνεται από το 11% στο 15%. Τα λαϊκά νοικοκυριά που αποκτούν εισόδημα από νοίκια από 1.000 μέχρι 12.000 ευρώ, θα πληρώνουν επιπλέον φόρο από 40 μέχρι και 480 ευρώ τον χρόνο.
Το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνδυασμό με τα χαράτσια της «αλληλεγγύης», φέρνει περαιτέρω επιβαρύνσεις σε εισοδήματα από 9.090 μέχρι 27.000 ευρώ το χρόνο.
Αναφέρεται, επίσγς, πως απέναντι σε αυτή την επίθεση η ΑΔΕΔΥ θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανατροπή της άδικης και ταξικής -σε βάρος των εργαζομένων και των αδύναμων στρωμάτων- φορολογικής πολιτικής.

Και οι εργαζόμενοι στους δήμους στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ

Στην 48ωρη πανελλαδική απεργία που κήρυξε για αύριο και μεθαύριο η ΑΔΕΔΥ, ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που εισάγεται προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής, συμμετέχουν και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων στην Αυτοδιοίκηση, ΠΟΕ-ΟΤΑ και ΠΟΠ- ΟΤΑ.
Σ' ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ., ως πειθήνιο όργανο σπεύδει να ψηφίσει το αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει εισηγηθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαΐου, δηλώνοντας έμπρακτα την υπακοή της εν όψει της συνεδρίασης του EUROGROUP την Δευτέρα 9 Μαΐου». Σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, πρόκειται για «ένα αντι-ασφαλιστικό νομοσχέδιο που μόνο στόχο έχει την περιστολή της συνταξιοδοτικής δαπάνης 1,8 δις και τη λήψη μέτρων συνολικά 9 δις ευρώ. Η κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης και η μετατροπή της σε ανταποδοτική, η μείωση κύριων και επικουρικών συντάξεων, η περικοπή του εφάπαξ είναι μόνο κάποιες από τις συνέπειες που άμεσα θα επιφέρει. Ταυτόχρονα, στο ίδιο νομοσχέδιο, συμπεριλαμβάνονται σωρεία φορολογικών διατάξεων που αποτελούν μια νέα γενικευμένη φοροεπιδρομή, με αύξηση των έμμεσων αλλά και των άμεσων φόρων, σε συνέχεια των μέτρων που επιβλήθηκαν με τα 3 πρώτα μνημόνια και που δρομολογούν την νέα συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ-ΟΤΑ, καλώντας παράλληλα τους εργαζομένους σε συγκέντρωση αύριο στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Κλαυθμώνος και την Κυριακή στο συλλαλητήριο στην Πλατεία Συντάγματος στις 6 το απόγευμα.

Τρεις διαδοχικές συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ ενάντια στο ασφαλιστικό-φορολογικό νομοσχέδιο

Mε τρεις απεργιακές συγκεντρώσεις κλιμακώνει το ΠΑΜΕ τις αντιδράσεις ενάντια στην ψήφιση του ασφαλιστικού-φορολογικού νομοσχεδίου. Συγκεκριμένα η πρώτη θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή 6 Μαΐου στις 11.00 π.μ. στην Ομόνοια, θα ακολουθήσει νέα συγκέντρωση την ίδια ώρα πάλι στην Ομόνοια το Σάββατο 7 Μαΐου, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
Το ΠΑΜΕ τονίζει πως «έφτασε η ώρα της μάχης» και καλεί όλους στο δρόμο «για να μην περάσει ο νόμος-λαιμητόμος για το ασφαλιστικό, το νέο φορολογικό». Το ΠΑΜΕ ζητάει από τους εργαζόμενους να νεκρώσουν τα πάντα και να σταματήσει η παραγωγή παντού.
«Ακόμα κι αν η κυβερνητική πλειοψηφία μαζί με τους γνωστούς πρόθυμους ψηφίσουν τα άγρια μέτρα, η 48ωρη απεργία με τη μαζικότητα, τη συμμετοχή, την οργάνωση και τον παλμό της μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για την ανατροπή τους μέσα από τους αγώνες μας», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του ΠΑΜΕ.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στη 48ωρη απεργία

Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου.
Ο Π.Ι.Σ.και η Ε.Ο.Ο. καλούν τους ιατρούς να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις ενάντια στο ασφαλιστικό – φορολογικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

