Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 19-9-2016

Τη Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2016 αναμένονται νεφώσεις σε όλη τη χώρα με βροχές και καταιγίδες, κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές και τα νησιά του Ιονίου. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων το μεσημέρι και απόγευμα.
Οι άνεμοι στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από νότιες γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σταδιακά σε νοτιοδυτικούς και δυτικούς, 3
έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, όμως το μεσημέρι και απόγευμα θα φτάνουν και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από νοτιοδυτικές γενικά διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ, σταδιακά όμως θα ενισχυθούν φτάνοντας τοπικά και τα 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 16 έως 34, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 27, στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 και στην Κρήτη από 18 έως 36.
Στην Αττική αναμένονται αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, ενώ υπάρχει πιθανότητα για βροχοπτώσεις μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και παροδικά το μεσημέρι και απόγευμα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 24 έως 30 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σημαντικά προς το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 και παροδικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 27 βαθμούς.