ΚΟΙΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΞΥΠΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΣΚΕΨΗ ΠΩΣ ΘΑ ΓΔΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 1.5 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΧΩΡΙΣ ΠΟΤΕ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥΣ!

Τι είπαν ΟΑΣΑ - LG για τις έξυπνες κάρτες στα MMM

Τι είπαν ΟΑΣΑ - LG για τις έξυπνες κάρτες στα MMM
Διάφορες λεπτομέρειες και πτυχές του έργου της αντικατάστασης του παραδοσιακού χάρτινου εισιτηρίου με ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες» συζήτησαν στελέχη του ΟΑΣΑ με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Τάσο Ταστάνη και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Ιωάννη Σκουμπούρη με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της LG κ. Young Shub Kim που επισκέπτεται τη χώρα μας επικεφαλής εξαμελούς αντιπροσωπείας του κορυφαίου Νοτιοκορεατικού τεχνολογικού Ομίλου. 

Όπως είναι γνωστό η LG συμμετέχει στην κοινοπραξία HST A.E. μαζί με την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που κατασκευάζει με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης της ΕΕ (Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αττική» και Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση») το Αυτόματο Σύστημα Συλλογής Κομίστρου (ηλεκτρονικό εισιτήριο), προϋπολογισμού 58,8 εκατ. ευρώ, το οποίο θα αρχίσει να εφαρμόζεται σταδιακά από την 1η Ιανουαρίου 2017 στις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας. 
Με το έργο αυτό, το παραδοσιακό χάρτινο εισιτήριο θα αντικατασταθεί βαθμιαία από ηλεκτρονικές «έξυπνες κάρτες», οι οποίες θα διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των επιβατών στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Επίσης θα επιτρέψει στον ΟΑΣΑ να εφαρμόσει ευέλικτη και δικαιότερη τιμολογιακή πολιτική για τις μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλά και να περιορίσει δραστικά την εισιτηριοαποφυγή.
sofokleousin.gr