Σάββατο, Αυγούστου 20

Ούτε τα φράγκα, ούτε η διασημότητα κάνουν πέρα την κατάθλιψη

ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΞΥΣΙΜΟ ΣΤΟΥΣ ΟΡΧΕΙΣ...


Γυναικάρα με τα όλα της. Δεν της λείπει τίποτα. Λεφτά; Όσα θέλει, και με το παραπάνω.Φήμη; Ηθοποιός χολυγουντιανή σε πλήρη δράση και βραβευμένη. Ομορφιά; Μέσα στις δέκα πρώτες της γης. Ελκυστική; Να την πιεις στο ποτήρι ακόμα και στα 47 της. Να την τρως και να μη χορταίνεις. Είπαμε. Τα έχει όλα. Η κορμάρα. Κι όμως.

Κατάθλιψη. Η μεγάλη αρρώστεια της εποχής μας. Από αυτή την ασθένεια δεν ξέφυγε η Ουαλλή σταρ Κάθρην Ζέτα Τζόουνς. Το ακούς και τρελαίνεσαι. Να, γιατί ο άνθρωπος χρειάζεται τους... φιλοσόφους. Αυτούς που τη ψάχνουν στο αληθινό νόημα της ζωής. Ποια πλούτη και ποια δόξα, σου λένε. Άλλο είναι! Ποιο, ρε; Και ο καθένας φιλόσοφος προτείνει το δικό του.
Η συνάντηση της αιωνιότητος. Ο στρατοκράτης Μέγας Αλέξανδρος, ο μέγιστος κατακτητής του πλανήτη, ο πιο δοξασμένος των δοξασμένων, βγαίνει από το τανκ και πριν ανέβει στο αεροσκάφος με τους πυραύλους βλέπει έναν φουκαρά μέσα σ'ένα πιθάρι. Του λένε είναι ο κυνικός φιλόσοφος ο Διογένης. Τι έγινε; Εδώ τελειώνεις. Εδώ το κλείνεις το βιβλίο.
«Μεγάλε Διογένη, σε θαυμάζω, είσαι ο γίγαντας του πνεύματος, πες μου τι θες από εμένα, ό,τι μου ζητήσεις θα το κάνω διότι το αξίζεις...» του λέει ο Αλέκος.
Είπαμε. Δεν είπαμε; Εδώ λες σαν άνθρωπος ότι σ' έχουν δουλέψει οι θεοί. Ότι η ζωή είναι μια απάτη.
Απλώνει το χέρι ο Διογένης μέχρι τους όρχεις του και ξύνεται. Ο Αλέξανδρος ο Μέγας τα' χει χάσει. Οι επιτελείς του είναι σε αμηχανία. Μετά από λίγα δευτερόλεπτα όταν πια ολοκλήρωσε το ξύσιμο ο Διογένης, έβαλε το χέρι στο μέτωπο και αποκρίθηκε στον μέγιστο στρατηλάτη: «Ρε μάγκα, κάνε μου τη χάρη και φύγε από μπροστά μου, μου κόβεις τον ήλιο».
Το γεγονός δεν είναι μύθος. Η σούπερ γυναίκα Κάθρην Ζέτα Τζόουνς, ζωντανή φαντασίωση σε κάθε αρσενικό, με προσωπική περιουσία εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, διάσημη, λόγω της μανιοκαταθλιπτικής της ψύχωσης που την έχει βαρέσει υποβάλλεται σε θεραπεία. Αυτός είναι και ο λόγος που επέστρεψε στον σύζυγό της Μάικλ Ντάγκλας που τον είχε παρατήσει.
apodytiriakias.gr