Παρασκευή, Αυγούστου 26

ΘΑ ΦΑΤΕ ΚΑΛΑ…. ΌΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ…! ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΟΥ MAKELEIO.GR ΠΟΥ ΞΕΒΡΑΚΩΝΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΆΧΡΗΣΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ…! ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ….

πουτιν

Προς τους Έλληνες Αγρότες….
Είστε αρλούμπες….
Προς την ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τον πρωθυπουργό….
Για καλή σας τύχη τα δέντρα που χαρίζουν ροδάκινα και νεκταρίνια δεν αντέχουν μεγάλος βάρος…
Ας τα δούμε από την Αρχή…
Ούτε ένα Ροδάκινο και νεκταρίνι δεν βρήκαμε στην αγορά της Γερμανία όλο το μήνα Αύγουστο…..
Βερολίνο – Μοναχό- Κολωνία-
Ούτε ένα Ελληνικό καλοκαιρινό φρούτο στα σούπερ Μαρκετ….

Από Ισπανία βρήκαμε… ακόμα και Νεκταρίνια από την Ουγγαρία…
Δε μου λες ρε Τσίπρα τόσο δύσκολο είναι να πάρεις την «αφέντρα» σου την Μερκελ να της πεις ΠΑΡΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ από την Ελληνική Αγορά….. και δώσε ανάσα ζωής στους αγρότες μου….
Δε μου λες ρε Τσίπρα τόσο δύσκολο να πάρεις το αφεντικό του lidl και να τους πεις…. ΠΑΡΕ ΤΟΣΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ από την Ελληνική Αγορά για τα χιλιάδες καταστήματα σου σε όλη την Ευρώπη…….. και δώσε ανάσα ζωής στους αγρότες μου….
Δε μου λέτε ρε Αγρότες χαραμοφάηδες…. Εσείς τι κάνετε για να πουλήσετε τα φρούτα σας…
Τι….;
ΔΕΙΤΕ τους συνάδελφους σας από την Ισπανία…
Ένας υπέροχος τρόπος να συσκευάζουν τα Νεκταρίνια….
frouta makeleio 2
frouta makeleio 3
frouta makeleio1
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ….
ΚΑΛΑ μας κάνει και μας ξεφτιλίζει… τα ήθελε ο πισινός μας
0aae891c283f4dde3b82db59cf58fe4a_L
Νέο πλήγμα για τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα, αποτελεί η επίσημη απόφαση που έφθασε προ ημερών στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, της ρωσικής προεδρίας για επέκταση του εμπάρκο μέχρι το τέλος του 2017.
Η επέκταση του ρωσικού εμπάργκου έχει φέρει στο χείλος της καταστροφής πολλούς παραγωγούς της χώρας, οι οποίοι από τον Αύγουστο του 2014 όπου και ξεκίνησε το ρωσικό εμπάργο μετρούν απώλειες πάνω από 180 εκατ. ευρώ.
Τα σημαντικότερα αγροτικά προϊόντα που πλήττει το ρωσικό εμπάργκο είναι: οι φράουλες, τα ακτινίδια, τα κεράσια, βερίκοκα, τα αγγούρια, τα μανταρίνια και τα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας (λαβράκια και τσιπούρες), τα οποία καταλαμβάνουν το 94,4% του συνόλου των προϊόντων που εξήγαγε η Ελλάδα στη Ρωσία το 2014.
Η μείωση των πωλήσεων των ελληνικών προϊόντων στη ρώσικη αγορά έχει ξεπεράσει, σύμφωνα με ανθρώπους που δρααστηριοποιούνται στον εξαγωγικό κλάδο πάνω από 40%.
Ισχυρό πλήγμα έχει δεχτεί ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας αλλά και αυτός της γούνας.
Σύμφωνα με στελέχη του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών, σήμερα δεν πωλείται κανένα ελληνικό ψάρι ιχθυοκαλλιέργειας, σε αντίθεση με τα τουρκικά ψάρια που έχουν κατακλύσει την ρωσική αγορά.
Παρόμοια και η κατάσταση για τους Έλληνες παραγωγούς γούνας οι οποίοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μεγαλύτερη κρίση της σύγχρονης ιστορίας τους.
Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι πωλήσεις ελληνικής γούνας στη ρώσικη αγορά -αν και παραμένουν με διαφορά το νούμερο ένα εξαγώγιμο ελληνικό προϊόν στη Ρωσία- μειώθηκαν το 2015 κατά 37,8%, στα 46,9 εκατ. ευρώ έναντι 75,4 εκατ. ευρώ το 2014. Η δραματική πτώση έχει σημάνει «συναγερμό» στον κλάδο, καθώς οι Ρώσοι είναι οι μεγαλύτεροι πελάτες της ελληνικής γούνας, ακόμη και στις διακοπές τους.
Να σημειωθεί ότι ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης, έχει κοστίσει και στις δύο πλευρές.
Η ΕΕ επέβαλε οικονομικές κυρώσεις στην Ρωσία, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας το 2014 και την υποστήριξη αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανίας. Σε απάντηση, η Ρωσία απαγόρευσε έναν σημαντικό αριθμό προϊόντων νωπών τροφίμων της ΕΕ από την είσοδο τους στην αγορά.
Ως αποτέλεσμα, το εμπόριο μεταξύ της Ρωσίας και της ΕΕ να έχει μειωθεί πάνω από 180 δισ. ενώ μαζί με την επιβράδυνση της κινεζικής ζήτησης, το εμπάργκο της Ρωσίας έχει προκαλέσει τεράστια πίεση στους γεωργικούς τομείς της ΕΕ.
Οι Ευρωπαίοι αγρότες μιλούν για πρωτοφανή καταστροφή, αναφέροντας πως έχασαν τον βασικότερο εξαγωγικό τους προορισμό με το χοιρινό, τα γαλακτοκομικά, το βοδινό κρέας, τα λαχανικά και τα φρούτα να παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις αδιάθετα, χρεώνοντας την ευρωπαϊκή γεωργία με απώλειες της τάξης των 5,5 δις ευρώ.http://www.makeleio.gr