"Χειρόφρενο" σε όλα τα ΜΜΜ

Χειρόφρενο ανεβάζουν οι συγκοινωνίες αύριο και μεθαύριο λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων που προκήρυξαν σωματεία εργαζομένων σε μέσα μαζικής μεταφοράς, εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου για ασφαλιστικό και φορολογικό στην Ολομέλεια της Βουλής.
Συγκεκριμένα, η Αθήνα την Παρασκευή και το Σάββατο θα μείνει χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, με τους εργαζόμενους να προχωρούν σε 48ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση του νομοσχεδίου.
«Η κυβέρνηση επιχειρεί, με συνοπτικές διαδικασίες, να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία και να ψηφιστεί μέσα στο Σαββατοκύριακο, το φοροασφαλιστικό νομοσχέδιο-λαιμητόμο, με το οποίο δίνεται η χαριστική βολή στο ασφαλιστικό σύστημα και ξεκινάει μια νέα φοροκαταιγίδα» σημειώνουν μεταξύ άλλων σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός σιδηρόδρομος από αύριο έως και την Κυριακή λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην τριήμερη απεργία της ΓΣΕΕ.
Σε 48ωρη απεργία προχωρούν αύριο και μεθαύριο και οι εργαζόμενοι σε τρόλεϊ και λεωφορεία αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Οι εργαζόμενοι στα παραπάνω μέσα μεταφοράς έχουν επίσης αποφασίσει στάσεις εργασίας την Κυριακή από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας, στο πλαίσιο της απεργίας που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία της ΠΝΟ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων

Τετραήμερη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων από αύριο στις 6.00 το πρωί της Παρασκευής 6 Μαΐου έως στις 6 το πρωί της Τρίτης 10 Μαΐου, αποφάσισε σε σημερινή της έκτακτη συνεδρίαση η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).
Στελέχη της ΠΝΟ μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφεραν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις που γίνονται με αφορμή την κατάθεση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή και στις οποίες ενσωματώνεται και ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς με συμμετοχή των Ελλήνων ναυτικών στην 24ωρη κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την Κυριακή 8 Μαΐου, θα έχουν προοπτική κλιμάκωσης.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της έχει τονίσει ότι «το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, που έχει κατατεθεί στις Επιτροπές της Βουλής για επεξεργασία περιέχει δυσμενέστερες ρυθμίσεις αφού διευρύνεται και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και εντάσσονται στη νέα του διευρυμένη μορφή του τα Ταμεία Πρόνοιας των Ναυτικών (Αξιωματικών και Κατωτέρω Πληρωμάτων) τα οποία, είναι πλέον ή βέβαιον ότι θα απωλέσουν πλήρως τα αποθεματικά τους και από υγιή αυτοτελή ταμεία, που είναι σήμερα, θα καταλήξουν, μαζί με τα υπόλοιπα ομοειδή ταμεία που εντάσσονται στον νέο φορέα, σε ένα νέο ελλειμματικό τέρας».
«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να περάσει στην ελληνική κοινωνία και η κυβέρνηση θα πρέπει να το πάρει άμεσα πίσω», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας Γιάννης Χαλάς και προσέθεσε ότι η «συγκεκριμένη ρύθμιση δίνει το τελειωτικό χτύπημα στο ναυτικό επάγγελμα και τους συνταξιούχους ναυτικούς».

Γενικό προσκλητήριο των αγροτών για να κατέβουν όλοι στην Αθήνα το Σάββατο

"Ενωνόμαστε για δεύτερη φορά με τα αδέλφια μας" τονίζουν στο προσκλητήριό τους οι αγρότες
Γενικό προσκλητήριο απευθύνει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων η οποία καλεί τους αγρότες από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στο παναγροτικό – παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Μάη, στις 6 μμ, στην Ομόνοια.
«Δεν πρόκειται να μας αιφνιδιάσουν» υπογραμμίζει και καταγγέλλει την κυβέρνηση «που σαν τον εγκληματία, προσπαθεί να τελειώσει στα γρήγορα τη «βρωμοδουλειά» και αποφάσισε να φέρει το νομοσχέδιο για ψήφιση στη Βουλή μέσα στο Σαββατοκύριακο». .
«Ενωνόμαστε για δεύτερη φορά με τα αδέλφια μας τους εργατοϋπαλλήλους και το λαό της Αθήνας, με τους επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους, τους επιστήμονες, τους νέους, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους των λαϊκών οικογενειών, στον γενικό ξεσηκωμό, στην κοινή μάχη για μην περάσει το Ασφαλιστικό – Φορολογικό νομοσχέδιο και τα άλλα μέτρα σφαγιασμού του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, των άλλων κομμάτων που ψήφισαν μαζί το τρίτο μνημόνιο» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζεται πως «η αγροτιά, μαζί με την εργατιά και τα άλλα λαϊκά στρώματα θα δώσουμε για άλλη μια φορά, αγωνιστική απάντηση στην κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ και την πολιτική τους».

