Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 28

Θεανώ Φωτίου: Μόνο το 25% των υπαλλήλων στο υπουργείο ξέρει γράμματα, οι άλλοι είναι τελείως αγράμματοι

Θεανώ Φωτίου: Μόνο το 25% των υπαλλήλων στο υπουργείο ξέρει γράμματα, οι άλλοι με υπονομεύουν
Aντιδράσεις στους κόλπους των δημοσίων υπαλλήλων προκάλεσε η τοποθέτηση της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Ν. Σμύρνη κατά μερίδας εργαζομένων στο Δημόσιο.


Όπως ανέφερε, «μόνο το 25% στο υπουργείο μου είναι νέοι άνθρωποι που ξέρουν γράμματα και με βοηθούν. Ένα ακόμη 25% που είναι διευθυντικά στελέχη, με υπονομεύουν».


Στάσεις εργασίας για τη Φωτίου

Τρίωρη στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως και τις 10.00 το πρωί και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν υπάλληλοι του υπουργείου αντιδρώντας στις παραπάνω δηλώσεις της κας Φωτίου.

Οι εργαζόμενοι του υπουργείου εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκειά τους για αυτήν τη δήλωση, κάνοντας λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές, αναίτιες επιθέσεις και προσβολές, κατηγορώντας την κα Φωτίου ότι λασπολογεί, καλώντας την να κατονομάσει αυτούς που την υπονομεύουν.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννης Μαστρογιαννόπουλος δήλωσε στο ΑΠΕ: «Δεν δεχόμαστε τη συλλήβδην απαξίωση των υπαλλήλων και του δυναμικού του υπουργείου και καλώ την κυρία Φωτίου να ανασκευάσει τις δηλώσεις της που θίγουν τους 1.100 εργαζομένους του υπουργείου».

 http://www.zougla.gr/greece/article/8eano-fotiou-mono-to-25-ton-ipalilon-sto-ipourgio-kseroun-gramata-i-ali-me-iponomevoun