Διήμερη απεργία της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ το Σάββατο και την Κυριακή

Σε 48ωρη απεργία προχωρά από τα μεσάνυχτα η ΓΕΝΟΠ αύριο και το Σάββατο, ενώ την Κυριακή θα συμμετάσχει στην απεργία της ΓΣΕΕ. Με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ΤΙς «λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού» ως προς την κατάθεση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, χρησιμοποιώντας λογικές απόλυτου αιφνιδιασμού κατέθεσε προς ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό.
Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ υλοποιώντας την από 4/4/2016 ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, συμμετέχει στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και καλεί το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ σε απεργία από της 00:01 της Παρασκευής 6 Μαΐου.
Η 48ωρη απεργία θα συνεχισθεί και την Κυριακή 8 Μαΐου, ημέρα που η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.
Συνάδελφοι,
Σε αυτούς που μετέτρεψαν το μεγάλο ΟΧΙ του Ελληνικού λαού, σε ένα Εκκωφαντικό ΝΑΙ υπογράφοντας το τρίτο και επαχθέστερο μνημόνιο, έχουμε μόνο μια υποχρέωση, να τους ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ.

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ κλείνουν τα εμπορικά την Κυριακή 8 Μαΐου

Το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, 8 Μαΐου 2016, η οποία είναι εργάσιμη ημέρα δυνάμει του ν. 4177/2013, αποφάσισαν ομόφωνα η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) και η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).
Η απόφαση αυτή, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι δύο οργανώσεις, λαμβάνεται σε ένδειξη διαμαρτυρίας στην απόφαση να εισαχθεί το πρωί του Σαββάτου, 7 τρέχοντος, στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Κυριακής με την ψήφιση του νομοσχεδίου.
"Με τις συγκεκριμένες διαδικασίες fast track, όπως αναφέρουν οι δύο οργανώσεις σε κοινή ανακοίνωσή τους, η κυβέρνηση επιχειρεί να αιφνιδιάσει την ελληνική κοινωνία προωθώντας τη ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο, προσπαθώντας να ελαχιστοποιήσει έτσι τις αντιδράσεις".
Οι δύο οργανώσεις καλούν τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να συμμετάσχουν στο γενικό συλλαλητήριο, που οργανώνουν οι φορείς της αγοράς και της εργασίας και θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή, 8 Μαΐου, στις 10 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Σημειώνεται τέλος στην ανακοίνωση ότι: "πρέπει η κυβέρνηση, αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος, κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου «λερναίας ύδρας» που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία.
Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή, 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά!
Όλοι μαζί θα επιτύχουμε να ανατρέψουμε την ασφαλιστική «μεταρρύθμιση», που το μόνο νέο στοιχείο που εισάγει είναι μία ακόμη φορολογία στο ανύπαρκτο πλέον εισόδημα του βαριά πληγωμένου από την κρίση μικρομεσαίου επιχειρηματία".

Το ΤΕΕ καλεί σε κινητοποιήσεις και ζητά από τους μηχανικούς που έχουν εκλεγεί βουλευτές να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο

Σε καταψήφιση του νομοσχεδίου για το Ασφαλιστικό καλεί τους βουλευτές συναδέλφους του ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ύστερα από απόφαση της διοικούσας επιτροπής, «προκειμένου να αντιληφθούν έστω και την ύστατη στιγμή ότι οι αποφάσεις τους καθορίζουν το μέλλον όλου του κλάδου».
«Θυμίζουμε σε όλους, ότι τυχόν υπερψήφιση θα έχει ονοματεπώνυμο: αυτό του καθενός και της καθεμίας που συναίνεσε στην καταστροφή μας», επισημαίνει ο κ. Στασινός, καλώντας, «όλους τους μηχανικούς σε αγώνα τις επόμενες ημέρες, για να καταλάβει έμπρακτα η κυβέρνηση και η Βουλή ότι αυτό το νομοσχέδιο δεν έχει τη συναίνεση της κοινωνίας».
Ειδικότερα, με ανακοίνωσή του, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας καλεί όλους τους μηχανικούς να συμμετέχουν στην γενική απεργία ενάντια στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό που προκήρυξε ήδη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για την Παρασκευή 6 Μαΐου και το Σάββατο 7 Μαΐου, δηλαδή τις ημέρες της συζήτησης και της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.
Ο κ. Στασινός δήλωσε σχετικά: «Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό είναι πλέον γνωστό σε όλους ότι είναι στην πραγματικότητα ένα δημοσιονομικό και φορολογικό νομοσχέδιο. Αποδείξαμε με αναλογιστική μελέτη ότι η κυβερνητική πρόταση για το Ασφαλιστικό, μειώνει κατά 25% το χρόνο ζωής του Ταμείου των μηχανικών, του ΤΣΜΕΔΕ. Το Ταμείο των μηχανικών είναι ακόμη και σήμερα ισχυρό και βιώσιμο και έτσι πρέπει να παραμείνει. Η κυβερνητική πρόταση για το νέο Ασφαλιστικό, είναι λανθασμένη επιστημονικά, άδικη κοινωνικά και αναποτελεσματική οικονομικά. Η μόνη αποδεκτή για την κοινωνία, για τους επιστήμονες, για τους ελεύθερους επαγγελματίες, για τους μηχανικούς προοπτική, είναι η απόσυρσή του. Τυχόν υπερψήφιση του Ασφαλιστικού από τη Βουλή, χωρίς την κοινωνική συναίνεση, είναι έγκλημα απέναντι στις σημερινές και ερχόμενες γενιές».
Σημειώνεται ότι οι μηχανικοί της χώρας συνεχίζουν την απεργία - αποχή τους από την συμμετοχή σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων και Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Δημοπρασιών Έργων και Μελετών, Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ.),
Το ΤΕΕ, καταλήγει η ανακοίνωση, «καλεί τον κάθε συνάδελφο μηχανικό να βροντοφωνάξει "όχι στο νόμο που μας πετάει στο δρόμο". Αυτός ο αγώνας είναι πλέον αγώνας επιβίωσης».

Νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ Παρασκευή και Σάββατο εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ

Νέα 48ωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ εξήγγειλε η ΠΟΕΣΥ για όλα τα ΜΜΕ την Παρασκευή και το Σάββατο. Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:
"Μετά την αιφνιδιαστική εισαγωγή προς ψήφιση του αντιασφαλιστικού νομοσχεδίου που φτωχοποιεί και εξαθλιώνει το σύνολο του ελληνικού λαού, ενοποιεί βίαια το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καταργεί το αγγελιόσημο και θέτει τον κόσμο του Τύπου υπό ομηρία, το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) αποφάσισε να συμμετάσχει στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ με 48ωρη απεργία από τις 06.00 της Παρασκευής 6 Μαΐου 2016 έως τις 06.00 της Κυριακής 8 Μαΐου 2016 σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά, καθώς και στη Γενική Γραμματεία Τύπου & Ενημέρωσης, το ΑΠΕ-ΜΠΕ και τα Γραφεία Τύπου, χωρίς καμιά εξαίρεση εκτός από τα 15λεπτα απεργιακά δελτία:
• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τα ραδιόφωνα στις 13:15-13:30.
• Μετάδοση 15λεπτου απεργιακού δελτίου από τους τηλεοπτικούς σταθμούς στις 20:00-20:15.
Η ΠΟΕΣΥ πέρα από την αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο-καρμανιόλα, που εξανεμίζει όχι μόνο τα ασφαλιστικά αλλά και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων και συνταξιούχων, εκφράζει και τη δυσαρέσκειά της για την ασυνέπεια του Πρωθυπουργού, ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα δεχθεί αντιπροσωπεία της πριν από την κατάθεση, προκειμένου να συζητήσει με το δημοσιογραφικό κόσμο για το ασφαλιστικό.
Η ΠΟΕΣΥ καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να διασφαλίσουν την επιτυχία της απεργίας και την περιφρούρησή της και τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.
Η ΠΟΕΣΥ διακηρύσσει ότι όποια κι αν είναι η κατάληξη της ψηφοφορίας στη Βουλή, ο δημοσιογραφικός κόσμος δεν θα πάψει να αγωνίζεται για δικαίωση των αιτημάτων του, την αξιοπρέπειά του και την ελευθεροτυπία".

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου

Ακυρώνονται οι παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μαΐου λόγω της 48ης απεργίας που προκήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Πιο συγκεκριμένα, ακυρώνονται: «Ο θάνατος του εμποράκου» του Άρθουρ Μίλλερ στη Κεντρική Σκηνή, «Το πανηγύρι» του Δημήτρη Κεχαΐδη στην Σκηνή «Νίκος Κούρκουλος», οι «Ξένοι» του Σέρτζι Μπελμπέλ στο Νέο Rex, η «Άννα Καρένινα» του Λεβ Τολστόι στο θέατρο Rex - Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη» και «Το ρολόι» στο Σχολείον της Αθήνας.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πρώτη κρατική Σκηνή παρακαλούνται οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήρια να προσέλθουν στα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου εντός δεκαήμερου για αλλαγή ή εξαργύρωση των εισιτηρίων τους, ή να επικοινωνήσουν με το τηλέφωνο 210.7234567 για εισιτήρια μέσω τηλεφωνικού κέντρου και ίντερνετ.
Σημειώνεται ότι τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου λειτουργούν από Τρίτη έως Κυριακή, 09:30 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ.
.thepressroom.gr